PressαρίσματαΡοή Ειδήσεων

Ποιον εκπροσωπεί ο ιεροκήρυκας της Μητρόπολης με την “πύρινη” επιστολή στον Μητσοτάκη;

Όπως λέει το δημοσιογραφικό κλισέ “άστραψε και βρόντηξε” ο Aρχιμανδρίτης π. Παύλος Ντανάς, ιεροκήρυκας της Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας με επιστολή του προς τον Μητσοτάκη.

Με έναν διαπρύσιο λόγο (που θα έλεγε και ο πάλαι ποτέ σόουμαν της πολιτικής ζωής, καθηγητής Κώστας Ζουράρις) κατακεραύνωσε τους πάντες -με πολυτονικό σύστημα- και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για υποκρισία απέναντι στην Εκκλησία, για… θεοποίηση του κορωνοϊού κι άλλα ακόμη χειρότερα, ζητώντας να δοθεί ο λόγος και σε επιστήμονες που έχουν άλλη γνώμη, ενθυμούμενος τις ασκήσεις της Τουρκίας στα 7 μίλια(!), την Ολλανδία, την Γερμανία και άλλους εχθρούς, φτάνοντας μέχρι την Έξοδο του Μεσολογγίου(όπως αναμενόταν και ήταν βέβαιον)…

Δεν θα ασχολούμασταν με την επιστολή ενός ιεροκήρυκα προς τον πρωθυπουργό της χώρας, ειδικά από την στιγμή που δεν φαίνεται να αντιλαμβάνεται ότι δεν είναι debate μεταξύ επιστημόνων ο θάνατος και η πανδημία.

Θα ήταν μια από τις πολλές επιστολές που φτάνουν στο γραφείο του Μητσοτάκη και του ζητούν να δει τα πράγματα κάπως αλλιώς. Άλλωστε η επίσημη Εκκλησία έχει πάρει σαφή θέση και ειδικά τον τελευταίο καιρό έχει επιδείξει αξιοθαύμαστη προσαρμογή στους καιρούς μας, όπως φάνηκε και από τον πολύ πειθαρχημένο τρόπο με τον οποίο δεν είχαμε διασπορά του ιού στην Πάτρα λόγω εκδηλώσεων στη γιορτή του πολιούχου Αγίου Ανδρέα.

Όμως πρόκειται για ιεροκήρυκα της Μητρόπολης που δημοσιοποιεί ο ίδιος όλα τα γλαφυρά που περιγράφονται μέσα στην επιστολή και μάλιστα λίγες μέρες μετά τις δημόσιες τοποθετήσεις του ίδιου του Μητροπολίτη, με το κάλεσμα για πειθαρχία στα κελεύσματα των επιστημόνων και μόνο.

Ποιον εκπροσωπεί λοιπόν ο συγκεκριμένος ιεροκήρυκας αν όχι την Μητρόπολη; Τον εαυτό του και μόνο; Αν είναι έτσι, έχει κάθε δικαίωμα αλλά κάποιος πρέπει να το πει καθαρά. Ότι ο λόγος του και η εν λόγω επιστολή απηχούν προσωπικές απόψεις…

η συντακτική επιστολική μονάδα

Ένα Σχόλιο

  1. Στην Εκκλησιαστική διοίκηση όπως και στην κοσμική όταν κάποιος εκπροσωπεί ή ενεργεί αντί ή με την εντολή αλλού σημειώνεται πριν από την υπογραφή του. Π. Χ. Σεπτη εντολή του Σεβασμιωτάτου κτλ. Όταν έχει μόνο την υπογραφή του συμβαίνει το αυτονόητο μιλάει ο ίδιος. Άλλωστε οι ιεροκηρυκες δεν έχουν διοικητικη αρμοδιότητα είναι χαρισματικός θεσμός. Όσον αφορά τους Τούρκους πάντως δεν τα λέει κι άσχημα, το αίσθημα της οργής για τους γείτονες και τη στάση των Ευρωπαίων τα απαλύνει μόνο η κατάσταση της πανδημίας αλλιώς θα Χαν έντονο αντίκτυπο. Τώρα για τους γιατρούς που διαφωνούν το τελευταίο διάστημα το κακό έχει παραγίνει… Αρκετοί είναι εκείνοι που βάζουν την προσωπική προβολή πάνω απ την επιστήμη τους και δημιουργούν δεύτερες σκέψεις. Ξέρεις η κόπωση του κόσμου λίγο θέλει να μεταβληθεί σε τέλεια άρνηση και μόλις πέσουν λιγάκι και τα κρούσματα να αρχίσουν πάλι οι αρνητές του Κορωναιου να αυξάνονται. Οι θάνατοι τους μάζεψαν λιγάκι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button