Γεγονότα

Προειδοποιούν ότι δεν θα παραλάβουν εκλογικούς σάκους οι δικηγόροι του Αγρινίου

po-kalpiΤην απόφαση να μη συμμετέχουν ως δικαστικοί αντιπρόσωποι στην εκλογική διαδικασία αν δεν τηρηθούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις έλαβαν οι δικηγόροι του Δικηγορικού Συλλόγου Αγρινίου, κατά την χθεσινή Γενική Συνέλευση των μελών του Δ.Σ.

Συγκεκριμένα, αποφάσισαν να απέχουν από τα καθήκοντα του δικαστικού αντιπροσώπου, αν μέχρι το Σάββατο, την προηγούμενη μέρα των εκλογών, δεν τους έχει καταβληθεί η εκλογική αποζημίωση.

Μια αποζημίωση που δεν ικανοποιεί καθώς φαίνεται τους δικηγόρους, αφού μέχρι τις προηγούμενες εκλογές, αμείβονταν με 115,00 ευρώ ημερησίως και για διάρκεια 12 ημερών, κάτι που ζητούν και για αυτές τις εκλογές. Αντίθετα, οι δικηγόροι φέτος θα αμειφτούν με 90 ευρώ τη μέρα και για διάρκεια 9 ημερών.

Αυτό που προκάλεσε την αντίδραση του δικηγορικού κόσμου του Αγρινίου, ήταν, σύμφωνα με πληροφορίες, το γεγονός ότι ενημερώθηκαν για τη μειωμένη αμοιβή, αφού πρώτα είχαν κληθεί να δηλώσουν τη συμμετοχή τους πράγμα που κάνει τους δικηγόρους να μιλούν για «απαξιωτική συμπεριφορά» ενώ κάποιοι εξ αυτών σημειώνουν πως τα έξοδα μετακίνησης προς μακρινά εκλογικά κέντρα κ.α. θα τα καταβάλλουν από την τσέπη τους, με αποτέλεσμα, παρά την ταλαιπωρία, να μην υπάρχει ουσιαστικό κέρδος. Αναφέρουν δε, πως η εκλογική αποζημίωση παρουσιάζει φέτος μεγάλη καθυστέρηση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button