ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Πως γίνεται η κλήρωση των αριθμών του ΚΙΝΟ

Το ΚΙΝΟ κληρώνει καθημερινά από τις 08:00 το πρωί έως τις 23:55 το βράδυ κάθε πεντάλεπτο.

Σε κάθε κλήρωση βγαίνουν 20 αριθμοί από το 1 έως το 80 μέσω μια ηλεκτρονικής γεννήτριας αριθμών. Οι αριθμοί του κινο που κληρώνονται εμφανίζονται άμεσα στις οθόνες των πρακτορείων του ΟΠΑΠ και στην ιστοσελίδα του.

Η ΟΠΑΠ ΑΕ εγγυάται ότι οι αριθμοί που προκύπτουν σε κάθε κλήρωση είναι τυχαίοι 100% αφού ακολουθείται η αυστηρή διαδικασία που προβλέπεται και επιβάλλεται διεθνώς για όλα τα συστήματα που αφορούν γεννήτριες παραγωγής τυχαίων αριθμών.

Το σύστημα παραγωγής τυχαίων αριθμών έχει αναπτυχθεί συγκεκριμένα για το ΚΙΝΟ του ΟΠΑΠ  από το ΙΤΥΕ (Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών & Εκδόσεων) του Πανεπιστημίου Πατρών το οποίο εξασφαλίζει την τυχαιότητα των κληρώσεων και την ακεραιότητα της διαδικασίας.

Υπάρχουν συστοιχίες servers οι οποίοι εγγυώνται την απρόσκοπτη λειτουργία του συστήματος και όσον αφορά το software έχει σχεδιαστεί με βάση τις τελευταίες επιστημονικές εξελίξεις.

Το ΙΤΥΕ είναι υποχρεωμένο να παρακολουθεί τις διεθνείς επιστημονικές εξελίξεις και να παρέχει κάθε τετράμηνο στον ΟΠΑΠ πιστοποιήσεις από Πανεπιστήμια του εξωτερικού τα οποία να βεβαιώνουν την διαρκή εγκυρότητα του όλου συστήματος παραγωγής τυχαίων αριθμών.

Η πρόσβαση στο σύστημα ηλεκτρονικών κληρώσεων του ΚΙΝΟ επιτρέπεται μόνο στο προσωπικό του ΙΤΥΕ και πάντα με συνοδεία μέλους της ανεξάρτητης Επιτροπής Ελέγχου του ν. 2843/2000.

Υπάρχει «Διαδικασία ασφάλισης συμμετεχόντων δελτίων» με την οποία κάθε μέρα μέλος της ανεξάρτητης Επιτροπής Ελέγχου επιβεβαιώνει (με κλειδάριθμους) ότι δεν υπάρχει κανενός είδους παρέμβαση στα αρχεία των δελτίων της κάθε κλήρωσης μετά τη λήξη των συμμετοχών.

Υπάρχει επίσης «Διαδικασία ασφάλισης κερδιζόντων δελτίων» με την οποία κάθε μέρα μέλος της Επιτροπής Ελέγχου επιβεβαιώνει (με κλειδάριθμους) ότι δεν υπάρχει κανενός είδους παρέμβαση στα αρχεία των νικητών που προέκυψαν από κάθε κλήρωση.

Μετά από κάθε κλήρωση ΚΙΝΟ το αρχείο με τους νικητήριους αριθμούς ανεβαίνει σε ένα server από τον οποίο «διαβάζει» το Μηχανογραφικό Κέντρο της ΟΠΑΠ για να προχωρήσει στα επόμενα στάδια. Η επικοινωνία είναι μονόδρομη δηλαδή το Μηχανογραφικό μπορεί μόνο να διαβάσει από τον server και όχι να γράψει. Λόγω της ιδιαίτερης σημασίας που έχει ο χρόνος το ρολόϊ του συστήματος είναι συγχρονισμένο με GPS.

Η συνεχής και απρόσκοπτη λειτουργία του συστήματος είναι μέγιστης προτεραιότητας για τον ΟΠΑΠ και για το λόγο αυτό όλοι οι servers είναι τεχνολογίας redundant. Σε περίπτωση που ο πρωτεύων server τεθεί εκτός λειτουργίας για οποιονδήποτε λόγο ένας όμοιος δευτερεύων συνεχίζει τη λειτουργία του συστήματος.

Όπως φαίνεται από όλα τα παραπάνω έχει δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στις διαδικασίες παραγωγής τυχαίων αριθμών, της ασφάλειας και της λειτουργίας του συστήματος.

Από τη στιγμή που γίνεται η κλήρωση σχεδόν άμεσα οι κληρωθέντες αριθμοί εμφανίζονται στις οθόνες των πρακτορείων του ΟΠΑΠ και στο site. Στο kino20.gr μπορείτε να δείτε τους αριθμούς που κληρώθηκαν πιο γρήγορα και απ’ ότι στις οθόνες των πρακτορείων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button