ΕργασίαΡοή Ειδήσεων

Προσλήψεις φέρνει ο προϋπολογισμός: Αρχή με 3.000 + 4.500 στο Δημόσιο

Κατατέθηκε στο προσχέδιο του προϋπολογισμού η διαδικασία που θα ”τρέξει” για τις προσλήψεις μονίμων το 2019, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται η πρόβλεψη για 3.000 θέσεις στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» και 4.500 στην Ειδική Αγωγή.

Όπως αναφέρεται ξεκάθαρα στο προσχέδιο, ”ανοίγει” η εφαρμογή του κανόνα προσλήψεων – αποχωρήσεων ”1:1” στο σύνολο της, η οποία θα επιταχύνει την κάλυψη των κενών που παρατηρούνται σε διάφορους κρίσιμους τομείς για τη λειτουργία του κράτους.


Στο σχέδιο συμπεριλαμβάνονται και οι πιστώσεις για δαπάνες πλήρωσης θέσεων προσωπικού οι οποίες είναι αυξημένες κατά 53 εκατ. σε σχέση με τον στόχο του ΜΠΔΣ 2019-2022.

Η αύξηση αυτή οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι το 2019 ο προγραμματισμός προσλήψεων περιλαμβάνει κυρίως προσωπικό που εντάσσεται στα ειδικά μισθολόγια.

Σημειώστε ότι, προβλέπονται -άμεσες- προσλήψεις μονίμων υπαλλήλων σε φορείς της α) παιδείας και β) της υγείας.

1) Βοήθεια στο Σπίτι

Το πρώτο σενάριο με βάση τον κυβερνητικό σχεδιασμό (κάτι που αποτυπώνεται στο καθεστώς του προγράμματος), ενσωματώνεται πλήρως στο προσχέδιο: Ενισχύεται άμεσα η δράση, με τη δημοσιονομική επίπτωση να έχει -πλήρως- προβλεθεί.

Συγκεκριμένα:

Καταργούνται -με το τρέχον εργασιακό καθεστώς- οι θέσεις 3.000 εργαζομένων ορισμένου χρόνου και μεατρέπονται σε αορίστου.

Σε κάθε περίπτωση, η νέα προκήρυξη θα είναι πανομοιότυπη της 3Κ/2018. Θα ξεκινήσει με τον ίδιο, ακριβώς, τρόπο: Νομοθετική ρύθμιση.

Προώθηση νομοθετικής ρύθμισης για την πριμοδότηση με έξτρα μόρια, της ειδικής εμπειρίας την υπηρετούντων συμβασιούχων. Υπενθυμίζεται, ότι για την 3Κ/2018 η μοριοδότηση της ειδικής εμπειρίας (17 μόρια/μήνα) θεσμοθετήθηκε με το ν. 4477/2017 (άρθρο 24, παρ. 1). Για το «Βοήθεια στο Σπίτι» θα υπάρξει ανάλογη ρύθμιση.
Κ

2) Ειδική αγωγή (Μόνιμοι)

Ξεκινά η -άμεση- πρόσληψη 4.500 εκπαιδευτικών και εξειδικευμένου προσωπικού (προσοχή: υπάλληλοι διαφορετικών ειδικοτήτων) σε θέσεις προσωπικού που τώρα καλύπτεται από ορισμένου χρόνου συμβάσεις. Η δαπάνη σήμερα καλύπτεται από πόρους του ΠΔΕ. Οι νέες προσλήψεις θα χρηματοδοτηθούν από τον τακτικό προϋπολογισμό χωρίς να μεταβληθεί το τρέχον όριο δαπανών του ΠΔΕ.

Στις περιπτώσεις και των δύο αναμενώμενων προκηρύξεων, θα μειωθεί ισόποσα το όριο για το προσωπικό ορισμένου χρόνου προκειμένου να μην μεταβληθεί ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων συνολικά.

Πατήστε το κουμπί «Δείτε το έγγραφο» για να διαβάσετε ολόκληρο το προσχέδιο.

Δείτε το ΕΓΓΡΑΦΟ

workenter.gr

Advertisements
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
farmakis banner Πολιτική Διαφήμιση
papanastasiou 600x338 Πολιτική Διαφήμιση
pistiolas omilia 1000x563 (1) Πολιτική Διαφήμιση
pap tsalafouti bruschetta 1000x563px copy Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button