Δυτική Ελλάδα

Πλήθος ανακοινώσεων για την ΕΡΤ

koi-era-patra2

Πληθαίνουν οι φωνές φορέων, κομμάτων,  πολιτικών και Συλλόγων που εκφράζουν την διαμαρτυρία τους για το ξαφνικό λουκέτο στην ΕΡΤ. Διαβάστε τι ανακοίνωσαν το ΕΚ Αγρινίου και Σωματεία μέλη του, ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων – Πράσινων κ. Χρυσόγελος ,  ο επικεφαλής της Αριστερής Πρωτοβουλίας του ΠΑΣΟΚ κ. Παναγιωτακόπουλος, η Νομαρχιακή Επιτροπή Δημοκρατικής Αριστεράς Αιτ/νίας , το Δ.Σ. της Ο.Ε.Σ.Β.Δ.Ε.Ν. η οργάνωση των μελών του ΣΥΡΙΖΑ Μεσολογγίου το Σωματείο Εργατοϋπάλληλων ΟΤΑ νομού Αιτωλ/νιας

Καταγγελία από το Ε.Κ. Αγρινίου
Το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου καταγγέλλει σ’ όλους τους εργαζόμενους την απαράδεκτη και καθ’ όλα πραξικοπηματική απόφαση της τρικομματικής κυβέρνησης Ν.Δ- ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ του κ. Σαμαρά  να βάλει λουκέτο στην Ε.Ρ.Τ. και να απολύσει χιλιάδες εργαζόμενους.
Η απόφαση  αυτή εντάσσεται στα πλαίσια της πολιτικής του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας, προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα  των ιδιωτικών μέσων ενημέρωσης και των μεγαλοκαναλαρχών .
Είναι απόφαση αυταρχισμού και δείγματος της αντιδραστικής πολιτικής της κυβέρνησης που εκπορεύεται από την Ε.Ε.  και τα συμφέροντα των μονοπωλίων στο χώρο της ενημέρωσης.
Απαιτούμε να παρθούν πίσω τα πραξικοπηματικά Προεδρικά Διατάγματα  από την κυβέρνηση και καλούμε τους φορείς  και όλους τους εργαζόμενους να καταδικάσουν την ενέργεια αυτή .
Απαιτούμε την επαναλειτουργία της Ε.Ρ.Τ.

Η Οργάνωση Μελών του ΣΥΡΙΖΑ περιοχής Μεσολογγίου

Η Οργάνωση Μελών του ΣΥΡΙΖΑ περιοχής Μεσολογγίου συμπαρίσταται στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων της Ε.Ρ.Τ. και όλης της Ελληνικής κοινωνίας που υπερασπίζεται το δημόσιο αγαθό της ελεύθερης ενημέρωσης, καθώς και το αναφαίρετο δικαίωμα στην εργασία.

Καταγγέλλουμε την ανιστόρητη πραξικοπηματική ενέργεια της συγκυβέρνησης Σαμαρά όπου με πράξη νομοθετικού περιεχομένου, οδήγησε σε κατάργηση τον κρατικό φορέα ραδιοτηλεόρασης. Η ενέργεια αυτή προκρίνει για άλλη μια φορά την επιλογή των υποτακτικών της Τρόικας να συνεχίσουν τον καταστροφικό αντιδημοκρατικό κατήφορο που κουρελιάζει την Βουλή και το Σύνταγμα.

Η συγκυβέρνηση με την πράξη αυτή να σφραγίσει τον κρατικό φορέα ενημέρωσης την Ε.Ρ.Τ., ουσιαστικά επιλέγει να καταλύσει την συνταγματική νομιμότητα, καταφέρει πλήγμα στην ελεύθερη και αντικειμενική πληροφόρηση την Δημοκρατία και την πολυφωνία.

Η κρατική ραδιοτηλεόραση, τα δημόσια ΜΜΕ ανήκουν στο λαό που δεν είναι διατεθειμένος να δεχθεί το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας,προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα των επιχειρηματιών των μέσων ενημέρωσης. Θα σταθεί εμπόδιο στην προσπάθεια ιδιωτικοποίησης και αρπαγής των συχνοτήτων που επιδιώκουν κυβέρνηση και μεγαλοκαναλάρχες στο χώρο της ενημέρωσης.

