ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Κι όμως, η κυβέρνηση μπορούσε να κλείσει τις εκκλησίες πολύ νωρίτερα αλλά δεν το έκανε

Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου το προέβλεπε απο τις 25 Φεβρουαρίου

Με ΠΝΠ για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού COVID-19 είχε αποφασιστεί το κλείσιμο των θρησκευτικών χώρων από τις 25 Φεβρουαρίου, όμως εφαρμόστηκε μόλις χθες

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης το… πήρε πάνω του κι αποφάσισε να κλείσει τις εκκλησίες, για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού Covid-19, φαίνεται όμως πως το έκανε με μεγάλη καθυστέρηση.

Ειδικά αν αναλογιστεί κάποιος πως το κλείσιμο όλων των θρησκευτικών χώρων συμπεριλαμβάνονταν στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που εκδόθηκε πριν από δύο εβδομάδες περίπου.

Πιο συγκεκριμένα, με βάση την Πράξη Νομοθετικού περιεχομένου από 25.02.2020, μαζί με τα Πανεπιστήμια και τα σχολεία είχε δοθεί αρμοδιότητα με κοινή υπουργική απόφαση του Παιδείας και του Υγείας να κλείσουν οι θρησκευτικοί χώροι.

Στη Νέα Δημοκρατία όμως προφανώς αναλογιζόμενοι το πολιτικό κόστος δεν το υλοποίησαν περιμένοντας την «ευθύνη» να την πάρει τελικά η ηγεσία της εκκλησίας, παρότι γνώριζαν πως κατά πάσα πιθανότητα ρισκάρουν ανθρώπινες ζωές…

Η ηγεσία της εκκλησίας επίσης δεν έπαιρνε την «ευθύνη» με αποτέλεσμα το θέμα να γίνει… πινγκ πονγκ, όπου ο ένας πετούσε το μπαλάκι στον άλλο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά από δέκα μέρες ολιγωρίας κι αφού οι πιέσεις που δέχονταν από την ιατρική και επιστημονική κοινότητα, αλλά και τους πολιτικούς του αντιπάλους έγιναν μεγάλες και βλέποντας πως τελικά η ηγεσία της εκκλησίας κατέληγε σε «ημίμετρα», αποφάσισε την επιβολή του νόμου, που η κυβέρνηση του είχε θεσπίσει.

Είναι φανερό πως η άρνηση της εφαρμογής του νόμου για περίπου δυο εβδομάδες είχε μικροπολιτικές σκοπιμότητες και γνώμονα το κόστος που ενδεχομένως να έχει στο κόμμα του η δυσαρέσκεια του συντηρητικού ακροατήριου του.

Τι αναφέρει η ΠΝΠ που εκδόθηκε στις 25/2/2020

Στο άρθρο 1. παράγραφο 1 και 2 στ αναφέρει :
1. Προς τον σκοπό της αποφυγής κινδύνου εμφάνισης ή και διάδοσης κορωνοϊού που ενδέχεται να έχουν σοβαρές επιπτώσεις στη δημόσια υγεία, μπορεί να επιβάλλονται μέτρα πρόληψης, υγειονομικής παρακολούθησης, καθώς και περιορισμού της διάδοσης της νόσου.
2. Τα μέτρα αυτά συνίστανται:
(στ) στην προσωρινή απαγόρευση της λειτουργίας σχολικών μονάδων και πάσης φύσεως εκπαιδευτικών δομών, φορέων και ιδρυμάτων, δημοσίων και ιδιωτικών, κάθε τύπου και βαθμού, χώρων θρησκευτικής λατρείας, καθώς και στην προσωρινή απαγόρευση και αναστολή μετακινήσεων για οποιονδήποτε λόγο του εκπαιδευτικού και λοιπού προσωπικού και μαθητών, σπουδαστών, φοιτητών οποιωνδήποτε εκ των ανωτέρω σχολικών μονάδων, εκπαιδευτικών δομών, φορέων και ιδρυμάτων,

και στο άρθρο 1, παράγραφο 4

“4. Τα μέτρα της παραγράφου 3 του παρόντος επιβάλλονται και εξειδικεύονται ανά περίπτωση, δυνάμει απόφασης:
…..
δ) των Υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υγείας για την επιβολή του μέτρου της περίπτωσης (στ) μετά από γνώμη της Εθνικής Επιτροπής προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19. Με την ίδια απόφαση ορίζεται και κάθε συναφής και αναγκαία πρόβλεψη για ζητήματα διαχείρισης απουσιών, προθεσμιών, εξετάσεων, υποχρεώσεων υποβολής συναφών δηλώσεων και λοιπών ζητημάτων των φορέων και νομικών προσώπων που τίθενται σε καθεστώς προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας,

https://www.reader.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button