ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Προστασία πρώτης κατοικίας: Δόθηκε παράταση μέχρι το τέλος Απριλίου

Ο συγκεκριμένος νόμος είχε ισχύ μέχρι το τέλος του έτους

Για τέσσερις μήνες ακόμη παρατείνεται η ισχύς του νόμου για την προστασία της πρώτης κατοικίας, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα. Ο συγκεκριμένος νόμος είχε ισχύ μέχρι το τέλος του έτους.

Όπως αναφέρει σε δηλώσεις του ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, «η κυβέρνηση προχώρησε σε συστηματικές και συντονισμένες ενέργειες για να απλοποιήσει τις διαδικασίες για την προστασία της πρώτης κατοικίας, προκειμένου περισσότεροι ιδιοκτήτες να ενταχθούν στη σχετική ρύθμιση. Επιπροσθέτως, παρατείνει το υφιστάμενο πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας για ακόμη τέσσερις μήνες, από το τέλος τους έτους που προβλεπόταν από την προηγούμενη κυβέρνηση».

Νωρίτερα την πρόθεση της κυβέρνησης να παρατείνει το ισχύον πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας για ένα τετράμηνο, δηλαδή έως τα τέλη Απριλίου του 2020, αποκάλυπτε και η 4η έκθεση ενισχυμένης μεταμνημονιακής εποπτείας, εκφράζοντας, όμως, παράλληλα τη δυσαρέσκεια των ευρωπαϊκών θεσμών, που θεωρούν ότι «ενώ μια τέτοια τεχνική παράταση θα μπορούσε να βοηθήσει να αυξηθεί ο αριθμός των ρυθμίσεων από τα τρέχοντα χαμηλά επίπεδα, επιβραδύνει την ομαλοποίηση της κουλτούρας πληρωμών».

ethnos.gr

Ετικέτες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close