Καταδικάζουμε την ενέργεια αυταρχισμού του κλεισίματος της Ε.Ρ.Τ. και απαιτούμε η τρικομματική συγκυβέρνηση της καταστροφής να αναιρέσει την απόφασή της.

Η Οργάνωση Μελών του ΣΥΡΙΖΑ περιοχής Μεσολογγίου καλεί τους εργαζόμενους, τους φορείς και την κοινωνία της περιοχής να καταδικάσει την πολιτική διάλυσης των θεσμών και δομών που ακολουθεί η συγκυβέρνηση.

Καλούμε τους δημότες σε αγωνιστική επαγρύπνηση για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.

Ζητάμε τώρα την επαναλειτουργία της Ε.Ρ.Τ.

 

Το Σωματείο Οικοδόμων Αιτωλ/νίας
Το Σωματείο της Ένωσης Οικοδόμων  καταγγέλλει την πραξικοπηματική απόφαση της τρικομματικής κυβέρνησης  Ν.Δ.- ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ  να βάλει λουκέτο στην ΕΡΤ και να πετάξει στο δρόμο 2.656 εργαζόμενους.
Η ΕΝΩΣΗ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ καλεί όλους τους εργαζόμενους και τα φτωχομεσαία λαϊκά στρώματα να καταδικάσουν τέτοιου είδους ενέργειες αυταρχισμού  του δόγματος « νόμος και τάξη» .
Καλούμε την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα της περιοχής σε οργάνωση και ανυποχώρητο αγώνα απέναντι στην Ε.Ε. και τα μονοπώλια.
Απαιτούμε να παρθούν πίσω τα Προεδρικά Διατάγματα  και  την επαναλειτουργία της Ε.Ρ.Τ.
Όχι στο κλείσιμο των Δημόσιων Οργανισμών
Όχι στις απολύσεις .

Νομαρχιακή Επιτροπή Δημοκρατικής Αριστεράς Αιτ/νίας

Η πράξη νομοθετικού περιεχομένου του κ. Σαμαρά και της παρέας του δεν είναι απόφαση της Κυβέρνησης Συνεργασίας και Ευθύνης που συγκροτήθηκε τον Ιούνιο του 2012.

Η Δημοκρατική Αριστερά είναι αντίθετη με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και την πρακτική που ακολουθεί η κυβέρνηση. Δεν είμαστε αντίθετοι με την ανάγκη αναδιοργάνωσης της ΕΡΤ αλλά ο Οργανισμός της Κρατικής Ραδιοτηλεόρασης δεν νοείται να κλείσει ούτε μια στιγμή.

Επιβάλλεται άμεσα η ανάκληση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και η ταυτόχρονη αντιμετώπιση του θέματος της αναδιοργάνωσης και εκσυγχρονισμού της ΕΡΤ από τα κόμματα που αποτελούν την κυβέρνηση.

Ο.Ε.Σ.Β.Δ.Ε.Ν.

Το Δ.Σ. της ΟΕΣΒΔΕΝ να καταγγέλλει την απόφαση της τρικομματικής κυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ για κλείσιμο της Ελληνικής Ραδιοτηλεόρασης.

Πρόκειται για απαράδεκτη απόφαση που:

  • βάζει λουκέτο στη δημόσια ενημέρωση.
  • πετά χιλιάδες εργαζόμενους στο δρόμο.
  • οδηγεί όλη την περιουσία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης στα χέρια των ιδιωτών.
  • οδηγεί την ενημέρωση στα χέρια των εφοπλιστών καναλαρχών.
  • αποτελεί ένα ακόμη κρίκο στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας όπως και στους τομείς της υγείας, παιδείας, ΟΤΕ, ΔΕΗ, νερό, λιμάνια, ορυκτό πλούτο.

Ο δε τρόπος που εφαρμόστηκε η απόφαση, με το κλείσιμο των αναμεταδοτών κατά την διάρκεια εκπομπής προγράμματος των εργαζομένων στην ΕΡΤ, αποτελεί εφαρμογή του δόγματος «νόμος και τάξη» που εφαρμόζει η συγκυβέρνηση για να περάσει την αντιλαϊκή της πολιτική.

