ΕκπαίδευσηΡοή Ειδήσεων

Σχολεία του Αγρινίου διακρίθηκαν και βραβεύτηκαν σε διεθνή διαγωνισμό 

«Δημιουργώντας τα δικά μας παιχνίδια: Από το χθες στο σήμερα»

Στις 2-2-2024 σε τελετή στο Υπουργείο Παιδείας θρησκευμάτων και Αθλητισμού τα EΝΕΕΓΥΛ Αγρινίου, Γυμνάσιο Γαβαλούς και 2ο Λύκειο Αγρινίου που συμμετείχαν στο πρόγραμμα Σύμπραξης Σχολείων Γενικής και Ειδικής Εκπαίδευσης βραβεύτηκαν στον 10ο Διεθνή Διαγωνισμό «Δημιουργώντας τα δικά μας παιχνίδια: Από το χθες στο σήμερα».

Το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Διάσωσης Σχολικού Υλικού (ΕΚΕΔΙΣΥ) και το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων συνδιοργάνωσαν τον Μαθητικό Διαγωνισμό.


Ο διαγωνισμός απευθυνόταν σε μαθητές Νηπιαγωγείων, Δημοτικών σχολείων, Γυμνασίων και Λυκείων της Ελλάδας και της Ομογένειας, δημόσιων και ιδιωτικών.

Κλείνοντας 10 χρόνια Μαθητικών Διαγωνισμών σχετικά με την ιστορία της εκπαίδευσης ο 10ος Διεθνής Μαθητικός Διαγωνισμός ήταν αφιερωμένος σε μια διαφορετική πτυχή της ιστορίας της παιδικής ηλικίας που είναι συνυφασμένη και με τα σχολικά χρόνια. Θέμα του φετινού διαγωνισμού ήταν  να αναδείξει την ιστορία του παιχνιδιού και να δώσει την ευκαιρία  στα παιδιά να δημιουργήσουν και  να κατασκευάσουν παλιά αλλά και σύγχρονα παιχνίδια με τη βοήθεια της ψηφιακής τεχνολογίας.

ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΠΕΔΙΟ

Α. ΖΩΝΤΑΝΕΥΟΝΤΑΣ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

Β. ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΝΕΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

Στην επιτροπή κρίσης τιμητική θέση ως Πρόεδρος είχε ο σκηνοθέτης Παντελής Βούλγαρης

«Συγχαρητήρια στους μαθητές μας στις οικογένειές τους, αλλά και στους εκπαιδευτικούς των τριών σχολείων που κατάφεραν να κερδίσουν μία ακόμη επιβράβευση», καταλήγει η σχετική ενημέρωση.

Advertisements

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
pap tsalafouti cake 1000x563px Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button