Γεγονότα

Προσπάθειες για να παραμείνει ο ΟΑΕΕ στο Μεσολόγγι

epi-oaee

Συνάντηση είχαν πριν από λίγες μέρες οι εργαζόμενοι του ΟΑΕΕ του Μεσολογγίου, με τον δήμαρχο της πόλης Πάνο Κατσουλη, ώστε να συζητήσουν το θέμα της σχεδιαζόμενης μεταφοράς της υπηρεσίας στο Αγρίνιο.

Να θυμίσουμε πως σύμφωνα με πληροφορίες προωθείται ρύθμιση για την ενοποίηση υποκαταστημάτων του ΟΑΕΕ και για την Αιτωλ/νία  προκρίνεται η δημιουργία ενός υποκαταστήματος στο Αγρίνιο ενώ αυτά του Μεσολογγίου και της Ναυπάκτου θα κλείσουν.

Αυτό προκαλεί ήδη αντιδράσεις στις τοπικές κοινωνίες και τους ασφαλισμένους. Το γραφείο του ΟΑΕΕ στο Μεσολόγγι εξυπηρετεί περίπου τρεις χιλιάδες επαγγελματίες και το κλείσιμο του θα προκαλέσει προβλήματα στην εξυπηρέτηση τους. Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με την Ναύπακτο.

Νεότερες πληροφορίες που διέρρευσαν πριν μερικές μέρες έλεγαν πως αποφασίστηκε μόνο σε δυο περιοχές της χώρας να υπάρχουν πάνω από ένα κατάστηματα και σε αυτές  δεν συμπεριλαμβάνεται η Αιτωλοακαρνανία.

Έτσι ήδη έχουν αναληφθεί πρωτοβουλίες και ασκούνται πιέσεις προς την διοίκηση του ΟΑΕΕ και το Υπουργείο Εργασίας, ώστε να αποτραπεί αυτός ο σχεδιασμός. Σχετικές ενέργειες γίνονται τόσο από την δημοτική αρχή, ενώ πρωτοβουλίες έχουν αναληφθεί τόσο από τους βουλευτές Κώστα Καραγκούνη και Θάνο Μωραΐτη, όσο και από τον πολιτευτή της ΝΔ Νίκο Καραπάνο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button