ΆποψηΡοή Ειδήσεων

“Ο συμμαθητής μου Θεόδωρος Ρούσσης: Από το Γυμνάσιο Αρρένων Αγρινίου, στο τιμόνι μιας πολυεθνικής”

Ο καθηγητής Απόστολος Τσικριτέας, πρώην Διευθυντής στο ΕΠΑΛ Καινουργίου, αναπολεί με συγκίνηση τα μαθητικά του χρόνια, δίπλα στον Θεόδωρο Ρούσση, τον Αγρινιώτη (σ.σ. από την Σπολαίτα) που διαπρέπει επιχειρηματικά στο Βέλγιο.

Ο Θεόδωρος Ρούσσης , μέσα από μια συνεχή ανοδική πορεία, ηγείται σήμερα του Ravago Group, του μεγαλύτερου ανεξάρτητου παραγωγού πρώτων υλών για πλαστικά και ενός από τους μεγαλύτερους διανομείς στην παγκόσμια αγορά πλαστικών, ελαστικών και χημικών.

Ο κ. Τσικριτέας επισημαίνει στο κείμενο του τον χαρακτήρα του παλιού του συμμαθητή , ως άριστου μαθητή και νέου με αρχές και ευγένεια, προσόντα που προοιώνιζαν το λαμπρό του μέλλον.

“Αυτά τα παιδιά, μεσήλικες πλέον, αποτελούν τους “φάρους” της Ελλάδας και πρέπει να γίνουν οι “οδηγοί” των νέων γενεών, κάτι το οποίο έχει ανάγκη η χώρα μας…”, επισημαίνει στο κείμενο του ο κ. Τσικριτέας.

Γράφει συγκεκριμένα:

“Σε πρόσφατη ανάρτηση του agriniopress διάβασα με έκπληξη αλλά και θαυμασμό ένα ρεπορτάζ που αναφερόταν στον παλιό μου φίλο, συμμαθητή στο ίδιο θρανίο και αναπληρωματικό απουσιολόγο της τάξης, τον Θόδωρο Ρούσση.

Ο Θεόδωρος Ρούσσης

Αν και γνώριζα, από γνωστά του πρόσωπα, την καριέρα του στο εξωτερικό, το μέγεθος όμως αυτής της επιτυχίας του μου ήταν εντελώς άγνωστο. Πράγματι το μέλλον του φαινόταν από εκείνους τους καιρούς (δεκαετία του ’70) ευοίωνο και μεγαλοπρεπές, γιατί ήταν ένα παιδί με αρχές, ευγενικό, χαμογελαστό, επιμελής και άριστος μαθητής, ήξερε να συνεργάζεται με όλους τους συμμαθητές του και με τους καθηγητές μας φυσικά, γι’ αυτό ήταν συμπαθής σε όλους.

Συγκινημένος γράφω αυτά τα λόγια, γιατί αξίζει να αναφέρονται τα επιτεύγματα της ζωής, οικονομικής και κοινωνικής, εκείνων των ανθρώπων που διέπρεψαν και διαπρέπουν στο εξωτερικό, κάνουν αναγνωρίσιμο το ελληνικό στοιχείο, αλλά και που δεν ξεχνούν την πατρίδα τους.

Μπράβο, λοιπόν, στον Θόδωρο, αλλά και σε κάποιους άλλους συμμαθητές μας του τότε εξαταξίου Γυμνασίου Αρρένων Αγρινίου που διαπρέπουν στο εξωτερικό αλλά η επαφή μας έχει διακοπεί εδώ και 50 περίπου χρόνια.

Μπόρεσαν και απαγκιστρώθηκαν από τις αγκυλώσεις του κατεστημένου συστήματος της χώρας μας, κάτι που δεν καταφέραμε οι υπόλοιποι.

Αυτά τα παιδιά, μεσήλικες πλέον, αποτελούν τους “φάρους” της Ελλάδας και πρέπει να γίνουν οι “οδηγοί” των νέων γενεών, κάτι το οποίο έχει ανάγκη η χώρα μας και κάτι για το οποίο προσωπικά εγώ, ως εκπαιδευτικός, παροτρύνω τους μαθητές μου εδώ και 35 περίπου χρόνια μέσα στις αίθουσες διδασκαλίας.

Αφού σας ευχαριστήσω για το χώρο που μου διαθέσατε, σας επισυνάπτω και μια φωτογραφία με τον φίλο Θόδωρο Ρούσση από εκδρομή στα μαθητικά μας εκείνα χρόνια.

Με εκτίμηση
Τσικριτέας Απόστολος
καθηγητής Οικονομολόγος
πρώην Δ/ντής ΕΠΑΛ Καινουργίου”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button