ΕκδηλώσειςΡοή Ειδήσεων

Πλήθος κόσμου στην παρουσίαση της ποιητικής συλλογής του Αγρινιώτη Κων/νου Γεωργίου στην Αθήνα (φωτο)

Πλήθος κόσμου παραβρέθηκε στην επιτυχημένη παρουσίαση του βιβλίου του Κωνσταντίνου Γεωργίου, με τίτλο: «Σε πτώση δοτική» που διοργάνωσαν οι εκδόσεις Ιωλκός το Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2023, στο cafe Διπλό στην Αθήνα (Θεμιστοκλέους 70).

Στην εκδήλωση συμμετείχαν και μίλησαν για το έργο του Αγρινιώτη εκπαιδευτικού και ποιητή Κωνσταντίνου Γεωργίου η κ. Γιόλα Αργυροπούλου – Παπαδοπούλου (Καθηγήτρια της Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας του τμήματος Φιλολογίας του ΕΚΠΑ, ποιήτρια), η κ. Ελένη Παπανδρέου (Ποιήτρια) και ο κ. Κωνσταντίνος Ι. Κορίδης (Εκδότης, ποιητής).


Λίγα λόγια για την ποιητική συλλογή

Αν η πρώτη ποιητική συλλογή του Κωνσταντίνου Γεωργίου, Σε πρώτο πληθυντικό, προσδιόρισε τον χώρο της ποιητικής του μυθολογίας θεμελιώνοντας τα αισθητικά και ιδεολογικά της ερείσματα, αυτή η ποιητική συλλογή, παρά την διακριτή της αυτοτέλεια, αποτελεί ουσιαστικά την εξελικτική συνέχεια και την φυσική ολοκλήρωση της προηγούμενης, αποκαλύπτοντας ενδελεχώς ότι υποστατικός πυρήνας της ανυπόκριτης αγαπητικής και συντροφικής σχέσης παραμένει το Εσύ και αναδεικνύοντας καταφανώς την πράξη της θυσιαστικής προσφοράς και το αίσθημα της ανυποχώρητης δοτικότητας ως περιούσιον, απολυτρωτικόν της ψυχής ευγενές ίνδαλμα, που εξωθεί την επαναστατημένη συνείδηση όχι μόνο στην απελευθέρωσή της από τα σκληρά κελύφη του απομονωτισμού, αλλά και στην ανατασική ενεργητική της πορεία στον δρόμο της συλλογικής προσπάθειας της συνδιαμόρφωσης ενός οικουμενικού πολιτισμού στην βάση των ανθρωπιστικών αξιών.

Λίγα λόγια για τον Κωνσταντίνο Γεωργίου

Ο Κωνσταντίνος Γεωργίου έλκει την καταγωγή του από την ορεινή γη της Αιτωλίας και της Ακαρκανίας. Γεννήθηκε το 1976 στο Αγρίνιο, όπου και διαμένει μόνιμα με την οικογένειά του. Είναι ποιητής και φιλόλογος, απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και υπηρετεί την δημόσια εκπαίδευση ως λειτουργός της εδώ και είκοσι χρόνια. Τα τελευταία δεκατέσσερα χρόνια προσφέρει τις υπηρεσίες του στο Γενικό Λύκειο Γαβαλούς του Δήμου Αγρινίου. Από πολύ νωρίς υπήρξε εραστής και θεράπων του ποιητικού λόγου. Ποιήματα και κείμενά του έχουν δημοσιευθεί σε πολλά έντυπα και ηλεκτρονικά λογοτεχνικά περιοδικά. Το 2020 κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Ιωλκός η ποιητική του συλλογή Σὲ πρῶτο πληθυντικὸ, η οποία επανακυκλοφόρησε σε β΄ έκδοση ένα χρόνο μετά.

georgiou (1)

georgiou (3)

georgiou (4)

georgiou (5)

georgiou (6)

Advertisements
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
tsiknas600x338 Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button