Δυτική Ελλάδα

Προσανατολισμός για το μέλλον (φωτο)

Εκδήλωση με σκοπό τον κατάλληλο επαγγελματικό προσανατολισμό των μαθητών μέσης εκπαίδευσης διοργάνωσαν ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Φροντιστών μέσης εκπαίδευσης Ν. Αιτωλοακαρνανίας και η εταιρία «orientum- σύμβουλοι σταδιοδρομίας» στον κινηματογράφο «Άνεσις»

Ο σύμβουλος επαγγελματικού προσανατολισμού της εταιρίας orientum κ. Σπύρος Μιχαλούλης, απλά, κατανοητά, με πολύ χιούμορ και με έξυπνα παραδείγματα που άντλησε από την ίδια την καθημερινότητα των παιδιών, τους έδωσε μια σαφέστερη εικόνα των τάσεων που επικρατούν αυτή τη στιγμή στην αγορά εργασίας και τους κατεύθυνε προς τη σωστή επιλογή των επιστημονικών τους πεδίων, των ειδικών  μαθημάτων και των σχολών που θα ακολουθήσουν για την απορρόφησή τους σ’ αυτή.

Ο αντιπρόεδρος του  Συλλόγου Εκπαιδευτικών-Φροντιστών μέσης εκπαίδευσης Ν. Αιτωλοακαρνανίας κ. Βαγγέλης Γιαννακόπουλος σχολίασε πως «ο επαγγελματικός προσανατολισμός είναι ίσως το πλέον κρίσιμο και καθοριστικό κομμάτι στη σχολική ζωή των παιδιών και σκοπός με τη σημερινή εκδήλωση είναι όχι μόνο η σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού τους , αλλά και η ενημέρωσή τους  για τις επιλογές που έχουν γενικότερα».

Πολλοί μαθητές που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση έδειξαν να την απολαμβάνουν, να το διασκεδάζουν πραγματικά, ταυτόχρονα όμως να αφομοιώνουν χρήσιμες για αυτούς πληροφορίες καθώς το μέλλον τους θα κριθεί εν πολλοίς, από μια σωστή ή εσφαλμένη επιλογή… Υπό την έννοια αυτή η εν λόγω εκδήλωση είχε πράγματι ουσία και περιεχόμενο.


 

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button