ΕξελίξειςΠολιτική

Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του ΚΚΕ στο Αγρίνιο για τα 70 χρόνια του ΔΣΕ

po-kke-dse-agrinio1Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 24 Οκτώβρη, στο χώρο της Δημοτικής Αγοράς Αγρινίου, η εκδήλωση της ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ με αφορμή τα 70 χρόνια από την ίδρυση του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας.

“Η εκδήλωση άνοιξε με αφήγηση σκηνής του θεατρικού έργου «Με την σκέψη στην πατρίδα», που αναφέρεται στη ζωή στις σοσιαλιστικές χώρες των μαχητών και μαχητριών του ΔΣΕ που πήραν το δρόμο της πολιτικής προσφυγιάς, που όμως πάντα είχαν τον καημό για την επιστροφή στην πατρίδα”, σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση του ΚΚΕ.

Το δελτίο τύπου συνεχίζει:po-kke-dse-agrinio2“Στην εκδήλωση μίλησε η Πένυ Τριάντη, μέλος της Ε.Π. Δυτικής Ελλάδας & Γραμματέας της Τ.Ε. Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ. Στην ομιλία της αναφέρθηκε στα γεγονότα που καθόρισαν την πορεία των εξελίξεων μετά την απελευθέρωση της χώρας το 1944. Στην «λευκή τρομοκρατία» που εξαπολύθηκε ενάντια στο ΕΑΜικό κίνημα και το ΚΚΕ τόσο στην περιοχή μας όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Τόνισε επίσης ότι η δράση του ΔΣΕ ήταν ηρωική, συγκεκριμένα είπε: «Ο τρίχρονος αγώνας του ΔΣΕ υπήρξε δίκαιος, ηρωικός και μεγαλειώδης. Εξέφραζε τα συμφέροντα της συντριπτικής πλειονότητας του πληθυσμού ενάντια στα συμφέροντα των εκμεταλλευτών και καταπιεστών της. Εξέφραζε τα συμφέροντα της εργατικής τάξης και της βασικής συμμαχικής της δύναμης, της εξαθλιωμένης αγροτιάς και των φτωχών αυτοαπασχολούμενων στρωμάτων των πόλεων. Η αστική κρατική εξουσία γνώρισε τότε τον μεγαλύτερο κίνδυνο για την ίδια την ύπαρξή της. Ο αγώνας του ΔΣΕ αποτελεί την κορυφαία εκδήλωση της ταξικής πάλης στην Ελλάδα κατά τον εικοστό αιώνα.»
po-kke-dse-agrinio3
Κλείνοντας την ομιλία της, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Το ΚΚΕ έχει την πεποίθηση ότι πραγματική και ουσιαστική τιμή στην Ιστορία του ΔΣΕ και γενικότερα στην ηρωική εκατοντάχρονη πορεία του ως Κομμουνιστικού Κόμματος, αποτελούν τόσο η διδαχή από αυτήν, όσο και η εξαγωγή συμπερασμάτων που ισχυροποιούν την ταξική πάλη και τους αγώνες σήμερα, τον αγώνα για το σοσιαλισμό – κομμουνισμό.»”

Στο χώρο της εκδήλωσης λειτουργούσε από την Κυριακή 23 Οκτώβρη έκθεση με θέμα «ΔΣΕ, 2η Μεραρχία και Αρχηγείο Δυτικής Στερεάς».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close