Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

“Πράσινο φως” για πεντάστερο ξενοδοχείο & κατοικίες στο Βαρκό της Πογωνιάς

Από Ολλανδική εταιρεία, συνολικού ύψους 110 εκατ. ευρώ

Δύο σημαντικές τουριστικές επενδύσεις πρόκειται να γίνουν στην περιοχή της Δυτκής Ελλάδος, με τη μια να αφορά τον νομό Ηλείας και την άλλη το νομό της Αιτωλοακαρνανίας.

Αυτό προέκυψε τουλάχιστον μέσα από την συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Enterprise Greece που έδωσε έγκριση προς τη Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων για έξι συνολικά επενδυτικά σχέδια σε όλη τη χώρα που θα δημιουργήσουν πάνω από 1.300 θέσεις εργασίας.

Σε ότι αφορά τη Δυτική Ελλάδα το “πράσινο φως” πήρε το σχέδιο Varko της εταιρείας RND Investments Greece και το Arcadia της εταιρείας Τουριστικές και Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις Κυλλήνη Α.Ε.

To σχέδιο Varko αφορά τον Δήμο Ακτίου Βόνιτσας και πρόκειται για επένδυση εταιρείας ολλανδικών συμφερόντων, συνολικού ύψους 110 εκατ. ευρώ, στα δυτικά παράλια της Αιτωλοακαρνανίας.


Η επένδυση θα γίνει σε έκταση 160 στρεμμάτων στην περιοχή Βαρκό Πογωνιάς της Δημοτικής Ενότητας Παλαίρου, κοντά στη δημοφιλή παραλία Βαθυαβάλι.

Η τουριστική επένδυση αφορά συνδυασμό ενός πεντάστερου ξενοδοχείου δυναμικότητας 135 κλινών και 30 τουριστικών κατοικιών.

Το επενδυτικό σχέδιο Arcadia, αφορά στην κατασκευή ενός μεγάλου ξενοδοχειακού συγκροτήματος, το οποίο θα καλύψει έκταση άνω των 300 στρεμμάτων, συνολικού προϋπολογισμού 240 εκατ. ευρώ.

Το πολυτελές θέρετρο πέντε αστέρων, περιλαμβάνει ξενοδοχειακές μονάδες, τουριστικές κατοικίες, spa, μαρίνα, παραθαλάσσιο θέατρο και θεματικές αθλητικές / ψυχαγωγικές δραστηριότητες.

Την επένδυση δρομολογεί ο διεθνούς φήμης Ελληνογερμανός τενόρος Γιάννης Οικονόμου στον οποίο ανήκει η έκταση, με την υποστήριξη του γερμανικού fund Deutsche Invest Equity Partners GmbH με έδρα το Μόναχο.

Με αυτή την επένδυση η περιοχή της Κυλλήνης πλέον θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο το τουριστικό προφίλ της. Θυμίζουμε ότι ήδη λειτουργεί εκεί η Grecotel τα Olympia Riviera και Mandola Rossa και επίσης βρίσκεται το συγκρότημα Robinson Club.

Πληροφορίες από εφημερίδα «Πελοπόννησος».

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button