Γεγονότα

Περιοριστικοί όροι και οργή αγροτών για την κλοπή στον ΤΕΟΒ Λεσινίου

epi-antliostasio

Με περιοριστικούς  όρους αφέθηκαν ελεύθεροι χθες οι τρείς άνδρες από την Μακρυνεία που συνελήφθησαν μετά από έρευνες της Αστυνομίας,  για την μεγάλη κλοπή σε αντλιοστάσιο του ΤΟΕΒ Λεσινίου.

Στον καθέναν επιβλήθηκε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, εμφάνιση ανά δεκαπενθήμερο στο Α.Τ. Γαβαλούς και καταβολή εγγυήσεως 1.000 ευρώ. Να θυμίσουμε πως η ζημιά από την κλοπή για την οποία κατηγορούνται τα τρία άτομα (που σημειωτέον αρνούνται την εμπλοκή τους, αν και αρχικά είχαν καταθέσει διαφορετικά) υπολογίζεται πως ξεπερνά τις 60 χιλιάδες ευρώ και στον τοπικό ΤΟΕΒ οι υπεύθυνοι έχουν υποβληθεί σε έναν αγώνα δρόμου για την αποκατάσταση της ζημιάς.

«Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο, Οι ΤΟΕΒ της Αιτωλ/νίας έχουν υποστεί τεράστιες ζημιές  από κλοπές που κάνουν άτομα για να αποσπάσουν τον χαλκό, η να αφαιρέσουν κάποια μηχανήματα. Για μερικές εκατοντάδες ευρώ, η ζημιά είναι πολλαπλάσια και την επωμίζονται οι αγρότες», αναφέρουν χαρακτηριστικά άνθρωποι του ΤΟΕΒ Λεσινίου, που έχουν αγανακτήσει από τα περιστατικά αυτά. Μάλιστα, εξαιτίας της συχνότητας των συμβάντων, οργανώνουν οι ίδιοι νυχτερινές περιπολίες και σε μια από αυτές η Αστυνομία έφτασε στην σύλληψη των τριών από την Μακρυνεία.

«Τώρα, πρέπει η ζημιά να αποκατασταθεί άμεσα γιατί 25 χιλιάδες στρέμματα θα μείνουν χωρίς νερό. Θα βρούμε προμηθευτές και τεχνικούς, ώστε να μας προσφέρουν υλικά και εργασία επί πιστώσει , αφού τώρα χρήματα δεν υπάρχουν» λένε ακόμη οι άνθρωποι του τοπικού ΤΟΕΒ, που δεν κρύβουν και την δυσαρέσκεια τους για το γεγονός ότι οι τρείς συλληφθέντες δεν έτυχαν αυστηρότερης  μεταχείρισης από τους δικαστικούς που τους εξέτασαν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button