Δυτική Ελλάδα

Πλήθος ανακοινώσεων για την επιστράτευση

epi-kathigitis3

Συνεχείς είναι οι ανακοινώσεις κόμματων και σωματείων, σχετικά με την πολιτική επιστράτευση των εκπαιδευτικών

“Η κυβέρνηση να αποσύρει την επιστράτευση των καθηγητών και τα μέτρα.” και διάλογο μετά τις εξετάσεις ζητά η Δημοτική Οργάνωση Αγρινίου του ΣΥΡΙΖΑ, που επισημαίνει:

Ο χρόνος αμείλικτος φέρνει ειρωνικά, ξανά στο φως, σχετικά πρόσφατη  δήλωση του σημερινού Πρωθυπουργού κ. Σαμαρά, όταν ήταν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, για να ψέξει τον τότε πρωθυπουργό που είχε προβεί σε επιστράτευση απεργών, «Όταν αντιμετωπίζετε τις κοινωνικές αντιδράσεις με εφαρμογή χουντικών μεθόδων, πυροδοτείτε την κοινωνική έκρηξη».

Σήμερα δυστυχώς η δημοκρατία βάλλεται απʼ τον ίδιο τον Πρωθυπουργό και κινδυνεύει απʼ την κυβέρνηση γιατί οι μέθοδοί της είναι εκτός των συνταγματικών ορίων, γιατί η πολιτική της περιορίζει ασφυκτικά τη δημοκρατία. Η προκαταβολική επιστράτευση των καθηγητών στη μέση εκπαίδευση, δυστυχώς δείχνει τις  χουντικές μεθόδους που παλαιότερα κατήγγειλε ο κ. Σαμαράς και τους άμεσους πολιτικούς αυτουργούς αυτών των μεθόδων.

Η σημερινή κατάσταση στη μέση εκπαίδευση και ο εγκλωβισμός των καθηγητών αλλά και η αγωνία των μαθητών και των οικογενειών τους είναι αποτέλεσμα των κυβερνητικών πολιτικών δεκαετιών και των κάθε φορά μνημονιακών εκβιαστικών προσαρμογών. Ας μη λησμονούμε ότι και οι περισσότεροι καθηγητές είναι γονείς και συμμερίζονται και βιώνουν και οι ίδιοι την αγωνία των εξετάσεων. Οι καθηγητές είναι εργαζόμενοι και βρίσκονται  στην ίδια πλευρά, στην ίδια τραγική θέση, που βρίσκεται η τεράστια πλειονότητα της Ελληνικής κοινωνίας.

Οι πολιτικές που εφαρμόζονται σήμερα στέλνουν στην ανεργία 10.000 αναπληρωτές και εξορίζουν πάνω από 5.000 μόνιμους καθηγητές. Αυτές οι πολιτικές  αύριο θα προχωρήσουν σε κατάργηση γυμνασίων και λυκείων, στη γενική  απαξίωση του δημόσιου σχολείου  και θα οδηγήσουν στην ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης και τελικά στην εκπαίδευση  των λίγων και στο σκοτάδι των πολλών.

Αυτή την ύστατη στιγμή καλούμε την κυβέρνηση να εγκαταλείψει τον εκβιασμό, να αποσύρει την επιστράτευση και τα μέτρα, για να πραγματοποιηθούν  οι εξετάσεις απρόσκοπτα και αμέσως μετά  να ανοίξει  διάλογο με τους καθηγητές.”

Καταγγελία του Συλλόγου εργαζομένων στην Π.Ε. Αιτωλ/νίας

 

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας καταγγέλλει την τρικομματική  κυβέρνηση για την επιστράτευση των καθηγητών.

Η ενέργεια αυτή  αποκαλύπτει τον αυταρχισμό της και την αντιδραστικότητα των αλλαγών που προσπαθεί να φέρει στην παιδεία. Δείχνει τι σημαίνει εκπαιδευτικός στο “νέο σχολείο” της αγοράς, της λεγόμενης αξιολόγησης, του υποσιτισμού, των ταξικών φραγμών. Η εξέλιξη αυτή επιβεβαιώνει περίτρανα ότι κυβέρνηση και κεφάλαιο θέλουν δάσκαλο σκυφτό κι αμόρφωτο λαό. Δείχνει όμως επίσης, ότι το ζήτημα της παιδείας είναι ένα πρόβλημα που μόνο με τη συμμετοχή και τη συμπαράσταση όλων των λαϊκών στρωμάτων μπορεί να επιλυθεί

Κανείς κλάδος εργαζομένων να μην μείνει μόνος του, να υψωθεί τείχος αλληλεγγύης.

