ΓεγονόταΡοή Ειδήσεων

«Που ήταν ο κ. Σαλμάς τόσο καιρό», λέει ο διοικητής του νοσοκομείου Αγρινίου

Απαντά στον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας

Την Παρασκευή 4/6/2021 επισκέφθηκε το Νοσοκομείο Αγρινίου ο βουλευτής της Ν.Δ. και πρώην Υφυπουργός Υγείας κ. M. Σαλμάς με σκοπό την αποκλειστική συνάντηση του με τον Διοικητή του Νοσοκομείου.

Σε ανακοίνωση-απάντηση στους ισχυρισμούς του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, ο διοικητής του Νοσοκομείου Αγρινίου ανέφερε πως ο κ. Σαλμάς τον στοχοποίησε ως αποκλειστικό Υπεύθυνο  για όλες τις παθογένειες του Νοσοκομείου και ειδικά για την αυξημένη θνητότητα στην ΜΕΘ-COVID, και μάλιστα ζήτησε την παραίτηση του.

O κ. Τσώλης απάντα στους ισχυρισμούς κάνοντας λόγο για «τηλεοπτικό σόου προεκλογικού χαρακτήρα που έστησε ο κ. Σαλμάς επιρρίπτοντας ευθύνες  και  προτείνοντας εισαγγελικές παρεμβάσεις χρησιμοποιώντας τους θανάτους άτυχων συνανθρώπων μας που νόσησαν,  δε πείθει την συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας του Νομού».

Η ανακοίνωση του διοικητή του Νοσοκομείου Αγρινίου:

«Την Παρασκευή  4/6/2021 επισκέφθηκε το Νοσοκομείο Αγρινίου ο βουλευτής της Ν.Δ. και πρώην Υφυπουργός Υγείας κ.   M. ΣΑΛΜΑΣ  με σκοπό την αποκλειστική συνάντηση του με τον Διοικητή του Νοσοκομείου.

Μετά την συνάντηση προέβη σε δηλώσεις  κατά τις οποίες στοχοποίησε τον Διοικητή του Νοσοκομείου (τον οποίο υποτιμητικά  αποκάλεσε λογιστή) ως αποκλειστικό Υπεύθυνο  για όλες τις παθογένειες του Νοσοκομείου και ειδικά για την αυξημένη θνητότητα στην ΜΕΘ-COVID, και μάλιστα ζήτησε την παραίτηση του.

Θα απαντήσω στους ισχυρισμούς του κ. Μ. ΣΑΛΜΑ,  χωρίς να δώσω καμιά αξία σε αυτούς, με τις κάτωθι ερωτήσεις.

Ποια ήταν η παρουσία του κ. ΣΑΛΜΑ στο Νοσοκομείο   από τον Ιούνιο  του 2019 που το επισκέφτηκε  για προεκλογικούς λόγους ;

Επισκέφτηκε έστω για ελάχιστη ώρα από την αρχή της πανδημίας το Νοσοκομείο για να διαπιστώσει από κοντά την  αγωνία  των εργαζομένων και του Διοικητή και να συμπαρασταθεί  στον αγώνα που έδιναν κατά της πανδημίας και να κρατήσουν όρθιο το Νοσοκομείο για να περιθάλψει του συμπολίτες μας που νόσησαν και τους οποίους επικαλείται κ. ΣΑΛΜΑΣ;

Γιατί θυμήθηκε τώρα να ασχοληθεί με τις αγωνίες των πολιτών όπως ισχυρίζεται  και δεν ζητούσε τα στοιχεία από την Διοίκηση ή  το Υπουργείο,  προκειμένω να ζητήσει κατόπιν εξηγήσεις από την Διοίκηση;

Γιατί δεν διάβασε τα αναφερόμενα  στο Δελτίο Τύπου  που εξέδωσε ο Διοικητής και δημοσιεύτηκε και  αποκαθιστούσε την αλήθεια ποιος γνώριζε και τι και με ποιο τρόπο ενεργούσε ή  δεν ενεργούσε;

Γιατί αν ήθελε να βοηθήσει με τον οποιοδήποτε τρόπο το Νοσοκομείο όπως επικαλείται δεν το έπραξε ακόμα και χωρίς το κάλεσμα του Διοικητή;

Για την υποστελέχωση στην ΜΕΘ γιατί δεν αναφέρει τι  ακριβώς ειπώθηκε σχετικά με την αγωνία και τις ενέργειες του Διοικητή να βρει εξειδικευμένο προσωπικό;
Γιατί θυμήθηκε ξαφνικά ότι δεν λειτουργεί ο Μαγνητικός Τομογράφος; ‘Η δεν το γνώριζε;  Και πάλι γιατί δεν αναφέρει τι ειπώθηκε σχετικά με τις ενέργειες του Διοικητή να βρει εξειδικευμένο προσωπικό;  

Κ. ΣΑΛΜΑ το να επιρρίπτεις τις  ευθύνες στο πρόσωπο του Διοικητή  και μάλιστα να μιλάς για ποινικά  αδικήματα και εισαγγελικές παρεμβάσεις δεν προσφέρεις τίποτε στο να γίνει καλύτερο το Δημόσιο Σύστημα Υγείας.

