Pressαρίσματα

"Πρώτη φορά Αριστερά", όπως μπαίνεις. Βαθιά στο Κράτος…

po-syriza-anel

Ήταν να μην έρθει η ελπίδα… Τώρα που ήρθε , αρχίζουμε όλοι να αντιλαμβανόμαστε πως λίγα πράγματα αλλάζουν , όταν έχουμε να κάνουμε με  την νομή της εξουσίας και την συγκρότηση του κρατικού μηχανισμού. Αφού βέβαια σημειώσουμε πως όσοι κατακεραύνωναν  τον νεποτισμό , την ευνοιοκρατία και την κομματοκρατία των προηγουμένων φαίνεται πως είναι αυτοί που σήμερα συνωστίζονται για μια κρατική θέση στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Πιστεύετε πως είμαστε άδικοι; Χωρίς να θέλουμε να αμφισβητήσουμε τις όποιες ικανότητες των όποιων στελεχών,  για  να δούμε λοιπόν μαζί, μέσα σε μερικές εβδομάδες πως συγκροτείται ο κρατικός μηχανισμός, σε σχέση βέβαια με μερικά τοπικά στελέχη των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ:

–  Ο νεαρός υποψήφιος των περιφερειακών εκλογών Μ. Ζαμπαρας,  ήταν από τους πρώτους που τους αγκάλιασε το “νέο κράτος” , αφού όπως είναι γνωστό είναι αναπληρωτής ΥΠΕάρχης στην Πάτρα. Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται επίσης στη θέση του διοικητή και του έτερου υποδιοικητή. Αναλόγων “προσόντων” και η επιλογή περιφερειακων διευθυντών εκπαίδευσης

–  Ο Σ. Κοντονάσιος, υποψήφιος βουλευτής στην Αιτωλοακαρνανία, έχει πλέον θέση στο Δ.Σ. των ΕΛΠΕ, όπου για χρόνια μάλιστα επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ ήταν νομικός σύμβουλος.

–  Η Ηρώ Ζαβογιάννη, υποψήφια βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας είναι πλέον αναπληρωματικό μέλος στη διοίκηση του ΟΚΑΝΑ.

–  Ο υποψήφιος βουλευτής Παυσανίας Παπαγεωργίου  όπως γράφεται,  ανήκει στην “task force” του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά.

–  Ένα ακόμη νεαρό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ από το Αγρίνιο, ο Αν. Κολοβός, τοποθετήθηκε στο Δ.Σ. της Διοικούσας Επιτροπής στο Ταμείο των μηχανικών, το ΤΣΜΕΔΕ.  Είναι ο υιός του υποψηφίου βουλευτή Γιάννη Κολοβού. Aπαραίτητη σημείωση της στήλης: Ο κ. Κολοβός ειναι αιρετός στο Δ.Σ. της συγκεκριμένης Επιτροπής.

–  Πληροφορίες μας λένε πως το δρόμο για τη θέση του διοικητή του νοσοκομείου παίρνει ο Αθ. Τορουνίδης , αδερφός του υποψηφίου βουλευτή Σπύρου Τορουνίδη. Αλλοι επικρατέστεροι οι κ. Ζέρης και Τραπεζιώτης…

–  Τέλος για να μην μένουν και οι ΑΝΕΛ παραπονεμένοι, ο υποψήφιος βουλευτής κ. Ευ. Παπαγεωργίου, είναι, όπως δηλώνει ο ίδιος, επιστημονικός συνεργάτης του υφυπουργού Τέρενς Κουίκ.

Και όπως φαίνεται είμαστε ακόμη στην αρχή… Κατά τα άλλα, μόνον θυμηδία μπορεί πια να προκαλέσει η ανακοίνωση της 7ης Φεβρουαρίου της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ, όπου θέλοντας να διασκεδάσει τις όποιες εντυπώσεις, έγραφε προκαταβολικά: “Επειδή και στην Αιτωλοακαρνανία η αγοραία συζήτηση διακινεί φήμες για τα πάλαι ποτέ περίφημα «ΠΟΣΤΑ», οφείλουμε να διευκρινίσουμε ότι στη σελίδα που ανοίγεται στην πατρίδα μας με τη νέα κυβέρνηση, οι ευθύνες που θα αναληφθούν από συμπολίτες μας σε διάφορους κρίσιμους τομείς ευθύνης στο νομό μας θα είναι απόρροια διαφάνειας ως προς την πληρότητα των απαιτούμενων προϋποθέσεων (προσόντων) στο τυπικό και στο ουσιαστικό τους μέρος, χωρίς αποκλεισμούς λόγω πολιτικής προέλευσης.”

Με αφορμή όμως όλα τα παραπάνω, αυτά που ίσως ακόμη δεν ξέρουμε, ή αυτα που θα έρθουν, μήπως θα πρέπει να ξεκινήσει επιτέλους μια σοβαρή κουβέντα για το πως θα πρέπει τελικά να συγκροτείται ο κρατικός μηχανισμός, πέρα απο κομματικούς εναγκαλισμούς; Με ενίσχυση για παράδειγμα του opengov και διόρθωση των αδυναμιών που είχε,  ή με εκλογική διαδικασία, όπου αυτή είναι εφικτή; Αλλά αλήθεια, που να τα πείς αυτά; Εκεί όπου πρωτο μέλημα, εκτός από τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές ήταν η “ανασύσταση” του κομματικού κράτους;

Π.Η.Τ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close