Αυτοδιοίκηση

Ψήφισμα των εργαζομένων στην Περιφέρεια με αποδέκτη στον Κατσιφάρα

po-perif-ktirio

Επανέρχεται στο θέμα της αξιολόγησης των δομών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος ο Σύλλογος των υπαλλήλων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, με ψήφισμα του προς τον Περιφερειάρχη , ζητώντας την παύση των εργασιών της Επιτροπής αυτοαξιολόγησης της Περιφέρειας.

Αναλυτικά:

“ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΕΝΟΤΗΤΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

 Κ. Περιφερειάρχα,

Προχθές Τρίτη 17/09/2013 υπεγράφησαν οι ΚΥΑ για κατάργηση οργανικών θέσεων σε δέκα υπουργεία, χωρίς να έχει προηγηθεί η έκδοση των προεδρικών διαταγμάτων με τα νέα οργανογράμματα των υπουργείων όπως επιτάσσει η χρηστή δημόσια διοίκηση, διότι πολύ απλά δεν ενδιαφέρει κανέναν από την πολιτική ηγεσία η πραγματική αναδιοργάνωση των δομών και υπηρεσιών του δημοσίου, παρά μόνο η εξαθλίωση των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα, με τη ”διάθεση τους” στη μεγάλη μάζα ανέργων που έχουν δημιουργήσει εδώ και τρία χρόνια με τα αλλεπάλληλα μνημόνια.

Την ίδια ημέρα η σύνοδος των πρυτάνεων και η αυτοαξιολόγηση των δομών των ΑΕΙ-ΤΕΙ υπέδειξαν 2500 κενές θέσεις και το Υπουργείο Παιδείας έσπευσε αμέσως να απαντήσει ότι θα προχωρήσει μόνο του στην αξιολόγηση για να επιτευχθεί η κατάργηση 1500 θέσεων, όπως έχει δεσμευτεί στους εξωχώριους δανειστές του. Στις δε Περιφέρειες η αξιολόγηση δομών και υπηρεσιών προχωράει με οδηγό την επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, που εσείς συστήσατε με προσωπική σας επιλογή, παρακάμπτοντας το Περιφερειακό Συμβούλιο.

Από την συνάντηση που είχαμε με την επιτροπή σας, ορισμένα μέλη της δήλωσαν ότι θέλουν να αποχωρήσουν διότι καταλαβαίνουν ότι στην παρούσα χρονική συγκυρία αυτοαξιολόγηση σημαίνει απολύσεις και μόνο, αρκεί να μην έχουν κυρώσεις, που σημαίνει Απόφαση σας για πάυση των εργασιών της επιτροπής. Άλλα μέλη της επιτροπής δήλωσαν αμετανόητα, διότι πιστεύουν ότι με την αυτοαξιολόγηση θα καταδείξουν τις ελλείψεις σε προσωπικό. Η απάντηση ήρθε από τον Υπουργό Παιδείας: αυτοαξιολόγηση που υποδεικνύει ελλείψεις σε προσωπικό δεν είναι επιστημονικά ορθή και καταλήγει στον κάλαθο των αχρήστων.

Είναι πλέον ολοφάνερο ότι το σύνολο των αλλαγών που επιχειρείται στο Δημόσιο, Αποφασίζεται από ένα συγκεντρωτικό κλειστό σχήμα, το Κυβερνητικό Συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, που εντέλλεται μόνο από την Τρόικα και τους εξωχώριους δανειστές, με μόνο στόχο να σπάσει το ταμπού των απολύσεων στο Δημόσιο, έχοντας ως πρόσχημα την αξιολόγηση. Εξάλλου το ίδιο το Υπουργείο Απολύσεων (Διοικητικής Μεταρρύθμισης) απάντησε σε σχετική ερώτηση κοινοβουλευτικού ελέγχου, ότι «…..οι εισηγήσεις στις Επιτροπές Αξιολόγησης αποτελούν εσωτερικά έγγραφα της Διοίκησης και όχι δεσμευτικά κείμενα…..Ως εκ τούτου τα κείμενα αυτά αποτελούν, συνιστούν υλικό προς επεξεργασία, τροποποίηση και επικαιροποίηση και δεν παράγουν έννομα αποτελέσματα…». Τι παράγει επομένως έννομο αποτέλεσμα;

Έννομο αποτέλεσμα κατά την Κυβέρνηση παράγεται όταν στέλνεις ανθρώπους στην ανεργία και εκχωρείς δημόσια αγαθά (παιδεία, υγεία, ύδρευση, ενέργεια, δημόσια έργα) στους ιδιώτες αντί πινακίου φακής, παρουσιάζοντας το όλο εγχείρημα ως αναδιοργάνωση των δομών του κράτους.

Έννομο αποτέλεσμα κατ’ εμάς παράγεται όταν στα πλαίσια της αυτοαξιολόγησηςη Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπως επιτάσσει το Σύνταγμα.  Αποφασίζει τα του οίκου της, μέσω των θεσμικών οργάνων της και όχι μέσω ελεγχόμενων επιτροπών που κατά το Υπουργείο Ανεργίας όταν δεν οδηγούν σε απολύσεις δεν παράγουν έννομα αποτελέσματα.

Έχοντας υπόψη όλα τα παραπάνω σας παραδίδουμε το παρόν ψήφισμα και σας καλούμε να αποχωρήσετε από το άρμα Τρόικας-Κυβέρνησης, αποφασίζοντας την παύση των εργασιών της επιτροπής που εσείς συστήσατε, διότι σε αντίθετη περίπτωση η συνέχεια του έργου της επιτροπής και η υλοποίηση με αυτόν τον τρόπο της πολιτικής επιλογής πογκρόμ κατά του Δημοσίου και των εργαζομένων της Περιφέρειας, θα βαρύνει αποκλειστικά και μόνο εσάς.”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button