Γεγονότα

Πληθαίνουν οι λαθρεγκαταστάτες στο Αγρίνιο

Ηλεκτρολόγους χωρίς άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, συνταξιούχους αλλά ακόμη και… δημοσίους υπαλλήλους που εμπλέκονται παρανόμως σε ηλεκτρολογικές εργασίες, καταγγέλλει ο Σύνδεσμος των επαγγελματιών ηλεκτρολόγων Αιτωλοακαρνανίας “Ο Θαλής”

Όλοι αυτοί δημιουργούν σοβαρό πρόβλημα μαύρης εργασίας  στην αγορά, με προεκτάσεις φοροδιαφυγής, εισφοροδιαφυγής, αλλά και ασφάλειας των εργασιών, και ο Σύνδεσμος  προχωρά  σε συγκεκριμένες διαδικασίες, ώστε να αντιμετωπιστεί – περιοριστεί το φαινόμενο

Σύμφωνα με πληροφορίες αλλά και καταγγελίες που έχουν φτάσει στον Σύλλογο το πρόβλημα έχει  διογκωθεί το τελευταίο διάστημα και πλέον οι εργολήπτες ηλεκτρολόγοι, που απασχολούνται νόμιμα, βλέπουν έναν αθέμιτο ανταγωνισμό που προκαλεί στρεβλώσεις και προβλήματα στον κλάδο.

Το πρόβλημα εστιάζεται σε διάφορες ηλεκτρολογικές εργασίες και κυρίως στα φωτοβολταϊκά και σύμφωνα πάντα με τον Σύνδεσμο, ηλεκτρολόγοι χωρίς άδειες ακόμη και δημόσιοι υπάλληλοι απασχολούνται από μηχανικούς  κ.α. που προφανώς στη λογική της μείωσης του κόστους  εφαρμόζουν αυτήν την τακτική.


“Το φαινόμενο είναι απαράδεκτο. Μιλάμε ουσιαστικά για μαύρη εργασία, που δεν είναι πιστοποιημένη και που πλήττει όχι μόνον τον κλάδο των συναδέλφων που νόμιμα εργάζονται, αλλά και την ποιότητα των εργασιών. Είμαστε εκ των πραγμάτων υποχρεωμένοι να αναλάβουμε συγκεκριμένες δράσεις, ώστε το φαινόμενο να αντιμετωπιστεί” τονίζει στο “Γ” ο πρόεδρος του Συνδέσμου Κώστας Σελεβίστας. Μέλη του Συνδέσμου, προτίθενται να προχωρήσουν και σε επιτόπιους ελέγχους όπου γίνονται τέτοιες εργασίες και όπου παρατηρούνται παρανομίες θα καταγγέλλονται αρμοδίως, στην Εισαγγελία και τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Κατά το παρελθόν μάλιστα τέτοιες περιπτώσεις είχαν εντοπιστεί και καταγγελθεί αρμοδίως.

Ο Σύνδεσμος έχει επικοινωνήσει μάλιστα και με αρμόδιους φορείς, όπως το ΤΕΕ, που τους καλεί να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προς τα μέλη τους, ώστε να περιοριστεί το φαινόμενο.

Π.Η.Τ.
pantsak@hol.gr

 

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button