Γεγονότα

Πυρκαγιά σε ξενοδοχείο του Αγρινίου το σενάριο της ετήσιας άσκησης της Πυροσβεστικής (φωτο)

geg-pyrosvestiki-askisi-imperial7

Πέντε επανδρωμένα Πυροσβεστικά οχήματα, όχημα της ΔΕΔΗΕΕ, ασθενοφόρο και αστυνομία, βρέθηκαν σήμερα το πρωί στο ξενοδοχείο Imperial επί της Εθνικής Οδού, στο πλαίσιο της ετήσιας άσκησης ετοιμότητας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αγρινίου για την αντιμετώπιση αστικής πυρκαγιάς  με την κωδική ονομασία «ΞΕΝΙΟΣ ΔΙΑΣ Ι».

Όπως εξήγησε ο διοικητής της Π.Υ. Αγρινίου κ. Χριστόφορος Μπόκας, σκοπός της άσκησης είναι η ετοιμότητα των Πυροσβεστών καθώς και ο έγκαιρος εντοπισμός τυχών αδυναμιών που μπορεί να υπάρξουν, ώστε να είναι έτοιμη η Πυροσβεστική σε περίπτωση που κληθεί σε πραγματικό συμβάν.

geg-pyrosvestiki-askisi-imperial1

«Το Αγρίνιο πλέον έχει μεγάλα ξενοδοχεία και μπορεί να κληθούμε ανά πάσα στιγμή να επέμβουμε. Σήμερα είδαμε την άσκηση σε πραγματικά περιστατικά, δεν κλείσαμε δρόμους, όπως θα συμβεί οποιαδήποτε τυχαία στιγμή. Τα αποτελέσματα είναι πάρα πολύ ικανοποιητικά. Σαφώς θα δούμε οποιαδήποτε αδυναμία που μπορεί να υπήρξε όταν θα κάνουμε τον απολογισμό της άσκησης. Εγώ θέλω να ευχαριστήσω και να συγχαρώ τους ανθρώπους του imperial για την προθυμία τους να συνεργαστούν καθώς και όλους τους άνδρες και αξιωματικούς της Υπηρεσίας μου», δήλωσε ο διοικητής της Π.Υ.Αγρινίου.geg-pyrosvestiki-askisi-imperial2Σύμφωνα με το σενάριο της άσκησης, πυρκαγιά εκδηλώθηκε στα μαγειρεία του ξενοδοχείου. Οι έντονοι καπνοί ανέβηκαν στους πάνω ορόφους και ένοικος του ξενοδοχείου που πανικοβλήθηκε και εισέπνευσε καπνούς, βγήκε στον τρίτο όροφο. Άμεσα η Πυροσβεστική επενέβη στο ισόγειο και τα μαγειρεία του ξενοδοχείου και με βραχιονοφόρο όχημα απεγκλώβισε τον ένοικος του ξενοδοχείου. Ταυτόχρονα ομάδα ανδρών με Αξιωματικό της Υπηρεσίας έκανε ενδελεχή έλεγχο σε όλα τα δωμάτια και σε όλους τους χώρους, για τυχών άλλα άτομα που είχαν εγκλωβιστεί. Το εγκλωβισμένο άτομο, μετά τον ασφαλή απεγκλωβισμό του, υποτίθεται πως διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο. 

geg-pyrosvestiki-askisi-imperial3 geg-pyrosvestiki-askisi-imperial4 geg-pyrosvestiki-askisi-imperial5 geg-pyrosvestiki-askisi-imperial6 geg-pyrosvestiki-askisi-imperial7 geg-pyrosvestiki-askisi-imperial8 geg-pyrosvestiki-askisi-imperial9 geg-pyrosvestiki-askisi-imperial10 geg-pyrosvestiki-askisi-imperial11 geg-pyrosvestiki-askisi-imperial12 geg-pyrosvestiki-askisi-imperial13 geg-pyrosvestiki-askisi-imperial15

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button