Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

“Αγνοείται” ο εξειδικευμένος υπέρηχος που έγινε δωρεά στο νοσοκομείο του Ρίου

Το μηχάνημα κόστισε 120.000 ευρώ

Εδώ και 3 μήνες το Ίδρυμα Δημητρίου και Λιλής Σταυροπούλου έχει κάνει δωρεά στο Νοσοκομείο του Ρίου, ένα εξειδικευμένο μηχάνημα υπερήχων.

Πρόκειται για ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό που θα ενισχύσει την κλινική επεμβατικής ακτινολογίας. Το μηχάνημα υπερήχων κόστισε 120.000 ευρώ, αγοράστηκε, ωστόσο εδώ και τουλάχιστον δύο μήνες αγνοείται!

Το Υπουργείο Υγείας δεν το στέλνει στο Νοσοκομείο του Ρίου και κανείς δεν γνώριζε το γιατί.

Το thebest.gr θέλησε να λάβει απαντήσεις, οι οποίες ήρθαν μέσω της διοικήτριας του νοσοκομείου, η οποία όπως αποδείχθηκε, επίσης περιμένει αλλά έως σήμερα δεν βλέπει το ειδικό μηχάνημα να ενισχύει το νοσοκομείο το οποίο διοικεί.

Σύμφωνα με όσα είπε η κα Παναγούλα Μαμμή στο thebest.gr και μετά από σχετική ενημέρωση και του υπεύθυνου της επεμβατικής ακτινολογίας, ο ειδικός υπέρηχος, δεν έχει παραληφθεί από το νοσοκομείο, εξαιτίας του υπουργείου. Το μηχάνημα φαίνεται πως βρίσκεται σε κάποια αποθήκη με ευθύνη του υπουργείου Υγείας, μέχρι να αποφασιστεί οτι θα προωθηθεί στην Πάτρα, όπου και έγινε η δωρεά.

Η απάντηση που έλαβε το νοσοκομείο από το αρμόδιο τμήμα του υπουργείου Υγείας, είναι πως “αρχικά συγκεντρώνονται όλες οι δωρεές και πως το υπουργείο θέλει να έχει συνολική εικόνα των διαθέσιμων μηχανημάτων, για να αποφασιστεί η τελική προώθησή τους”.

Αξίζει να αναφέρουμε πως ειδικότερα σε ότι αφορά τον τομέα των υπερήχων, στο τμήμα επεμβατικής ακτινολογίας, γίνονται -με τη βοήθεια του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού- οι εξής ειδικές εξετάσεις:

-Μελέτη ήπατος, νεφρών, σπληνός, παγκρέατος με έγχυση σκιαγραφικού SONOVUE,

-Πιστοποίηση της αγγείωσης και μέτρηση της ανταπόκρισης του όγκου στη χημειοθεραπεία

-Διεγχειρητικό υπερηχογράφημα ήπατος με ή χωρίς έγχυση σκιαγραφικού SONOVUE

-FNA θυρεοειδούς, λεμφαδένων, τραχήλου

-Κατευθυνόμενη βιοψία προστάτου, κ.α.

Η ενημέρωση προς το νοσοκομείο του Ρίου σε ότι αφορά στη δωρεά ήταν πως είναι θέμα χρόνου η εγκατάσταση και η λειτουργία του. Εφόσον σταλεί στο νοσηλευτικό ίδρυμα το ιατρικό μηχάνημα, άμεσα μπορεί να λειτουργήσει σύμφωνα με την διοικήτρια του. Ο χώρος και οι λοιπές υποδομές υπάρχουν στην Πάτρα.

Αυτό που δεν υπάρχει ακόμα – όπως όλα δείχνουν – είναι μια υπογραφή!

Πομώνης Γιάννης – thebest.gr

Ένα Σχόλιο

  1. Μήπως το μηχάνημα πήγε σε κάποιο αθηνογενη καθηγητή αθηναϊκού νοσοκομείου; τι δουλειά έχει το Υπουργείο σε δωρεά σε νοσοκομείο; αυτός που δωρίζει, το δωρίζει σε συγκεκριμένο παραλήπτη. ήμπως κάποιοι στη Πάτρα θα χάσουν πολλά ευρώ από το συγκεκριμένο μηχάνημα στο Π. Γ. Ν. Π;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button