Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Save Your Hood: Συνεχίζει να καθαρίζει η εθελοντική ομάδα – νέα δράση στη Λίμνη Στράτου

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Υγροτόπων 2022 το εθελοντικό κίνημα Save Your Hood σε συνεργασία με φορείς, συλλόγους και οργανώσεις ενεργών πολιτών πραγματοποίησαν δράσεις καθαρισμών σε όλη τη χώρα.

Στο Αγρίνιο και συγκεκριμένα στην Λίμνη Στράτου, 19 εθελοντές ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της τοπικής ομάδας Save Your Hood Αγρίνιο, της ΚοινΣΕπ Riverview Project και της ομάδας Πράσινη Ουτοπία, συλλέγοντας 4.400 λίτρα απορριμμάτων, μεταξύ αυτών πλαστικά μιας χρήσης (μπουκάλια, καφέδες κλπ.) αλλά και μπάζα και άλλα ογκώδη- μέχρι και καθίσματα αυτοκινήτων.


Η ανακοίνωση του κινήματος Save Your Hood:

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Υγροτόπων 2022 το εθελοντικό κίνημα Save Your Hood σε συνεργασία με φορείς, συλλόγους και οργανώσεις ενεργών πολιτών πραγματοποίησαν δράσεις καθαρισμών στον υγρότοπο Αγγελοχωρίου, στη λίμνη Κερκίνη, στη λίμνη Παμβώτιδα, στη λίμνη Στράτου και στον υγρότοπο της Βραυρώνας. Η συμμετοχή ήταν πολύ μεγάλη καθώς στις δράσεις συμμετείχαν 250 εθελόντριες και εθελοντές όλων των ηλικιών. Εξ ίσου όμως είναι και ο όγκος των απορριμμάτων που συλλέχθηκαν καθώς ξεπέρασε τα 61.000 λίτρα (ισοδύναμο με 6100 σακούλες οικιακών απορριμμάτων).

Συγκεκριμένα, από τον υγρότοπο Αγγελοχωρίου απομακρύνθηκαν 28.400 λίτρα απορριμμάτων όλων των ειδών, μεταξύ αυτών 40 βαρέλια μυδοκαλλιέργειας και 5.000 λίτρα πλαστικού τα οποία θα οδηγηθούν στην ανακύκλωση με την συνδρομή της Εναλείας. Στην υπερδράση συμμετείχαν 50 εθελοντές από τις τοπικές ομάδες Save Your Hood Θεσσαλονίκης, Θερμαϊκού, Χαλκιδικής καθώς και μέλη του Μορφωτικού, Πολιτιστικού Συλλόγου Αγγελοχωρίου και των Φίλων Φαναρίου Natura Επανομής

Στην Λίμνη Στράτου, 19 εθελοντές ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της τοπικής ομάδας Save Your Hood Αγρίνιο, της ΚοινΣΕπ Riverview Project και της ομάδας Πράσινη Ουτοπία, συλλέγοντας 4.400 λίτρα απορριμμάτων, μεταξύ αυτών πλαστικά μιας χρήσης (μπουκάλια, καφέδες κλπ.) αλλά και μπάζα και άλλα ογκώδη- μέχρι και καθίσματα αυτοκινήτων.

Στον Λιθότοπο στην λίμνη Κερκίνη 60 εθελοντές απομάκρυναν 7000 λίτρα απορριμμάτων όλων των ειδών (πλαστικά, αλουμίνια, ογκώδη, δίχτυα κλπ.), ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της τοπικής ομάδας Save Your Hood Σέρρες και των Active Green Solution, Wake Up Festival και the.travellens. Πολύτιμη ήταν η συμμετοχή των μελών του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό ν. Σερρών «Η Ηλιαχτίδα».

Σε μια δράση-έκπληξη που διοργάνωσε η τοπική ομάδα Save Your Hood Ιωάννινα με την συμμετοχή 12 εθελοντών απομακρύνθηκαν 1050 λίτρα απορριμμάτων- με κυρίαρχα τα αποτσίγαρα- από πολυσύχναστο σημείο στις όχθες της λίμνης Παμβώτιδας.

Τέλος, με την συμμετοχή 107 εθελόντριων και εθελοντών από όλη την Αττική πραγματοποιήθηκε η δράση καθαρισμού στις εκβολές του Ερασίνου και στο παράκτιο τμήμα του υγρότοπου της Βραυρώνας, οι οποίοι φρόντισαν ώστε 20.800 λίτρα απορριμμάτων να βρουν την θέση τους στους κάδους. Στο πλαίσιο της δράσης επανεντάχθηκε και μια Γερακίνα, έχοντας αναρρώσει με την φροντίδα των ανθρώπων του Συλλόγου Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής ΑΝΙΜΑ. Επίσης, έγινε ενημέρωση από μέλη του Συλλόγου Υπέρ των Ρεμάτων «Ροή» και της Πρωτοβουλίας για την Προστασία του Ερασίνου σχετικά με το αμφιλεγόμενο αντιπλημμυρικό έργο στον Ερασίνο και τις επιπτώσεις του.

Οι άνθρωποι του Save Your Hood και όλοι οι συνεργαζόμενοι φορείς και οργανώσεις που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας αποδείξαμε έμπρακτα, για μια ακόμα φορά, το πραγματικό και ειλικρινές ενδιαφέρον και την προθυμία μας να είμαστε παρόντες στην λύση και όχι στο πρόβλημα. Η προστασία των υγροτόπων ως νησίδες βιοποικιλότητας, ως αντιπροσωπευτικά κομμάτια της φυσικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς, ως «γειτονιές» όπου η ανθρώπινη δραστηριότητα μπορεί να συμβαδίζει με την άγρια ζωή χωρίς να την βλάπτει ήταν και θα παραμείνει στην κεντρική μας στόχευση.

Ευχαριστούμε τις Μονάδες και τους Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών για την συνεργασία τους στην αδειοδότησηκαι επίβλεψη των δράσεων και τους οικείους δήμους για την έγκαιρη αποκομιδή και την προσφορά τους σε σακούλες και άλλα χρηστικά υλικά και εργαλεία όπου αυτό ήταν απαραίτητο. Κυρίως όμως, ευχαριστούμε τις εθελόντριες και τους εθελοντές μας που κάθε βδομάδα εδώ και 14 μήνες αγαπούμε, φροντίζουμε και σώζουμε τις γειτονιές μας. Και θα συνεχίσουμε!

Μάθετε περισσότερα για τις δράσεις του και τον τρόπο συμμετοχής στις δράσεις του Save Your Hood εδώ: https://saveyourhood.gr

Advertisements
farmakis banner Πολιτική Διαφήμιση
papanastasiou 600x338 Πολιτική Διαφήμιση
synthima pistioals 600x338 Πολιτική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button