ΑυτοδιοίκησηΡοή Ειδήσεων

Πρώτη συνεδρίαση του τομέα Παιδείας της παράταξης Σκιαδαρέση

Θέματα που αφορούν τις τρεις βαθμίδες εκπαίδευσης αλλά και τη Δια Βίου Μάθηση βρέθηκαν στο επίκεντρο της πρώτης συνεδρίασης του τομέα Παιδείας της περιφερειακής παράταξης «Νέα Δυτική Ελλάδα- Ενωμένοι Μπορούμε».

Τη συνεδρίαση συγκάλεσε ο τομεάρχης Παιδείας, Γιώργος Γεωργόπουλος και συμμετείχαν, τόσο διαδικτυακά, όσο και δια ζώσης, τα μέλη του τομέα και ο επικεφαλής της παράταξης, Σπύρος Σκιαδαρέσης.


Η ανακοίνωση της παράταξης αναφέρει:

«Στη διάρκεια της συνεδρίασης καταδικάστηκε η απόφαση του κ. Νεκτάριου Φαρμάκη να μην ορίσει Αντιπεριφερειάρχη Παιδείας (!), γεγονός που καταδεικνύει ότι η παιδεία δεν αποτελεί προτεραιότητα για την περιφερειακή Αρχή, ενώ έγινε εκτενής συζήτηση για αρκετά και σοβαρά θέματα.

Συγκεκριμένα, η συζήτηση επικεντρώθηκε στα θέματα της μεταφοράς των μαθητών, των κτιριακών υποδομών και των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα σχολεία με έμφαση σε εκείνα της Ειδικής Αγωγής, της ανυπαρξίας πολιτικής για Δια Βίου Μάθηση, του χάρτη των ΑΕΙ στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, του Πανεπιστημίου Πατρών, της ανάπτυξης στοχευμένων δράσεων για την επαγγελματική κατάρτιση τόσο στο πλαίσιο της τυπικής όσο και της άτυπης εκπαίδευσης, της ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων, κ.ά.

Όπως επισημάνθηκε, η περιφερειακή παράταξη «Νέα Δυτική Ελλάδα – Ενωμένοι Μπορούμε», από τη θέση της μείζονος μειοψηφίας δεσμεύεται να παρακολουθεί στενά κάθε θέμα που αφορά τη λειτουργία των σχολικών μονάδων και στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες της Δυτικής Ελλάδας και να παρεμβαίνει άμεσα για την επίλυση των προβλημάτων».

«Τα παιδιά μας είναι το μέλλον μας και η σωστή εκπαίδευση και επιμόρφωσή τους είναι επένδυση για τη χώρα μας. Ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης πρέπει εκτός των άλλων να είναι υποστηρικτικός και διεκδικητικός για τη λειτουργία σύγχρονων εκπαιδευτηρίων που προάγουν τη συνεργατικότητα, τη δημιουργικότητα, την καινοτομία, για την αναβάθμιση του εκπαιδευτικού συστήματος, για την περαιτέρω ανάπτυξη των πανεπιστημίων μας και για την εξέλιξη της επαγγελματικής εκπαίδευσης. Για την παράταξη μας η παιδεία συνδέεται εκτός από τη μόρφωση και με τη συνεχή εμβάθυνση της δημοκρατίας και τη διαρκή ενίσχυση της «ανοιχτής κοινωνίας»», δήλωσε ο επικεφαλής της παράταξης, Σπύρος Σκιαδαρέσης.

Χορηγούμενη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
pap tsalafouti cake 1000x563px Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button