ΑτζένταΕκδηλώσειςΠολιτισμόςΡοή Ειδήσεων

Το πρόγραμμα των καλοκαιρινών εκδηλώσεων του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας

Το Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας γνωστοποίησε το αναλυτικό πρόγραμμα των καλοκαιρινών πολιτιστικών εκδηλώσεων, οι οποίες ξεκίνησαν ήδη με κέφι και ζωντάνια (παρά τις βροχερές ημέρες του Ιουνίου) στον Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας.

Ήδη οι “μικροί μουσικοί της Βόνιτσας” , το πρώτο “Παιδικό Φεστιβάλ Παιδικών Παραδοσιακών Χορευτικών” στην Πλαγιά σε συνδυασμό με το “αντάμωμα των ενηλίκων χορευτικών” στην Πλαγια, το “Αντάμωμα Καβαλάρηδων και φίλων αλόγων στην Νήσσα Μεδεώνος” η “μαγική Φλογέρα” του Λύκειου Απόλλωνα και η έκθεση ζωγραφικής του συλλόγου “τα χρώματα” στην Πάλαιρο, έδωσαν το πρώτο στίγμα του φετινού πολιτιστικού Καλοκαιριού στον Δήμο Ακτίου – Βόνιτσας .

Στο σχεδιασμό των φετινών καλοκαιρινών εκδηλώσεων και κυρίως για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, το Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας προσπάθησε να πετύχει έναν συνδυασμό δράσεων που να συνδέεται με την ανάδειξη του φυσικού τοπίου, της τοπικής ιστορίας, των παραδόσεων, της πολιτιστικής κληρονομιάς, αλλά και της σύγχρονης πολιτιστικής δημιουργίας στον τόπο.

Ξεχωριστή θέση έχουν φέτος οι παιδικές εκδηλώσεις που είναι πολλές και με μεγάλη θεματολογία. Οι εκδηλώσεις θα γίνουν σχεδόν σε όλες τις πόλεις και τα χωριά του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας

Μεγάλο μέρος των εκδηλώσεων που θα γίνουν τον Ιούλιο και τον Αύγουστο (οι περισσότερες από τις οποίες είναι πια καθιερωμένες ως θεσμοί), βασίζονται στους Πολιτιστικούς, Εικαστικούς, Αθλητικούς Συλλόγους και σε πολλούς εθελοντές.

“Ήδη τον Ιούνιο οι σύλλογοι και πολλοί εθελοντές έδωσαν και την «ψυχή τους» για να βγουν οι εκδηλώσεις και να τις απολαύσει ο κόσμος.

Όλοι ξεπερνούν κάθε χρόνο τους εαυτούς τους (τις προσδοκίες μας) σε διάθεση και προσφορά και τους ευχαριστούμε θερμά γι’ αυτό.

Χωρίς αυτούς δεν θα υπήρχε διάθεση , δεν θα γίνονταν πολλά στον Δήμο μας. Οι πολιτιστικοί , αθλητικοί και εικαστικοί σύλλογοι του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας αποτελούν ραχοκοκαλιά όλων των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου μας” αναφέρει η ανακοίνωση.

Το Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας, όπως αναφέρει, υποστηρίζει και υπηρετεί τη συλλογική διάθεση που διαπιστωμένα υπάρχει στον τόπο, δημιουργώντας προϋποθέσεις ανάπτυξης ποιοτικών πρωτοβουλιών.

Διαβάζοντας το πρόγραμμα για το δίμηνο Ιουλίου – Αυγούστου, διαπιστώνεται ότι το πρόγραμμα των εκδηλώσεων διαμορφώθηκε έτσι, ώστε να καλύπτει μια ευρεία γκάμα απαιτήσεων.

– Θεατρικές παραστάσεις
– Μουσικές βραδιές
– Φεστιβάλ νεανικών μπαντών
– Φεστιβάλ μουσικής
– Stand Comedy
– Φεστιβάλ παραδοσιακών Ελληνικών Χορών.
– Παιδικές παραστάσεις, παρουσιάσεις.
– Προβολές Εικαστικών, Τοπικών θεμάτων
– Αθλητικές Εκδηλώσεις
– Εκθέσεις ζωγραφικής
– Συναυλίες με καταξιωμένους καλλιτέχνες
– Εκδηλώσεις Ιστορίας και μνήμης

Στην ανακοίνωσή του ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας, Παντελής Αποστολάκης, αναφέρει τα εξής:

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις για τον Ιούλιο – Αυγουστο θα ξεκινήσουν στις 6 Ιουλίου με την κεντρική γιορτή των παιδικών σταθμών στη Βόνιτσα και θα ολοκληρωθεί στις 24 Αυγούστου με το 3ο Μουσικό Φεστιβάλ στη Βόνιτσα.

Το Πρόγραμμα των Πολιτιστικών εκδηλώσεων που είναι μια συνεργασία του Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας και της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου (έχει αναλάβει σημαντικές παιδικές εκδηλώσεις) είναι σχεδόν ολοκληρωμένο για φέτος το καλοκαίρι.

Να κλείσω λέγοντας ότι είμαστε από τους ελάχιστους Πανελλαδικά Δήμους που πραγματοποιούμε τόσες πολλές εκδηλώσεις σε όλο το εύρως του Δήμου.

Υπάρχουν Χωριά που έχουν δύο και τρεις εκδηλώσεις που καλύπτονται από τον Δήμο Ακτίου Βόνιτσας .

Δεν αποκλείουμε κανέναν και από την αρχή της θητείας μας ως Δημοτική Αρχή υποστηρίζουμε και αναπτύσσουμε τον πολιτισμό στον Δήμο Ακτίου Βόνιτσας

Σας καλούμε λοιπόν να χαρείτε κάθε στιγμή αυτού του πολιτιστικού καλοκαιριού, απολαμβάνοντας ένα αρμονικό συνταίριασμα ήχων, εικόνων, συμβολισμών και συναισθημάτων.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των καλοκαιρινών εκδηλώσεων του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button