ΑγρότεςΡοή Ειδήσεων

Με επιτυχία η 20η Γενική Συνέλευση της ΕΛΟΠΥ

Πραγματοποιήθηκε στις 27 Μαρτίου στο Holliday Inn, η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της Ελληνικής Οργάνωσης Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ), με απαρτία των 22 Μελών και στελεχών των εταιρειών, κατά την οποία:

  • παρουσιάστηκε ο οικονομικός απολογισμός και τα πεπραγμένα του 2023
  • εγκρίθηκε ομόφωνα o οικονομικός προϋπολογισμός του 2024 που θα προσεγγίσει τα €3.0εκ.
  • έγινε ενημέρωση για τα ευρωπαϊκά και θεσμικά θέματα με έμφαση στις νομοθετικές εξελίξεις για την περαιτέρω βελτίωση της υγείας και ευζωίας των εκτρεφόμενων ψαριών καθώς και την καθιέρωση δεικτών για την αποτελεσματικότερη  παρακολούθηση της περιβαλλοντικής αειφορίας του κλάδου
  • παρουσιάστηκαν αποτελέσματα μελετών της ΕΛΟΠΥ που υλοποιήθηκαν το 2023, οι απαιτήσεις για δημοσιοποίηση στοιχείων του κλάδου για τις περιβαλλοντικές και κοινωνικές επιδράσεις και την ευζωία των εκτρεφόμενων ειδών και το επιστημονικό πρόγραμμα που θα εξακολουθήσει την υλοποίηση του το 2024 με τη συνεργασία της Τεχνικής Επιτροπής της ΕΛΟΠΥ, των Πανεπιστημίων και των Ερευνητικών Κέντρων της χώρας.
  • αποφασίστηκε το πρόγραμμα επικοινωνίας και οι δράσεις μέσω των οποίων θα επιτευχθεί η μέγιστη κοινωνική καταξίωση του κλάδου και θα αυξηθεί η κατανάλωση των ελληνικών φρέσκων ψαριών εκτροφής με τη συλλογική ονομασία Fish from Greece.

Σε θεσμικό επίπεδο η ΕΛΟΠΥ δεσμεύεται να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και να λάβει όλα τα μέτρα που απαιτούνται προκειμένου να καταπολεμηθούν οριστικά οι στρεβλώσεις και οι παθογένειες που επηρεάζουν αρνητικά την ανάπτυξη του κλάδου της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας, δηλαδή η λειτουργία μονάδων και συσκευαστηρίων άνευ αδειοδοτήσεων, ο αυστηρός έλεγχος των απογραφικών δελτίων, η διασφάλιση αποφυγής ελληνοποιήσεων των προϊόντων ιχθυοκαλλιέργειας από τρίτες χώρες  και η μεγάλη τροχοπέδη ανάπτυξης που αφορά στις κατ’ εξακολούθηση εκκρεμείς Περιοχές Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιέργειας (ΠΟΑΥ). Σχετικά, θα συντονιστούν στο προσεχές μέλλον συναντήσεις με την πολιτική  ηγεσία του ΥΠΑΑΤ.


Στα πλαίσια προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, η ΕΛΟΠΥ προσφέρει το αντίτιμο του φλουριού στο «Κέντρο Ειδικών Ατόμων Η Χαρά» .

Σχετικά με την Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ)

Η ΕΛΟΠΥ, κύριος φορέας ανάπτυξης της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας, ιδρύθηκε το 2016 με σκοπό την ενίσχυση της παραγωγής και διάθεσης των προϊόντων των εταιρειών-Μελών της και την εδραίωση της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας ως ηγετική δύναμη στην Ελλάδα και τις διεθνείς αγορές. Σήμερα, η ΕΛΟΠΥ έχει 22 Μέλη, τα οποία αντιπροσωπεύουν περίπου το 80% της εγχώριας παραγωγής, εξάγοντας τα προϊόντα τους σε 40 χώρες του κόσμου. Ταυτόχρονα, είναι δραστήριο μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (FEAP), του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου για την Υδατοκαλλιέργεια (AAC) και του European Aquaculture Society (EAS), αναδεικνύοντας έμπρακτα τον διεθνή προσανατολισμό και την εξωστρέφεια που τη χαρακτηρίζουν.

Η ΕΛΟΠΥ λειτουργεί με γνώμονα το σεβασμό μεταξύ των Μελών και προς τον καταναλωτή, τη συλλογικότητα, την υπερηφάνεια για τον κλάδο και τα προϊόντα του και σύμφωνα με τις αρχές της Βιώσιμης Ανάπτυξης και της Γαλάζιας Οικονομίας.

Παράλληλα ενός σύνθετου πλέγματος δράσεων προώθησης, η ΕΛΟΠΥ παρέχει πολύπλευρη υποστήριξη και οφέλη στα Μέλη της όσον αφορά στη συνεργασία, υποστήριξη, ενημέρωση, δικτύωση, ανάπτυξη, έρευνα, εκπαίδευση, συλλογικότητα, πρόοδο, επίλυση προβλημάτων, επικοινωνία με τους κρατικούς φορείς και πολλά άλλα. Επιπλέον, υλοποιεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα κοινωνικής ευθύνης στηρίζοντας ενεργά την τοπική κοινωνία, τις ευπαθείς ομάδες, το περιβάλλον και τον αθλητισμό.

Διαχρονική δέσμευση της ΕΛΟΠΥ αποτελεί η υγιεινή τροφίμων, η ευζωία των ιχθύων και η προστασία του περιβάλλοντος στο οποίο μεγαλώνουν τα ψάρια και σε αυτό το πλαίσιο δημιούργησε το πρότυπο Σχήμα Πιστοποίησης Fish from Greece σε συνεργασία με την TUV Austria Hellas και αναπτύσσει καινοτόμα ερευνητικά προγράμματα και Οδηγούς Καλών Πρακτικών σε συνεργασία με την Επιστημονική και Ακαδημαϊκή κοινότητα της χώρας.

Σχετικά με το Fish from Greece 

Τα φρέσκα ελληνικά ψάρια εκτροφής Fish from Greece έχουν απαράμιλλη φρεσκάδα, υπέροχη γεύση, εξαιρετική  ποιότητα και πλούσια θρεπτικά συστατικά. Αναπτύσσονται στο φυσικό τους περιβάλλον, την πεντακάθαρη διαυγή θάλασσα της χώρας μας, σύμφωνα με αυστηρές ευρωπαϊκές προδιαγραφές και τρέφονται με εξαιρετικής ποιότητας, πλήρως ισορροπημένες μη γενετικά τροποποιημένες ιχθυοτροφές.

Χορηγούμενη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
tsiknas600x338 Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button