Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Πρωτοποριακή μέθοδος για την αντιμετώπιση κύστης κόκκυγα σε παιδιά στο «Καραμανδάνειο»

Η πρωτοποριακή μέθοδος SILAC (Sinus Laser Ablation of pilonidal Cyst), εφαρμόζεται σε παιδιά στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Πατρών.

Πρόκειται για μία μέθοδο εφαρμογής LASER τελευταίας τεχνολογίας με μήκος κύματος 1940nm για την αντιμετώπιση κύστης κόκκυγα σε παιδιά.


Η συγκεκριμένη πρωτοποριακή μέθοδος ξεκίνησε να εφαρμόζεται εδώ και δύο μήνες στο «Καραμανδάνειο», αρχικά από τον Διευθυντή Παιδοχειρουργό Αντώνιο Παναγίδη και αργότερα και από τον Επιμελητή Α` Βασίλειο Αλεξόπουλο, μετά από απαίτηση των γονέων των ασθενών.

Η μέθοδος η οποία αξίζει να σημειωθεί ότι είναι παντελώς ανώδυνη, εφαρμόζεται με τοπική αναισθησία και μέθη και οι μικροί ασθενείς μπορούν να επανέλθουν στις δραστηριότητες τους την επόμενη μέρα από το χειρουργείο!

Ιδιαίτερα σημαντικό είναι επίσης το γεγονός, ότι ενώ με την ανοιχτή μέθοδο υπό γενική αναισθησία χειρουργούνταν περίπου 30-40 παιδιά ανά έτος, με την νέα μέθοδο έχουν ήδη χειρουργηθεί 20 παιδιά σε διάστημα 2 μηνών!

karamandaneio kisti (2)

Γ. Καρβέλης: “Συνεχίζουμε να χρηματοδοτούμε οτιδήποτε μπορεί να αποτελέσει καινοτόμο μέθοδο”

«Στηρίζουμε αταλάντευτα το αξιόλογο έργο που παράγεται στο Παιδιατρικό Νοσοκομείο «Καραμανδάνειο», που στόχο έχει την αρτιότερη φροντίδα των μικρών μας φίλων», σημειώνει ο Διοικητής της 6 ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης. Και προσθέτει: Προς την κατεύθυνση αυτή συνεχίζουμε να χρηματοδοτούμε οτιδήποτε μπορεί να αποτελέσει καινοτόμο μέθοδο που επιφέρει τη βέλτιστη και αποτελεσματική αντιμετώπιση κάθε νόσου».

Ο κ. Καρβέλης επισκέφθηκε το «Καραμανδάνειο» και ενημερώθηκε πλήρως για τη νέα μέθοδο, από τον Διευθυντή του Τμήματος Γεώργιο Γεωργίου, τον Διευθυντή Παιδοχειρουργό Αντώνιο Παναγίδη, τον Επιμελητή Α` Βασίλειο Αλεξόπουλο. Η συζήτηση έγινε στο γραφείο της Διοικήτριας του νοσοκομείου Ασπασίας Ρηγοπούλου.

karamandaneio kisti (3)

400225958 662675186051203 6620407871943438122 n

Χορηγούμενη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button