Ροή ΕιδήσεωνΥγεία-Ομορφιά

ΠΟΥ: Έληξε η κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τον κορωνοϊό

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κήρυξε το τέλος της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης για την πανδημία Covid-19.

Ο κορωνοϊός δεν αποτελεί πλέον «παγκόσμια έκτακτη ανάγκη» για την υγεία, δήλωσε την Παρασκευή ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.


Πρόκειται αναμφίβολα ένα σημαντικό βήμα προς το τέλος της πανδημίας που έχει σκοτώσει περισσότερους από 6,9 εκατομμύρια ανθρώπους, έχει προκαλέσει τριγμούς την παγκόσμια οικονομία και έχει διαταρράξει κοινότητες, μεταδίδει το Reuters.

«Χθες, η Επιτροπή Έκτακτης Ανάγκης συνεδρίασε για 15η φορά και μου συνέστησε να κηρύξω το τέλος της έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία διεθνούς ενδιαφέροντος. Έχω αποδεχτεί αυτή τη εισήγηση. Επομένως, κυρήσσω το τέλος της παγκόσμιας έκτακτης ανάγκης υγείας για τον Covid-19», δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους.

Η επιτροπή έκτακτης ανάγκης του ΠΟΥ δήλωσε αρχικά ότι ο κορονοϊός αντιπροσώπευε το υψηλότερο επίπεδο συναγερμού για περισσότερα από τρία χρόνια από τις 30 Ιανουαρίου 2020. Το καθεστώς αυτό βοηθά στην εστίαση της διεθνούς προσοχής σε μια απειλή για την υγεία, καθώς και στην ενίσχυση της συνεργασίας σε εμβόλια και θεραπείες. Η άρση του είναι ένα σημάδι της προόδου που έχει σημειώσει ο κόσμος σε αυτούς τους τομείς, αλλά η Covid-19 είναι εδώ για να μείνει, είπε ο ΠΟΥ, ακόμα κι αν δεν αποτελεί πλέον κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Το ποσοστό θνησιμότητας έχει επιβραδυνθεί από το ανώτατο όριο άνω των 100.000 ατόμων την εβδομάδα τον Ιανουάριο του 2021 σε λίγο περισσότερο από 3.500 την εβδομάδα έως τις 24 Απριλίου, σύμφωνα με στοιχεία του ΠΟΥ.

«Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι ο κορονοϊός έχει τελειώσει ως παγκόσμια απειλή για την υγεία», δήλωσε ο Γκεμπρεγέσους.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δεν κηρύσσει την αρχή ή το τέλος των πανδημιών, αν και άρχισε να χρησιμοποιεί τον όρο για τον κορονοϊό τον Μάρτιο του 2020.

Πηγή: ieidiseis.gr

Advertisements
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
farmakis banner Πολιτική Διαφήμιση
papanastasiou 600x338 Πολιτική Διαφήμιση
synthima pistioals 600x338 Πολιτική Διαφήμιση
pap tsalafouti bruschetta 1000x563px copy Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button