Προσφέρεις στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας όταν είσαι παρών με παρεμβάσεις και δράσεις που αναβαθμίζουν τις υπηρεσίες προς τον πολίτη.

Το τηλεοπτικό σόου προεκλογικού χαρακτήρα που έστησε ο κ. ΣΑΛΜΑΣ επιρρίπτοντας ευθύνες  και  προτείνοντας εισαγγελικές παρεμβάσεις χρησιμοποιώντας τους θανάτους άτυχων συνανθρώπων μας που νόσησαν,  δε πείθει την συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας του Νομού μας.

Η πλειοψηφία των πολιτών γνωρίζει πάρα  πολύ καλά για την προσφορά μου κατά τη διάρκεια της θητείας μου και πως δόθηκε η μάχη κατά της πανδημίας. Γνωρίζουν ότι χωρίς εξειδικευμένο προσωπικό και ειδικούς λοιμοξιολόγους αλλά με το υπάρχον ελλειμματικό προσωπικό δόθηκε η μάχη κατά της πανδημίας και αντιμετωπίστηκε  παρά τις απώλειες σε ανθρώπινες  ζωές, που ούτως ή άλλως συνέβησαν σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας.

Τις αιτίες που χάθηκαν οι συνάνθρωποι μας και αν τα ποσοστά είναι υψηλά   ή χαμηλά θα το  εντοπίσουν οι ειδικοί έλεγχοι που έχουν ήδη αποφασιστεί  σε Διοικητικό επίπεδο. Ας διερευνηθούν και κατόπιν εισαγγελικής παρέμβασης.

Προσωπικά δεν έχω να φοβηθώ τίποτε ούτε σε διοικητικό ούτε σε ποινικό επίπεδο.

Φοβούνται μόνο όσοι δεν διακατέχονται από ηθικές και άξιες αλλά ενεργούν με τρόπο που βλάπτουν την τιμή και την υπόληψη συνανθρώπων  τους  προκειμένω να αποκομίσουν οφέλη»

10 Σχόλια

 1. Δεν παίρνω κανενός το μέρος.αλλα……υπατχει ένα αλλά……πιστεύετε ότι το φταίξιμο είναι του διοικητή??για να μην χάνουμε το μυαλό μας και έστω και από αυτά τα λίγα που ξέρουμε…….ο άνθρωπος είναι βγαλμένος από το ΣΥΡΙΖΑ….κυβέρνηση είναι η ΝΔ…..δεν υπάρχει περίπτωση να μείνει κανένας σε θέση υψηλή που να μην είναι νδ…….και κάτι άλλο.,…το ξέρετε καλά ότι ότι οι διοικητές δεν είναι γιατροί….ελάχιστοι έχουν σχέση……είναι αδύνατον να μην είναι ενημερωμένη η υπε και το υπουργείο για την κατάσταση του νοσοκομείου……αν θυμηθείτε πόσες ανακοινώσεις έβγαιναν στη δημοσιότητα ότι το νοσοκομείο δεν μπορεί να ανταπεξέλθει για covid..ο κόσμος των πολιτικών γιατί δεν διαμαρτύρεται για προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών και κάθε ειδικότητας για να λειτουργεί καλά …..πάρα μόνο ότι φταίει ο διοικητής…..συγνώμη αλλά εγώ βλέπω να φταίει η κυβέρνηση που μπαλωνει τρύπες που αυτές ότι και να κάνεις είναι μπάλωμα και θα ξανανοίξουν……ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΣ ΔΟΥΝ ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΦΤΑΙΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ…..ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΛΛΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ…….ΦΤΑΙΝΕ ΠΑΝΤΟΥ ΔΗΛΑΔΗ ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΔΙΟΡΙΖΕΤΑΙ…………….

