ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Σαν σήμερα πριν δύο χρόνια ανακοινώθηκε το πρώτο lockdown από τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Ήταν στις αρχές του 2020 όταν ο κορονοϊός μπήκε για τα καλά στη ζωή μας, με την Ιταλία να είναι η πρώτη χώρα που «χτυπήθηκε». Στην Ελλάδα το πρώτο κρούσμα καταγράφηκε στις 26 Φεβρουαρίου και ήταν μια γυναίκα η οποία επέστρεψε από εκεί.

Σε πρώτη φάση απαγορεύθηκαν οι εκδηλώσεις, ενώ εντός του Μαρτίου ελήφθη η απόφαση για το κλείσιμο όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων αλλά και σταδιακά των καταστημάτων εστίασης και των εμπορικών καταστημάτων. Στις 16 Μαρτίου έγινε η πρώτη καθημερινή ενημέρωση για την πορεία του ιού στη χώρα μας, κάτι που συνεχίζει να συμβαίνει ανελλιπώς εδώ και δυο χρόνια.


Στις 22 Μαρτίου, με διάγγελμά του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωνε την απαγόρευση των άσκοπων μετακινήσεων, με περιορισμούς σε όσους ήθελαν να μετακινηθούν από τις 6 το πρωί της επόμενης ημέρας. Οι πολίτες μπορούσαν να πηγαίνουν μόνο προς την εργασία τους. Για προμήθειες τροφής ή φαρμάκων, σε κάποιο άτομο που χρειάζεται φροντίδα, για έξοδο με το κατοικίδιο ή για ατομική άθληση.

Το πρόστιμο για τους παραβάτες έφτανε τα 150 ευρώ, ενώ όλοι θα έπρεπε να έχουν μαζί τους έγγραφο μετακίνησης ή βεβαίωση εργοδότη και ταυτότητα ή διαβατήριο. Έτσι έγινε πράξη το πρώτο lockdown.

Στις 4 Απριλίου, αποφασίστηκε η παράταση των μέτρων, με το ίδιο να συμβαίνει και στις 23 του ίδιου μήνα. Το πρώτο lockdown, έληξε στις 4 Μαΐου, κρατώντας 6 περίπου εβδομάδες.

Αργότερα επιβλήθηκε και ακόμα ένα lockdown που τέθηκε σε ισχύ στις 7 Νοεμβρίου του 2020. Ακόμη μέχρι και σήμερα, δύο χρόνια μετά, υπάρχουν περιορισμοί για την πανδημία.

thecaller.gr

Advertisements
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
farmakis banner Πολιτική Διαφήμιση
papanastasiou 600x338 Πολιτική Διαφήμιση
synthima pistioals 600x338 Πολιτική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button