Γεγονότα

Πρωτάθλημα paintball στον Άγιο Δημήτριο! (video)

spo-paintballΜε ανακοίνωσή της η ενορία του Αγίου Δημητρίου ενημερώνει για το Χριστουγεννιάτικο τουρνουά χρωματοσφαίρισης, το οποίο πραγματοποιήθηκε στον περίβολο της εκκλησίας. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση το τουρνουά αυτού του αμφιλεγόμενου “παιχνιδιού” έγινε κατόπιν προτροπής αρκετών γονέων.

Διαβάστε την σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η ενορία του Αγίου Δημητρίου, η οποία  υποστηρίζει την διεξαγωγή αυτού του παιχνιδιού χαρακτηρίζοντάς  το “ασφαλές παιχνίδι στρατηγικής” , παρά τις αντιδράσεις που δημιουργήθηκαν παλιότερα. Nα θυμίσουμε πως η διεξαγωγή αυτού του “παιγνιδιού’ στον περίβολο της εκκλησίας, απέκτησε πολλούς επικριτές αλλά και υπερασπιστές με τους ανθρώπους της τοπικής εκκλησίας να επιμένουν πάντως για την ορθότητα της επιλογής τους.

Συγκεκριμένα:

“Με τη συμμετοχή πλήθους παιδιών όλων των ηλικιών, διεξήχθη το απόγευμα του Σαββάτου, 28 Δεκεμβρίου 2013, χριστουγεννιάτικο τουρνουά χρωματοσφαίρισης (paintball) στον περίβολο του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Αγρινίου. Το τουρνουά, το οποίο πραγματοποιήθηκε μετά από πρόταση πολλών γονέων, περιελάμβανε ξεχωριστά παιχνίδια για παιδιά Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου, αγόρια και κορίτσια και συμμετείχαν παιδιά κατηχητικών καθώς και παιδιά του Κοινωνικού Φροντιστηρίου «Άγιος Ιωάννης ο Βραχωρίτης» μαζί με τους φίλους τους.

Παιχνίδια χρωματοσφαίρισης γίνονται ήδη από τον Οκτώβριο του 2013, στον κατάλληλα διαμορφωμένο περίβολο του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου, δίνοντας χαρά και διασκέδαση σε πλήθος παιδιών. Τα παιδιά χωρίζονται σε δύο ομάδες και σκοπός της κάθε ομάδας είναι να κατακτήσει τη σημαία της άλλης ομάδας μέσα σε 15 λεπτά. Για την εκπλήρωση του σκοπού αυτού, ο κάθε παίκτης προσπαθεί να «μαρκάρει», να αποβάλλει δηλαδή από το παιχνίδι, παίκτες της άλλης ομάδας, χρησιμοποιώντας μαρκαδόρους και χρωμόμπαλες, δηλαδή μπίλιες οι οποίες περιέχουν χρώμα (νερομπογιά). Εφόσον καμία ομάδα δεν κατακτήσει τη σημαία της άλλης ομάδας εντός του προβλεπόμενου χρόνου, τότε μετρώνται οι παίκτες που έχουν βγει από το παιχνίδι και νικήτρια ομάδα ανακηρύσσεται αυτή που έχει τους λιγότερους παίκτες εκτός παιχνιδιού.

Δείτε ένα μικρής διάρκειας video, αφιερωμένο στα παιχνίδια χρωματοσφαίρισης που διεξάγονται στον περίβολο του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου από παιδιά όλων των ηλικιών:


Η χρωματοσφαίριση είναι ένα παιχνίδι στρατηγικής, όπου τα παιδιά μαθαίνουν να κινούνται ομαδικά. Σκοπός του παιχνιδιού είναι να διδάξει στα παιδιά το νόημα και τη χρησιμότητα της ομαδικής και όχι ατομικής απόδοσης καθώς και να συμβάλλει στην ανάπτυξη αντιπολεμικής συνείδησης, αφού δείχνει με χαρακτηριστικό τρόπο το πόσο ευάλωτος θα ήταν ο άνθρωπος σε συνθήκες πραγματικής μάχης. Το παιχνίδι δε στοχεύει σε καμία περίπτωση σε οιουδήποτε είδους εκπαίδευση ή προώθηση βίας αλλά αντίθετα έχει στην πραγματικότητα καθαρά αντιπολεμικό χαρακτήρα. Για το λόγο αυτό άλλωστε και στις χρωμόμπαλες του παιχνιδιού, χρησιμοποιείται μόνο κίτρινο και ποτέ κόκκινο χρώμα, ώστε σε καμία περίπτωση να μην παραπέμπει σε συνθήκες πολέμου. Εξάλλου, εκτός από τα ίδια τα παιδιά, έχουν παίξει στο παρελθόν και γονείς παιδιών καθώς και παίκτες της ομάδας του Παναιτωλικού, κατανοώντας ότι η χρωματοσφαίριση δεν είναι σε καμία περίπτωση εκπαίδευση οιασδήποτε μορφής, αλλά απλώς ένα παιχνίδι.

Τέλος, τονίζεται ότι η χρωματοσφαίριση θεωρείται ως ένα από τα πιο ασφαλή ομαδικά παιχνίδια, αφού εφαρμόζονται συγκεκριμένοι κανόνες ασφαλείας ενώ και σε κάθε παιδί παρέχεται πλήρης προστατευτικός εξοπλισμός (ειδική μάσκα, προστατευτικό λαιμού, θώρακας).”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button