 2. κ.Σαλμα εσείς κόψατε την κορδέλα στο νοσοκομείο μας ,βιαστικά γιατί ήταν προεκλογικά αλλά ξεχάσατε να κάνετε προκήρυξη για κανένα γιατρό ,μόνο κτίριο έχουμε και απέξω την ταμπέλα με το όνομα σας .Γιαυτο μην μιλάτε για ευθύνες γιατί έχετε και εσείς την μεγαλύτερη .Ο Διοικητής έφυγε ,να δούμε ο νέος Διοικητής θα φέρει νέους γιατρούς θα κάνει ΜΕΘ (χωρίς νεκρούς ) …….η θα μπει πάλι κανένας κολλητός

 3. Για μια ακόμη φορά ο διοικητής προβάλλοντας δικαιολογίες που φαντάζουν αληθοφανείς ακολουθεί την προσφιλή του τακτική σε μια προσπάθεια αποποίησης ευθυνών που ούτως ή άλλως τον βαρύνουν, αφού από όσα ο ίδιος αναφέρει προκύπτει σαφώς ότι είχε πλήρη επίγνωση του θέματος, και της μετάθεσής τους σε βολικούς για τον ίδιο αποδέκτες.
  Μόνιμη αποφυγή ανάληψης ευθύνης, ακραίες προσωπικές εμμονές, αδυναμία ιεράρχησης και διαχωρισμού ουσιαστικών από δευτερεύοντα θέματα, μειωμένη δυνατότητα διαπραγμάτευσης και διεκδίκησης στόχων με πενιχρά αποτελέσματα, άγνοια βασικών κανόνων διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού, αποφάσεις που προκαλούν ερωτηματικά, επιρροές από εκλεκτούς κολλητούς, αποδεδειγμένα πλέον στοιχειοθετούν μια ακόμη άστοχη επιλογή για τη συγκεκριμένη θέση.
  Το πιο σημαντικό είναι, στην σημερινή συγκυρία που το Νοσοκομείο βάλλεται για το θέμα των θανάτων στη ΜΕΘ Covid-19 – αιτιολογημένα ή όχι θα (αν) το αναδείξει ενδελεχής και σε βάθος έρευνα ειδικών- και ενώ μια μεγάλη μερίδα εργαζομένων από όλα τα πόστα, συγκρούεται καθημερινά σε μία άνιση τιτανομαχία με την πανδημία, η προσχηματική επικοινωνιακή αντιδικία διοικητή και τοπικών βουλευτών της Ν.Δ με ότι επακόλουθο επιφέρει, να μη λειτουργήσει αποπροσανατολιστικά παρελκύοντας την τοπική κοινωνία αλλά και τους αρμόδιους φορείς, από τα σοβαρά ποσοτικού αλλά και ποιοτικού χαρακτήρα προβλήματα, που διαχρονικά αντιμετωπίζει η Ν.Μ. Αγρινίου.

 4. Τα τίμια και τα ευσυνείδητα άτομα που δουλεύουν εκεί μέσα, ΥΠΆΡΧΟΥΝ!!! Αλλά είναι λίγοι, από όλες τις ειδικότητες (Ιατρούς, Νοσηλευτές /ριες, Καθαρίστριες, βοηθοί Νοσοκόμων, εργάτες, Τραυματιοφορείς, κλπ…… Οι περισσότεροι είναι εργατοπατέρες, βολεψάκιδες & τα παιδιά των Πολιτικάντιδων που τους ψήφισε ο ΛΑΟΣ. Οι ξακουστοί Λαόζωντες Βουλευτές είναι μακριά από τα προβλήματα του ΛΑΟΎ, από όλες τις Παρατάξεις του Ναού της Δημοκρατίας, χρόνια τώρα. Οι Ιατροί με τα μέσα που τους δίνουν οι κυβερνήσεις δουλεύουν και αναλόγως!!!! Άλλοι δουλεύουν, Άλλοι μας Δουλεύουν & και άλλοι μας αφογκράζονται!!!!

  1. Η πατρίδα και η τόπος παρεδόθησαν σε όλα τα επίπεδα , το κακό ξεκίνησε από τον μέγα λαϊκιστή Ανδρέα Παπανδρέου που παγίωσε μια νοοτροπία που συνεχίζεται μέχρι σήμερα, του καφέ,του γρηγορόσημου, του βολέματος , του κάθε τυχάρπαστου πολίτη που έχει άκρες τον εκάστοτε πολιτικό που θα τον βολέψει για να ζήσει αυτός και να πεθάνουν οι άλλοι !.. αυτή λοιπόν η νοοτροπία του βολέματος του παρτακισμού και του άκρατου λαϊκισμού αυτές τις προδοτικές δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ συν του Σύριζα του προδότη Αλέξη Τσίπρα που στελεχώθηκε από τους βολεμένους του ΠΑΣΟΚ αλλά και από ακροδεξιούς τύπου Κουντουρά διατηρούν και
   ελέγχουν τον λεγόμενο διπολισμό που μεταφράζεται σε φαγωμάρα μεταξύ των δεξιών αριστερών και λοιπών
   πολιτών ενώ η πατρίδα σε καθημερινή βάση χάνεται σβήνει κυριολεκτικά αλλά ο Έλληνας εκεί κολλημένος !.. ξύπνα Έλληνα η πατρίδα σου πεθαίνει, προδίδεσαι ,παραδίδεται ισλαμοποιείται μετά την Αλβανοποίηση και εσύ κοιμάσαι τον ύπνο τον ισόβιο !

