Δυτική Ελλάδα

Ποιοι θα πληρώσουν τελικά περισσότερο ΕΝΦΙΑ (πίνακας)

epi-enfiaΗ αντίστροφη μέτρηση για να έρθουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων αντιμέτωποι με τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ έχει ξεκινήσει.

Μπορεί η κυβέρνηση να έκανε άτακτη οπισθοχώρηση στο θέμα των αγροτεμαχίων αλλά και των εισοδηματικών κριτηρίων προκειμένου να γλιτώσει από νέες αντιδράσεις του κόσμου, παρόλα αυτά ο φόρος ακινήτων που θα κληθούν να πληρώσουν τα νοικοκυριά είναι μεγάλος.

Η εξόφληση θα πρέπει να γίνει σε πέντε δόσεις με την πρώτη καταβολή να ξεκινάει το Σεπτέμβριο και την αποπληρωμή να μπορεί να ολοκληρωθεί έως τον Ιανουάριο.

Οι αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ

Αναλυτικά οι αλλαγές:

1) Τα αγροτεμάχια δεν θα υπολογίζονται στο συμπληρωματικό φόρο του ΕΝΦΙΑ των πολιτών. Αυτό γίνεται επειδή παρατηρήθηκε σωρεία λαθών στις δηλώσεις των πολιτών οι οποίοι και καλούνται το επόμενο διάστημα να διορθώσουν τις δηλώσεις τους.

2) Ο φετινός ΕΝΦΙΑ θα εξοφληθεί σε 5 δόσεις και όχι σε 4, αρχής γενομένης από το τέλος Σεπτεμβρίου. Τα δημοσιεύματα που μιλούν για Αύγουστο δεν ισχύουν.

3) Ο συνολικός λογαριασμός του ΕΝΦΙΑ θα είναι στο ίδιο επίπεδο με πέρυσι. Όσα δημοσιεύματα μιλούν για αύξηση του συνολικού ποσού του ΕΝΦΙΑ, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Υπάρχει, βέβαια, ανακατανομή των βαρών από τις μικρές στις μεγάλες περιουσίες.

4) Οι απαλλαγές του ΕΝΦΙΑ θα ισχύουν ακριβώς όπως και πέρυσι. Δηλαδή δεν χάνουν την απαλλαγή όσοι έχουν εισοδήματα από υψηλούς τόκους. Κι εδώ πρόκειται για μια οπισθοχώρηση προκειμένου να μην υπάρξει υψηλή επιβάρυνση.

5) Δεν αλλάζει τίποτα σε σχέση με το ύψος των εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων. Δηλαδή δεν χάνουν την απαλλαγή άνεργοι, πολύτεκνοι και άτομα με αναπηρία άνω του 80%, ανεξάρτητα του ύψους των τόκων που έχουν”, καταλήγει η ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών.

ΕΝΦΙΑ: Οι μεγαλύτερες επιβαρύνσεις σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια

enfia111 pinakas

iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button