ΑγρότεςΕξελίξειςΡοή Ειδήσεων

Προέδρος ΟΑΣ Αιτωλ/νίας: «Δυνατό ΚΚΕ σημαίνει δυνατοί αγώνες για ανατροπή του εκμεταλλευτικού συστήματος»

Χαιρετισμό απηύθυνε στην εκδήλωση του ΚΚΕ στο Αγρίνιο, στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου, ο Σπύρος Κοτοπούλης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας

«Μόνο το ΚΚΕ στηρίζει τους αγώνες και τα αιτήματα επιβίωσης των βιοπαλαιστών αγροτών», σήμειωσε στη συγκέντρωση που είχε βασικό ομιλητή τον ΓΓ Δημήτρη Κουτσούμπα.


Ο χαιρετισμός του Σπύρου Κοτοπούλη: 

«Το να περιγράφουμε τα προβλήματα που βιώνουν σήμερα οι βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι του νομού μας και όχι μόνο εδώ αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα, νομίζω πως είναι περιττό.
Είναι περιττό, δηλαδή, να επαναλαμβάνουμε συνέχεια πως το κόστος παραγωγής, τα καύσιμα το ρεύμα, τα λιπάσματα, οι ζωοτροφές, τα σπόρια, τα μέσα και τα εφόδια για να παράγουμε τα προϊόντα μας, τα παίρνουμε πανάκριβα απ’ τη μία και απ’ την άλλη μεριά οι έμποροι , οι βιομήχανοι, οι μεσάζοντες μας πληρώνουν… αν και εφόσον, γιατί υπάρχει και ζήτημα των ανοιχτών τιμών, κάτω από το κόστος παραγωγής.

Ενδεικτικά θα αναφέρω μερικά: Βρώσιμη ελιά Καλαμών, ο αποκαλούμενος “μαύρος χρυσός” όπως των αποκαλούν δήμαρχοι, περιφέρεια, βουλευτές κ.ά. παράγοντες κόστος 1,30 ευρώ το κιλό, και τώρα 0,90 λεπτά και στα αζήτητα. Ακτινίδιο πέρυσι 0,90 λεπτά, φέτος κάτω από 0,40 και με μέσο κόστος τα 0,60 λεπτά. Πορτοκάλι, κάτω από 0,15 λεπτά αγορά και στο σούπερ μάρκετ ένα ευρώ. Αύξηση της τιμής στο γάλα γύρω στο 30%, ταυτόχρονη αύξηση στις ζωοτροφές 80%.

Αν προσθέσουμε σε όλα αυτά, τις τεράστιες καταστροφές από καιρικά φαινόμενα, όλο το προηγούμενο διάστημα και σε αρκετά προϊόντα πριν την συγκομιδή, που σημαίνει πως έχουν γίνει όλη η απαραίτητη καλλιεργητική φροντίδα, με τα ανάλογα έξοδα.

Εκκρεμούν ακόμη πορίσματα στον ΕΛΓΑ δεν λέμε βέβαια για πληρωμές πάνω από εφτά μήνες. Και το πιο τραγικό απ’ όλα είναι ότι η μισή Αιτωλοακαρνανία έχει γεμίσει με φωτοβολταϊκά και ανεμογεννήτριες και η άλλη μισή δεν αρδεύεται, λόγω του μεγάλου κόστους της ενέργειας και των έργων υποδομής, που δεν υπάρχουν.

Όλα αυτά τα λίγα που περιέγραψα δεν είναι “κεραυνός εν αιθρία”, ούτε έχουν συμβεί από τη μία στιγμή στην άλλη, ούτε βεβαίως από μια κακή κυβέρνηση. Είναι αποτέλεσμα των συγκεκριμένων πολιτικών που ακολουθούνται χρόνια στη χώρα. Είναι η πολιτική της ΕΕ που με όχημα την ΚΑΠ, πετυχαίνει τους στόχους της, δηλαδή τη συγκέντρωση γης και παραγωγής σε λίγα χέρια.

Εδώ έχουνε τεράστιες ευθύνες όλες οι κυβερνήσεις και τα κόμματα που κυβέρνησαν τα προηγούμενα χρόνια.
Μόνο το ΚΚΕ αποκάλυψε τι σημαίνει ΕΕ και ΚΑΠ, ποια θα είναι τα αποτελέσματα τους, δηλαδή η εγκατάλειψη δυναμικών καλλιεργειών όπως ο καπνός εδώ στην Αιτωλοακαρνανία και βέβαια το μαράζωμα της υπαίθρου.
Μόνο το ΚΚΕ, αντιπάλεψε αυτές τις πολιτικές, στήριξε και στηρίζει τους αγώνες μας και τα αιτήματα επιβίωσης που έχουμε για να ζούμε με αξιοπρέπεια στα χωριά μας και να καλλιεργούμε τα χωράφια μας.

Ό,τι κερδίσαμε το κερδίσαμε με τους σκληρούς αγώνες μας, τίποτα δεν μας χαρίστηκε, άλλοτε πετύχαμε μικρές νίκες, όπως οι συνάδελφοι μηλοπαραγωγοί στην Αγυιά της Λάρισας και άλλοτε με μεγάλους, όπως το αφορολόγητο όριο από τα μεγάλα μπλόκα το 2016.

Οι αγώνες μας έχουν αποτελέσματα χρειάζονται και είναι πολύτιμοι. Το ποιο ριζικό όμως είναι να ανοίξει ο δρόμος για ριζικές αλλαγές στο επίπεδο της οικονομίας στην εξουσία. Αυτό συμφέρει και τους βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφους.

Στις επερχόμενες εκλογές λοιπόν, η ολόπλευρη στήριξη του ΚΚΕ είναι μονόδρομος για εμάς. Δυνατό ΚΚΕ σημαίνει δυνατοί αγώνες για ρήξη και ανατροπή και αυτού του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος».

Τοπική Διαφήμιση
papathnasio blue Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button