Το Δ.Σ. της ΟΕΣΒΔΕΝ καλεί τους Συλλόγους της περιοχής μας, όλους τους αυτοαπασχολούμενους έμπορους, να αντισταθούν σε αυτά τα μέτρα, να εκφράσουν

έμπρακτα την συμπαράσταση και αλληλεγγύη τους στους εργαζόμενους της ΕΡΤ, να συστρατευτούν με όλους τους εργαζόμενους, με τον λαό, ενάντια σε αυτές τις μεθοδεύσεις. 

Το Σωματείο Εργατοϋπάλληλων ΟΤΑ νομού Αιτωλ/νιας

Η κυβέρνηση με αντιδημοκρατικές συνοπτικές διαδικασίες προχώρησε στην έκδοση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, η οποία παρέχει στους υπουργούς τη δυνατότητα με μια υπογραφή να αποφασίζουν το κλείσιμο φορέων του Δημοσίου.
Σε αυτά τα πλαίσια με πραξικοπηματικό τρόπο και πιστή στις εντολές της τρόικας, αποφάσισε το κλείσιμο της Ε.Ρ.Τ. και την απόλυση των εργαζομένων της. Επιδιώκει μέσω της κατάργησης να απαξιώσει τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, να προσφέρει μέρος των δραστηριοτήτων της ως «δώρο» στα φιλικά της ιδιωτικά τηλεοπτικά κανάλια και εντέλει να επαναφέρει το «ενημερωτικό» καθεστώς της ΥΕΝΕΔ.
Θέλει πάση θυσία η κυβέρνηση να μεταβεί στην απώλεια των 14.500 υπαλλήλων μέχρι το τέλος Ιουλίου, όπως προβλέπει το μνημόνιο. Για να φανεί αρεστή στη Μέρκελ, το Σόιμπλε και στη συνομοταξία των κατακτητών της χώρας αποφασίζει και «εκτελεί» το δημοκρατικό πολίτευμα που σε καμία δημοκρατική τηλεόραση δεν έχει συμβεί!!
Σήμερα είναι η Ε.Ρ.Τ., αύριο θα είναι η Ε.Α.Σ. και μεθαύριο άλλοι φορείς του Δημοσίου. Η κυβέρνηση εδώ και τρία χρόνια έχει καταλύσει το Σύνταγμα και υλοποιεί την καταστροφική πολιτική των μνημονίων με αντισυνταγματικές και πραξικοπηματικές αποφάσεις. Στο στόχαστρό της έχει βρεθεί αρκετές φορές και θα συνεχίσει να βρίσκεται και η τοπική αυτοδιοίκηση.
Η κυβέρνηση βρίσκεται σε μια πραγματική υστερία διάλυσης και ξεπουλήματος κάθε δημόσιου φορέα, απόλυσης χιλιάδων εργαζομένων και επιβολής ενός αυταρχικού καθεστώτος.
Για πρώτη φορά πολίτες ευρωπαϊκού κράτους στερούνται για λόγους δήθεν «εξυγίανσης» την δημόσια ραδιοτηλεόραση. Για πρώτη φορά σε μια δημοκρατική χώρα καταργείται η δημόσια ραδιοτηλεόραση – και μάλιστα σε μια νύχτα – με τα ΜΑΤ να αναλαμβάνουν τον έλεγχο ραδιοπομπών και κτιρίων!
Πέραν της σημασίας και των επιπτώσεων του τρόπου διάλυσης της Ε.Ρ.Τ., επιβεβαιώνεται ότι οι επαναλαμβανόμενες πράξεις κυβερνητικής αυθαιρεσίας θέτουν σε άμεσο κίνδυνο την υπόσταση ακόμα και του ίδιου του δημοκρατικού πολιτεύματος.
Μας οδηγούν πλέον, για να εφαρμόσουν τις εντολές της τρόικας και να καλύψουν την πολιτική τους αποτυχία, σε έναν αυταρχικό τρόπο διακυβέρνησης, όπου με Π.Ν.Π. διαλύουν, απολύουν, επιστρατεύουν, καθορίζουν μισθούς και καταργούν την ενημέρωση. Είναι ακραίοι και επικίνδυνοι!
Το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Νομού Αιτωλοακαρνανίας Μεσολογγίου καταδικάζει απερίφραστα την απόφαση της κυβέρνησης και εκφράζει την συμπαράστασή της στους εργαζόμενους της Ε.Ρ.Τ. Καλεί ταυτόχρονα όλους τους εργαζόμενους στην τοπική αυτοδιοίκηση να είναι σε κατάσταση «εφ’ όπλου λόγχης» προκειμένου να αποτραπούν τα σχέδια της κυβέρνησης και της τρόικας που θέλουν με συνοπτικές διαδικασίες να καταργήσουν φορείς και να προσθέσουν χιλιάδες εργαζόμενους στην μακριά μαύρη λίστα των ανέργων.

