Προβληματίζει η έλλειψη πάρκινγκ στο Αγρίνιο-«είμαι ανοικτός σε προτάσεις» δηλώνει ο δήμαρχος

Ο Γ. Παπαναστασίου επαίνεσε τον Π. Καψάλη στο Δημοτικό Συμβούλιο, επειδή χρησιμοποιεί ποδήλατο

Ενδιαφέρουσα συζήτηση σχετικά με το πρόβλημα της έλλειψης θέσεων στάθμευσης στην πόλη του Αγρινίου, μετά και τα έργα πεζοδρομήσεων-αναπλάσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη, προέκυψε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου.

Το θέμα έθεσε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Παναγιώτης Καψάλης, με αφορμή συζήτηση πάνω σε αιτήματα πολιτών για κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.


«Οι θέσεις που καταργήθηκαν και που θα καταργηθούν πχ δίπλα στο Παπαστράτειο εντείνουν μια κατάσταση, όταν γίνονται και δράσεις μέσα στην πόλη, αυτό δημιουργεί πρόβλημα στη στάθμευση. Υπάρχει μια παγιωμένη κατάσταση. Από Δημάδη για παράδειγμα μέχρι τον Παναιτωλικό ο κόσμος αναγκάζεται να παρκάρει όπου βρει. Θα δημιουργήσουμε πρόβλημα αλλά και δυσαρέσκεια στους επισκέπτες. Να κάνουμε κάτι, να βρούμε μια λύση. Επισημαίνω το πρόβλημα, γιατί θα ενταθεί μόλις ολοκληρωθούν οι παρεμβάσεις και δεν το κάνω αντιπολιτευτικά, αλλά προτρεπτικά για να βρεθούν λύσεις», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Καψάλης.

Απαντώντας ο δήμαρχος Αγρινίου, παραδέχθηκε το πρόβλημα, προσθέτοντας όμως πως η πόλη μεγαλώνει και τα  αυτοκίνητα πληθαίνουν. Μίλησε ακόμη για εναλλακτικές μορφές μετακίνησης, επιβραβεύοντας το γεγονός οτι ο κ. Καψάλης ειδικότερα, χρησιμοποιεί αρκετές φορές για τις μετακινήσεις του, ποδήλατο.

«Το σύστημα ελεγχόμενης που βάλαμε είναι «έξυπνο» και γι’αυτό βραβεύτηκε. Προβλέπει επέκταση και σε άλλες θέσεις. Αρα δημιουργούμε και άλλες θέσεις. Για το κομμάτι στο Παπαστράτειο σε πρώτη φάση θα προβλέπεται χρήση πάρκινγκ μέχρι να ολοκληρωθεί. Δημιουργούνται όμως και ιδιωτικά παρκινγκ , όπως πχ πρόσφατα στην οδό Μακρή. Γνωρίζω οτι θα γίνουν και άλλα. Το παρκινγκ στα σφαγεία απέχει απο εδώ το πολύ 300 μέτρα, είναι τεράστιο και συνήθως είναι άδειο», σημείωσε ο Γιώργος Παπαναστασίου.

Αναφέρθηκε όμως και στη νοοτροπία ορισμένων οδηγών και τόνισε πως απαιτείται εκπαίδευση.

«Εγώ είμαι ανοικτός, να το δούμε το θέμα, να το συζητήσουμε και όπου παρατηρείται πρόβλημα, να το διορθώσουμε», κατέληξε.

Σε κάθε περίπτωση η αλλαγή νοοτροπίας και συμπεριφοράς, φαίνεται πως είναι το «κλειδί» στην όλη υπόθεση, που σίγουρα θα απασχολήσει στο άμεσο μέλλον μιας και σχετίζεται με την καθημερινή λειτουργία του κέντρου. Εξακολουθούν να καταγράφονται χρήσεις οχημάτων για πολύ μικρές αποστάσεις και δεν χρησιμοποιούνται εναλλακτικοι τρόποι μετακίνησης.

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτήν την περίοδο ο Δήμος Αγρινίου συντάσσει Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας (Σ.Α.Π.), προκειμένου να εξασφαλίσει ένα σύνολο διαμορφώσεων, επεμβάσεων και κατασκευών που στοχεύουν στην εξασφάλιση της προσβασιμότητας εντός των διοικητικών του ορίων για τους δημότες και τους επισκέπτες.

Η σχετική διαβούλευση ολοκληρώνεται στις 3 Ιουλίου.

Χορηγούμενη
Share
Published by
PressRoom
Tags: Αγρίνιο παρκάρισμα πάρκινγκ στάθμευση