ΠροτεινόμεναΡοή Ειδήσεων

Πωλήθηκαν τα βιομηχανικά σφαγεία του Αχελώου της Ενωσης Αγρινίου

Σε εταρεία που εδρεύει στη Λάρισα

Σε νέα επένδυση στο χώρο του κρέατος προχώρησε η εταιρεία «Υιοί Γ. Γαλίκα», επεκτείνοντας τη δραστηριότητά της στη Δυτική Ελλάδα, καθώς αγόρασε το σύνολο των εγκαταστάσεων των Βιομηχανικών Σφαγείων της Ένωσης Αγρινίου, στον Αχελώο.

Η συμφωνία πώλησης, σύμφωνα με πληροφορίες του agriniopress, ήταν γνωστή εδώ και πάνω απο έναν μήνα και οι ίδιες πληροφορίες από τη Λάρισα, έκαναν λόγο για ένα τίμημα της τάξης των δυο εκατ. ευρώ. Αυτό όμως είναι κάτι που δεν επιβεβαιώθηκε απο την ιδιοκτήτρια Ενωση Αγρινίου, παρά τις προσπάθειες επικοινωνίας που υπήρξαν όλο το προηγούμενο διάστημα.


Η αγοραπωλησία «πέρασε» με την έγκριση της γενικής συνέλευσης της Ενωσης Αγρινίου πριν μερικές ημέρες. Σε ερώτηση που τέθηκε για το εάν η πώληση των σφαγείων απασχόλησε την Γ.Σ. της Ενωσης, και πάλι δεν υπήρξε σαφής απάντηση. Η μόνη απάντηση που δόθηκε ήταν πως «οι όποιες αποφάσεις της Γ.Σ. ήταν ομόφωνες».

Μέχρι πρόσφατα τα σφαγεία υπενοικιάζονταν απο γνωστή Αγρινιώτικη εταιρεία παραγωγής και μεταποίησης κρέατος. Η διάρκεια αυτης της συνεργασίας όπως φαίνεται έληξε, με αποτέλεσμα η Ενωση να προχωρήσει στην πώληση των εγκαταστάσεων

Σχετικά με την εξέλιξη, η αγοράστρια εταιρεία με ανακοίνωση της, γνωστοποιεί μεταξύ άλλων:

«Οι εγκαταστάσεις των Βιοµηχανικών Σφαγείων της Ένωσης Αγρινίου βρίσκονται στην κοινότητα Σπολάιτας Αγρινίου πλησίον της γέφυρας του Αχελώου και συγκαταλέγονται στα πλέον σύγχρονα σφαγεία της Δυτικής Ελλάδας.

Διαθέτουν τρεις γραμμές παραγωγής (βοοειδή, χοίροι, αιγοπρόβατα) και σφαγή κουνελιών, εναρμονισμένα στα πρότυπα και τις απαιτήσεις της διεθνούς νομοθεσίας.

Επίσης, είναι πιστοποιημένα από την ΒΙΟΕΛΛΑΣ για τη σφαγή βιολογικών ζώων. Διαθέτουν μεγάλους χώρους σταβλικών εγκαταστάσεων για την υποδοχή των ζώων, πρόψυξη μετά τη σφαγή και ψυκτικούς θαλάμους συντήρησης, καθώς και μονάδα βιολογικού καθαρισμού.

Η εταιρεία «Υιοί Γ.Γαλίκα» έχει εξαγοράσει από το καλοκαίρι του 2020 τα Βιομηχανικά Σφαγεία Λάρισας και εντάσσει στο δυναμικό της μία επιπλέον στρατηγική δομή της εγχώριας παραγωγής κρέατος.

Οι νέοι ιδιοκτήτες του Βιομηχανικού Σφαγείου Αγρινίου, «ευχαριστούν θερμά την Ένωση Αγρινίου για την εμπιστοσύνη και διαβεβαιώνουν ότι το ιστορικό Σφαγείο της Ένωσης θα αποτελέσει πυλώνα ανάπτυξης της Δυτικής Ελλάδας με πολλαπλά οφέλη για την οικονομία και τους παραγωγούς».

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Ένα Σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button