Το Σωματείο Μετάλλου
Το Σωματείο Μετάλλου καταγγέλλει  την τρικομματική κυβέρνηση που με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου  βάζει λουκέτο σε δημόσιες υπηρεσίες και πετάει στον καιάδα της ανεργίας χιλιάδες εργαζόμενους .
Η Διοίκηση του Σωματείου  Μετάλλου  Αιτωλ/νίας εκφράζει την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή του  στους εργαζόμενους της Ε.Ρ.Τ.
ΟΧΙ στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας
Επαναλειτουργία της Ε.Ρ.Τ.

Επέλεξαν το σκοτάδι. Εξωφρενικό να συμβαίνουν σε ευρωπαϊκή χώρα!   
Ο Νίκος Χρυσόγελος για το κλείσιμο της ΕΡΤ και τα όσα εξωφρενικά γίνονται

«Όσα συμβαίνουν αυτές τις ώρες, με ευθύνη μάλιστα του πρωθυπουργού της  χώρας, είναι αδιανόητα για μια ευρωπαϊκή χώρα. Με μια λογική αποφασίζουμε και διατάσσουμε κλείνει η δημόσια τηλεόραση, τα ΜΑΤ αναλαμβάνουν τον έλεγχο των κεραιών, οι οθόνες της τηλεόρασης μαυρίζουν, οι ραδιοφωνικές συχνότητες σιωπούν. Η κυβέρνηση επιλέγει το σκοτάδι αντί να επιλέξει το φως. Στο όνομα της μεταρρύθμισης η κυβέρνηση μας επιστρέφει σε εικόνες της πιο σκοτεινής πλευράς της ελληνικής ιστορίας»,  δήλωσε ο Νίκος  Χρυσόγελος, ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων / Ομάδα των Πράσινων στο Ευρωκοινοβούλιο.
Ο Νίκος Χρυσόγελος συνυπέγραψε μαζί με άλλους έλληνες ευρωβουλευτές  δυο ερωτήσεις που κατατέθηκαν ήδη προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ενώ έντονη θα είναι η παρέμβαση της ομάδας των Πράσινων στο Ευρωκοινοβούλιο, στο θέμα, με ανακοινώσεις και επιτόπου παρεμβάσεις. Οι συμπρόεδροι της Ομάδας των Πράσινων Ντάνυ Κον Μπεντίτ και Ρεββέκα Χαρμς  θα είναι στην Ελλάδα τις επόμενες μέρες και θα επισκεφθούν τις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ, μεταξύ άλλων δραστηριοτήτων που έχουν προγραμματιστεί.

