Ροή Ειδήσεων

Προχωρούν διαδικασίες για την ανακατασκευή του Κέντρου Υγείας Θέρμου

kentro-ygeias-thermouΥλοποιώντας την απόφαση του πρωθυπουργού για τη στήριξη και ενίσχυση της δημόσιας υγείας η 6η ΥΠΕ (Υγειονομική περιφέρεια) αναλαμβάνει τη βελτίωση των υποδομών του Κέντρου Υγείας Θερμου, σύμφωνα με το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ στην περιοχή και πρόεδρο του Δημ. Συμβουλίου Θέρμου κ. Μαραγιάννη.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε ο Υποδιοικητής της 6ης ΥΠΕ Μίλτος Ζαμπάρας κατά την επίσκεψη του στο Θερμο την Κυριακή 14 Μαϊου, την επόμενη βδομάδα η Τεχνική Υπηρεσία της 6ης ΥΠΕ θα επισκεφθεί το Κέντρο Υγείας για να συντάξει Τεχνική Περιγραφή για τις απαιτούμενες εργασίες βελτίωσης των υποδομών του και στη συνέχεια να υπάρξει η σχετική χρηματοδότηση.

“Αποδεικνύεται έμπρακτα πλέον το ενδιαφέρον της κυβέρνησης για τη δημόσια υγεία με τις προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού και τη δημιουργία Τοπικών Μονάδων Υγειας, μία δημόσια Υγεία που ισοπέδωσε η προηγούμενη συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου με τις απολυσεις των γιατρών, την υποστελέχωση των υπηρεσιών και τη μείωση των δαπανών λειτουργία των νοσοκομείων που οδήγησε στη διάλυση της δημόσιας υγείας υπέρ των ιδιωτικών νοσοκομείων.”, γράφει ο κ. Μαραγιάννης.

po-konstantaras

Η ανακοίνωση του Δήμου Θέρμου:

Συνάντηση με την διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Θέρμου Κατερίνα Κυριακίδου είχε την Πέμπτη 18 Μαΐου ο Δήμαρχος Θέρμου Σπύρος Κωνσταντάρας. Στην συνάντηση αυτή εξετάστηκαν επισταμένα τα προβλήματα που απασχολούν το Κέντρο Υγείας και συγκεκριμένα η λειτουργία του μικροβιολογικού και του ακτινολογικού τμήματος, καθώς και η κάλυψη δύο κενών θέσεων οδηγών ασθενοφόρου και παρασκευάστριας, όπως επίσης και η προμήθεια απινιδωτή.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε γνωστό ότι επίκειται υπογραφή προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου Θέρμου και της 6ης ΥΠΕ (Υγειονομικής Περιφέρειας Πελοποννήσου, Ηπείρου, Ιονίων Νήσων και Δυτικής Ελλάδας) της οποίας υποδιοικητής είναι ο Αιτωλοακαρνάνας Μιλτιάδης Ζαμπάρας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν προβλήματα ανακαίνισης και ανακατασκευής του Κέντρου Υγείας, με βάση την τεχνική έκθεση που συνέταξε η τεχνική υπηρεσία του Δήμου Θέρμου σε συνεργασία με τους μηχανικούς της 6ης ΥΠΕ.

Η δημοτική αρχή θέτει, κατά πάγια τακτική, σε πρώτη προτεραιότητα την επίλυση των ζητημάτων και προβλημάτων που έχουν να κάνουν με την παροχή υπηρεσιών υγείας στον Δήμο Θέρμου και για αυτό τον λόγο είναι φορέας πρωτοβουλιών αλλά και αρωγός σε κάθε προσπάθεια αναβάθμισης των υπηρεσιών αυτών. Η υγεία αποτελεί ύψιστο αγαθό και οι πολίτες του Δήμου Θέρμου δικαιούνται να απολαμβάνουν στο μέγιστο δυνατό βαθμό σωστές υπηρεσίες υγείας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button