 5. Eιχα την αίσθηση ότι οι αριστεροί είναι άλλο πράγμα. ΄Οτι μόλις δουν ότι κάτι δεν πάει καλά στο τομέα ευθύνης τους αντί να σκιαμαχούν και να ανταγωνίζονται με τον κάθε αστό ψηφοθήρα πολιτικό για το ποιος έχει μεγαλύτερη ευθύνη παραιτούνται καταγγέλοντας τους φταίχτες. Μάλλον έκανα λάθος. Κύριε Διοικητά δεν σας γνωρίζω αλλά επιτρέψτε μου να πω τη γνώμη μου. Συναγωνιζόμενος με το κ. Σαλμά για το ποιος φταίει περισσότερο πέφτετε στο ίδιο επίπεδο με αυτόν. Εκτός αν σκοπεύετε στις επόμενες εκλογές να εκτεθείτε. Πάντως και να εκλεγείτε σημασία έχει ότι καταφέρατε άλλο ένα πλήγμα στο “ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς”.

 6. «Που ήταν ο κ. Σαλμάς τόσο καιρό» ΩΡΑΙΟ !!!!! Σε περίμενε στην γωνία να κάνεις την στραβή για να σε σκίσει . Τι και αν ήξερε που ήξερε σίγουρα την κατάσταση που επικρατεί στο ΓΝΑ έτσι είναι αυτοί κ. Διοικητά έπρεπε να το ξέρεις , σε περιμένουν να κάνεις την στραβή για να αποκομίσουν ατομικό και κομματικό όφελος δεν το ήξερες ; Μάθε τω. Βγήκαν όλοι οι ανύπαρκτοι στην αγορά για τις εντυπώσεις και το τομάρι τους στα πα@@ρια τους ο πολίτης αν πεθαίνει στην ΜΕΘ και ας είναι και ψηφοφόρος τους , μόνο στις εκλογές να πάρουν την ψήφο του για να έχουν για 4 χρόνια εξασφαλισμένο το 10χιλιαρο . Δυστυχώς οι πολιτικοί στην ψωροκώσταινα αυτοί είναι και αυτά τα πλάσματα ψηφίζουμε . Πλήρωσε τώρα εσύ το μερίδιο που σε αναλογεί πάρε μπούλο για να έρθει ο επόμενος εκλεκτός τους μέχρι να φάνε οι άλλοι και εκείνον και αυτοί να είσαι σίγουρος πως θα ξαναβγούν δεν πέθαναν όλα τα ζωντόβολα που τους ψηφίζουν . Καλή μας συνέχεια με προσοχή σε όσους είμαστε εκτός ΜΕΘ και καταφέρουμε να λαγαρίσουμε .

 7. Όλοι δυστυχώς έχουν τις ευθύνες τους για αυτά τα χάλια….και ο συγκεκριμένος διοικητής είναι προφανέστατα κατώτερος των περιστάσεων και πρέπει να αντικατασταθεί και ο Σαλμας που θυμήθηκε τώρα να κάνει δηλώσεις έξω ακριβώς από ένα από τα χειρότερα νοσοκομεία της χώρας και χωρίς καν να φοράει μάσκα και ο Μωραΐτης που κράζει το Υπουργείο για να μην στοχοποιησει τον διοικητή που διορίστηκε επί Σύριζα… Αλλοίμονο μόνο σε εκείνο το ευσυνείδητο προσωπικό που αγωνίζεται να κρατήσει όρθιο το νοσοκομείο(γιατί δυστυχώς υπάρχει και προσωπικό που δεν εμβολιάζεται και μετά το χρησιμοποιεί αυτό ως δικαιολογία για να χώνει άλλο προσωπικό στα δύσκολα και αυτοί να γλιτώνουν). Ο Θεός να δίνει δύναμη και να βοηθάει όλους τους τίμιους και ευσυνείδητους!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button