ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Πιστώνονται τα 800 ευρώ στους λογαριασμούς των δικαιούχων

Σε 685.165 εργαζόμενους πιστώνεται σήμερα το επίδομα των 800 ευρώ. Για πολλούς από τους δικαιούχους εργαζομένους , τα χρήματα ήδη “φαίνονται” στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

Νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας προανήγγειλε μείωση των φόρων αμέσως μετά την έξοδο από την κρίση της πανδημίας.

Ο κ. Σταϊκούρας, μιλώντας στην τηλεόραση του Mega, είπε ότι με βάση τις εκτιμήσεις της ΕΕ, η ύφεση θα κυμανθεί από το 5% μέχρι το 10%. Η πρόβλεψη του ΔΝΤ είναι το χειρότερο σενάριο ανέφερε ο Υπουργός Οικονομικών.

Επανέλαβε πως η νέα αυτή κρίση έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά από την κρίση που προηγήθηκε και μίλησε για τις προοπτικές ισχυρής ανάπτυξης που καταγράφονται για το 2021. Μίλησε ωστόσο για βαθιά ύφεση “το δεύτερο και το τρίτο τρίμηνο” του 2020 στην Ελλάδα.

Ο ΥΠΟΙΚ επανέλαβε επίσης την πρόθεση της κυβέρνησης για την υλοποίηση κλαδικών πολιτικών και για τη στήριξη του τουρισμού και εξήγησε ότι η μείωση των εσόδων είναι παροδική, λόγω των τριγμών που προκαλεί η δημοσιονομική κρίση αλλά και πως τα μέτρα στήριξης τα οποία λαμβάνονται, εξαιρούνται των δημοσιονομικών στόχων της ΕΕ.

Για την ενίσχυση της ρευστότητας στην πραγματική οικονομία και το πακέτο τριών παρεμβάσεων των 10 δισ. ευρώ, ο Χρήστος Σταϊκούρας ανέφερε ότι πάνω από 85.000 επιχειρήσεις έχουν υποβάλει ήδη αίτημα στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή.

dikaiologitika.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button