 Το Δ.Σ του συλλόγου μας καλεί όλα τα μέλη του να συμπαρασταθούν στους καθηγητές  παίρνοντας μέρος  στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που θα γίνουν στις κεντρικές πλατείες Μεσολογγίου και Αγρινίου τη Δευτέρα 13 Μάη στις 7μ.μ.

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ Ν. ΑΙΤ/ΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

 

–               Να μην περάσει η τρομοκρατία.

–               Να αρθεί η επιστράτευση των εκπαιδευτικών.

–               Κάτω τα χέρια από το δικαίωμα στην απεργία και τη συνδικαλιστική δράση.

 

Η τρικομματική κυβέρνηση προχώρησε τώρα στην επιστράτευση των καθηγητών. Χτυπούν όποιον κλάδο αγωνίζεται, όποιον σηκώνει κεφάλι, όπως προηγούμενα τους ναυτεργάτες, τους εργαζόμενους στο μετρό κ.α.

Η επιστράτευση των καθηγητών αφορά συνολικά το εργατικό λαϊκό κίνημα, γιατί η παιδεία είναι υπόθεση πρώτα από όλα του λαού.

Οι αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις στην παιδεία, είναι κομμάτι της σφοδρής επίθεσης που δέχεται ο λαός μας και τα παιδιά του από την αστική τάξη. Η ενιαία πάλη ενάντια στο σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής είναι και ο δρόμος για ένα σχολείο αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν, ένα σχολείο που θα δίνει μόρφωση σε όλα τα παιδιά, που θα διδάσκει την ιστορική και επιστημονική αλήθεια.

Το Σωματείο μας καλεί στο Συλλαλητήριο του Π.Α.ΜΕ. τη Δευτέρα 13 Μάη και ώρα 7:00 μμ στην κεντρική πλατεία.

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ

Η επιστράτευση των καθηγητών από την κυβέρνηση ,πριν ακόμα αποφασιστεί η απεργία, αποκαλύπτει την αντιδραστικότητα των αλλαγών στην παιδεία καθώς και την προσπάθεια της να τελειώσει με κάθε τρόπο τον πραγματικό της εχθρό, το εργατικό ταξικό κίνημα .  Δεν είναι τυχαίο ότι  είναι η τρίτη επίταξη σε διάστημα λίγων μηνών. Σε λίγο όλοι οι εργαζόμενοι ανεξάρτητα που δουλεύουν θα έχουν και   ένα «φύλλο πορείας»  στη τσέπη.                                                                                       Δείχνει τι εννοούν με τον όρο  εκπαιδευτικός στο “νέο σχολείο” της αγοράς, της λεγόμενης αξιολόγησης, του υποσιτισμού, των ταξικών φραγμών.  Η κυβέρνηση  χρησιμοποιώντας τους μαθητές και τις οικογένειες τους με τον πιο αισχρό τρόπο σαν πρόσχημα, επιτίθεται ουσιαστικά στη παιδεία σαν κοινωνικό αγαθό.                                   Δείχνει όμως επίσης, ότι το ζήτημα της παιδείας  είναι λαϊκό πρόβλημα, είναι υπόθεση του λαού και της ταξικής πάλης η λύση του.
Ο δρόμος για ένα σχολείο αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν, ένα σχολείο που θα δίνει πραγματική μόρφωση σε όλα τα παιδιά, που θα διδάσκει την ιστορική και επιστημονική αλήθεια είναι η ενιαία πάλη ενάντια στο σύνολο αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής .
Ο αγώνας των εκπαιδευτικών πρέπει να γίνει αφορμή για την αντεπίθεση του εργατικού κινήματος .
Η κυβέρνηση να πάρει δυναμική απάντηση από εργαζόμενους γονείς, μαθητές, και όλους τους άλλους κλάδους των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.                                                                                                 Για να σπάσει η άγρια καταστολή του μαύρου μετώπου της τρικομματικής κυβέρνησης ενάντια σε κάθε εργαζόμενο, σε όλους τους χώρους δουλειάς.
Να βρεθούμε όλοι στο δρόμο για να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στην εκπαίδευση, την εργασία και τη ζωή, αλλά και το δικαίωμα να παλεύουμε για όλα αυτά.

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ   –    ΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ
ΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
Ο «νόμος και η τάξη» των εκμεταλλευτών πρέπει να τσακιστεί από το δίκιο των εργατών και της κοινωνίας!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button