ΔΗΛΩΣΗ Γ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

“Η Χούντα έπεσε το ’74…”, δηλώνει ο επικεφαλής της Αριστερής Πρωτοβουλίας του ΠΑΣΟΚ
Η Δημόσια Τηλεόραση δεν είναι τσιφλίκι κανενός…
Κανενός Κεδίκογλου  και κανενός Στουρνάρα!
Η Δημόσια Τηλεόραση ανήκει στον ελληνικό λαό και αυτόν οφείλει να υπηρετεί.
Η χθεσινή απόφαση της Κυβέρνησης του κ. Σαμαρά είναι μια μαχαιριά στην καρδιά της Δημοκρατίας και σαν τέτοια την καταγγέλλω με όλη μου τη δύναμη.
Είναι μια απόφαση που στοχεύει στην χειραγώγηση της ενημέρωσης, στην παράδοσή της στα ιδιωτικά συμφέροντα που μπορούν να υπερασπίζονται πολιτικές ενάντια στα συμφέροντα του λαού μας.
Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου ευτελίζει, για μία ακόμη φορά, κάθε έννοια κοινοβουλευτικής δημοκρατίας και διαδικασίας. Οι λογικές του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» δεν ταιριάζουν με τις δημοκρατικές μας παραδόσεις και προσβάλουν την ιστορική μας διαδρομή.
Είναι ένα αντισυνταγματικό πραξικόπημα.
Αυτό το πραξικόπημα δεν μπορεί  και δεν πρέπει να γίνει αποδεκτό από το ΠΑΣΟΚ.
Είναι απορίας άξιον για ποιο λόγο το ΠΑΣΟΚ και η σημερινή του ηγεσία εξακολουθεί να στηρίζει μια Κυβέρνηση, που αποφασίζει χωρίς να ρωτά κανέναν, που απολύει με υπογραφές δύο Υπουργών 2650 εργαζόμενους, που ξεπουλάει καθετί δημόσιο, που προχωρά σε πράξεις αντισυνταγματικές, αντιδημοκρατικές, αυταρχικές και επικίνδυνες για το δημοκρατικό πολίτευμα.
Για ποιο λόγο το κάνει;
Τι περιμένει; Δεν κατανοεί ότι προσβάλλει την ίδια μας την ιστορία;
Τι σημαίνει ότι δεν «τίθεται σε αμφισβήτηση η κυβερνητική συνοχή»; Καταλαβαίνουν τι έχει συμβεί στη χώρα;
Καταλαβαίνουν ότι συμμετέχουν σε ένα διαρκές πολιτικό έγκλημα κατά της ίδιας της κοινωνίας;
Εκφράζω την αμέριστη συμπαράστασή μου στους εργαζόμενους της ΕΡΤ και στις οικογένειές τους που αναγκάζονται να περάσουν έναν τεράστιο Γολγοθά, γιατί κάποιοι μικροί και υποτελείς πολιτικοί, βρέθηκαν υποσχόμενοι εντελώς διαφορετικά πράγματα, στην διακυβέρνηση της χώρας.
Είναι καθήκον όλων μας να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στην εργασία κάθε Έλληνα πολίτη και το δικαίωμά του στην ενημέρωση. Είναι αγώνας για την Δημοκρατία. Είναι αγώνας για τα αυτονόητα που σήμερα αμφισβητούνται.
Ως εδώ…

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΕΡΤ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΦΟΡΕΩΝ

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αγρινίου «ΕΝΩΣΗ»  καταγγέλλει την κυβέρνηση που με την πράξη νομοθετικού περιεχομένου που αποφάσισε επιδιώκει το κλείσιμο δημόσιων οργανισμών και φορέων, ξεκινώντας από σήμερα με την ΕΡΤ. Η συγκυβέρνηση του “νόμος και τάξη”, παρά την αντίδραση των εργαζόμενων της ΕΡΤ καθώς και εκατοντάδων εργαζόμενων, σωματείων, ομοσπονδιών που στηρίζουν τον αγώνα τους, με τη συνδρομή των αστυνομικών δυνάμεων κατέβασαν τις κεραίες του αναλογικού σήματος της ΕΡΤ. Η πολιτική κυβέρνησης, ΕΕ, τρόικας και εργοδοσίας είναι βαθιά αντεργατική, πολλαπλασιάζει τις στρατιές των ανέργων.
Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους της ΕΡΤ και των δημόσιων φορέων. Τους καλούμε να μη σκύψουν το κεφάλι, να οργανώσουν τον αγώνα τους. Χρειάζεται αγώνας με αντοχή, αποφασιστικότητα και ταξική κατεύθυνση. Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ και των δημόσιων φορέων δεν είναι μόνοι τους. Δίπλα τους έχουν το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, το Π.Α.ΜΕ τα σωματεία, τα εργατικά κέντρα και οι ομοσπονδίες που εκφράζονται από αυτό και δε θα τους προδώσουν. Δε θα πληρώσουν οι εργαζόμενοι και ο λαός τη δική τους κρίση!
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 136 ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΤΙΣ 10:30πμ
Φτάνει πια η επίκληση της «σωτηρίας της χώρας» για να δικαιολογηθούν εγκλήματα σε βάρος του ελληνικού λαού!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button