PressαρίσματαΡοή Ειδήσεων

Ποιος κερδισε τη μάχη της πλατείας και του facebook…

Με την ολοκλήρωση της προεκλογικής περιόδου, δεν είναι λίγοι αυτοί που βγάζουν τα συμπεράσματα τους, για την ανταπόκριση του κόσμου στις εκδηλώσεις των υποψηφίων.

Τα σχόλια είναι πολλά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και κινούνται σαφώς, ανάλογα και με τις προτιμήσεις των πολιτών.

Ως προς τους δυο υποψηφίους που φαίνεται να έχουν το προβάδισμα, τον Γ. Παπαναστασίου και την Χριστίνα Σταρακά, οι διαπιστώσεις σε γενικές γραμμές δείχνουν καταρχήν ένα ξεκάθαρο προβάδισμα της αντιπεριφερειάρχη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που έχουν μπει για τα καλά στην προεκλογική μάχη.

Κάλλιστα ο εκλογές αυτές θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν και “εκλογές του facebook” με τους πάσης φύσεως υποψηφίους να καταναλώνουν χρόνο και χρήμα για την προβολή τους.

Η κ. Σταρακά, έχοντας μια πολύ καλύτερη οργάνωση όπως φαίνεται, αξιοποίησε στο έπακρο αυτήν την δυνατότητα, με συνεχείς αναρτήσεις και επαγγελματικά video, με τον νυν δήμαρχο να ακολουθεί μάλλον ασθμαίνοντας, βλέποντας ότι έχει μείνει πολύ πίσω. Η μέτρηση των αλληλεπιδράσεων, δείχνει επίσης το προβάδισμα της Αντιπεριφερειάρχη.

Στην επισκεψιμότητα επίσης στα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά site του Αγρινίου, η κ. Σταρακά, συγκεντρώνει , βάσει στοιχείων (google analytics) πολύ μεγαλύτερο ενδιαφέρον και προηγείται σε αναγνώσεις και επισκέψεις χρηστών του internet. Ο κόσμος ενδιαφέρεται να μάθει τα νέα που αφορούν την προεκλογική της δραστηριότητα, σε μεγαλύτερο βαθμό, σε σχέση με τους αντιπάλους της.

Από εκεί και πέρα , υπάρχουν και οι “παραδοσιακοί τρόποι” παρακολούθησης-καταγραφής κάποιων τάσεων, που σε καμιά περίπτωση βεβαία δεν είναι ακριβείς, αλλά δείχνουν ένα κλίμα: Είναι αυτές των συγκεντρώσεων στο Αγρίνιο.

Η Χριστίνα Σταρακά, πραγματοποίησε τρεις συνολικά συγκεντρώσεις, με την πρώτη μάλιστα -της ανακοίνωσης της υποψηφιότητας της- να είναι εντυπωσιακή, σε όγκο και παλμό.

Ακολούθησαν οι δυο συγκεντρώσεις, της παρουσίασης των ψηφοδελτίων και οι κεντρικές προεκλογικές συγκεντρώσεις, που σε γενικές γραμμές, ήταν ισοδύναμες, με την Χριστίνα Σταρακά όμως, για άλλη μια φορά, να έχει πολύ καλύτερη οργάνωση, παλμό και “σκηνοθεσία”.

Αυτό που προκαλεί μεγάλη εντύπωση , είναι πως ο Γ. Παπαναστασίου επέλεξε να μην προβάλλει “ζωντανά” την ομιλία του στο facebook, για ανεξήγητο λόγο, μια στάση που χαρακτηρίστηκε από κάποιους, “φοβική”.

Με βάση τα παραπάνω, είναι απορίας άξιο πάντως, πως η παράταξη του κ. Παπαναστασίου, εκφράζει όχι μόνο βεβαιότητα για τη νίκη, αλλά βασικά στελέχη της, κάνουν λόγο για “νίκη από την πρώτη Κυριακή” ή “διαφορές 20 μονάδων”…

Από εκεί και πέρα βέβαια, τα πάντα θα επιβεβαιωθούν ή θα διαψευστούν σε λίγες ώρες…

2 Σχόλια

  1. Μη νομίζετε ότι η “σκηνοθεσία” της κυρίας Σταρακα στην τελευταία ομιλία άρεσε σε όλους… Αμηχανία και προβληματισμό προκάλεσε σε πολλούς…

  2. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΧΑΣΕΙ ΠΑΣΑ ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟ ΑΥΡΙΟ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΘΕΩΡΟΥΝ ΟΤΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΑΠΛΩΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ. ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΕΙ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ. ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΕΓΚΛΙΤΗ ΣΤΑΣΗ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΗ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΕΠΟΧΗΣ. ΕΝΟΣ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΟΠΟΥ ΖΕΙ. ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΗ ΠΟΥ ΤΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΟΛΑ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΕΝΑ ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ Ο ΙΔΙΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΨΕΙ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ. ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΗ ΠΟΥ ΈΧΕΙ ΕΦΗΣΥΧΑΣΤΕΙ ΜΕ ΤΟ ΥΦΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΡΟΙΆ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ,ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΤΗΣ ΑΔΡΑΝΕΙΑΣ, ΤΗΣ ΠΑΘΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΤΗΣ ΕΥΚΟΛΗΣ ΛΥΣΗΣ. ΑΝΑΛΟΓΙΖΟΜΕΝΟΙ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΜΠΌΔΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΏΠΙΣΗ ΤΟΥΣ ΑΣ ΣΚΕΦΤΟΎΜΕ ΚΑΛΎΤΕΡΑ ΟΤΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΊΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ. ΌΣΟ ΠΑΡΆΔΟΞΟ ΚΑΙ ΑΝ ΑΚΟΎΓΕΤΑΙ, Η ΔΎΝΑΜΗ ΒΡΊΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΜΑΣ. ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΉ, ΕΊΤΕ ΣΕ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΡΏΤΟΥ ΚΑΙ ΔΕΥΤΈΡΟΥ ΒΑΘΜΟΎ, ΕΊΤΕ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΟΦΕΊΛΟΥΜΕ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΠΌ ΜΑΣ ΝΑ ΔΏΣΕΙ ΤΟ ΠΑΡΌΝ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΤΑΥΤΌΧΡΟΝΑ ΤΟ ΜΉΝΥΜΑ ΟΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΔΕΛΕΑΖΕΤΑΙ ΑΠΌ ΤΟ ΦΑΙΝΕΣΘΑΙ ΚΑΙ ΑΠΌ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΡΑΜΕΛΕΣ ΑΛΛΆ ΑΠΌ ΤΗΝ ΊΔΙΑ ΤΗΝ ΟΥΣΊΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΌ ΣΤΟ ΔΙΚΑΊΩΜΑ ΤΟΥ ΕΚΛΈΓΕΙΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΛΎΣΗ ΣΕ ΔΙΆΦΟΡΑ ΠΡΟΒΛΉΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΚΎΨΕΙ ΚΑΤΆ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΌΝ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button