Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Ποια μέτρα πρόληψης προτείνει ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Αγρινίου

Για το δικαστικό μέγαρο Αγρινίου και το Ειρηνοδικείο Αμφιλοχίας

To Δ.Σ. του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Αγρινίου, ενημερώνει ότι απέστειλε επιστολή στον Υπουργό Δικαιοσύνης, στον Αστυνομικό Δ/ντή Ακαρνανίας στον Πρόεδρο του Ερυθρού Σταυρού (τοπικό Παράρτημα Αγρινίου) προτείνοντας μια σειρά από μέτρα πρόληψης.

Πρόκειται για μέτρα που μπορούν και πρέπει να παρθούν άμεσα σε γραφεία και ακροατήρια του δικαστικού Μεγάρου Αγρινίου καθώς και στο Ειρηνοδικείο Αμφιλοχίας, προκειμένου να μην υπάρχει ο κίνδυνος εξάπλωσης του covid 19.

Είναι μέτρα που θωρακίζουν και προστατεύουν την υγεία όλων.

“Πιστεύουμε ότι πριν την λειτουργία ακροατηρίων και γραφείων πρέπει να έχουν γίνει πράξη όλα αυτά που ζητάμε ως Διοικητικό Συμβούλιο. Αυτό που προέχει είναι η υγεία και η ασφάλεια όλων των εργαζομένων (δικαστικών υπαλλήλων, δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών, δικηγόρων)”, τονίζεται στην επιστολή.

Τα μέτρα που μπορούν να ληφθούν εκτός από την χρήση αντισηπτικών, μασκών, τήρηση αποστάσεων κλπ. είναι:

1) Τοποθέτηση Plexiglass ή θυρίδων σε όλα τα γραφεία και τα ακροατήρια.

2) Να γίνεται αυστηρός έλεγχος σε όλους, κατά την είσοδο στο δικαστικό Μέγαρο και να απαγορευτεί η είσοδος σε πολίτες που δεν φορούν μάσκα για να αποφευχθεί ο κίνδυνος μετάδοσης του covid 19.

3) Να γίνεται θερμομέτρηση πριν την είσοδο στο δικαστικό μέγαρο από μέλη του τοπικού παραρτήματος Αγρινίου του Ερυθρού Σταυρού.

4) Να ενισχυθούν με επιπλέον αστυνομικούς οι δικαστικές υπηρεσίες προκειμένου να τηρείται μια σειρά και να μην υπάρχουν φαινόμενα διαπληκτισμών μεταξύ εργαζομένων και πολιτών για τήρηση των μέτρων εντός δικαστικών γραφείων και εντός ακροατηρίων.

“Με αυτά τα λίγα μέτρα πρόληψης που σας προτείνουμε πιστεύουμε να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος μετάδοσης του covid 19”, καταλήγει η επιστολή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button