Γεγονότα

Περιμετρικές πάρκου- ΔΗΠΕΘΕ στο Δημοτικό

Μπορεί οι αποχωρήσεις – ανεξαρτητοποιήσεις αλλά και οι αναφορές για την εκδήλωση της Χρυσής Αυγής να επισκίασαν την σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου, αλλά ελήφθησαν αποφάσεις

Αξίζει να σημειωθεί πως για το θέμα της Χρυσής Αυγής που τέθηκε από την Λαϊκή Συσπείρωση, αλλά και πολίτες ο δήμαρχος Αγρινίου ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να δώσει άδεια, προτείνοντας να εκδοθεί και ψήφισμα που να καταδικάζει την ενέργεια αυτή της Χρυσής Αυγής. Τελικά το ψήφισμα δεν χρειάστηκε να εκδοθεί αφού η συγκέντρωση της Χ.Α. αναβλήθηκε.
Εκτός ημερήσιας διάταξης τέθηκε το θέμα της προγραμματικής σύμβασης με το υπουργείο Πολιτισμού για το ΔΗΠΕΘΕ. Έντονες επιφυλάξεις για συγκεκριμένα άρθρα της σύμβασης εξέφρασε ο κ. Δήμας της Λαϊκής Συσπείρωσης, ειδικότερα ως προς τις συμπαραγωγές με ιδιώτες , εκφράζοντας ερωτηματικά για τα ποσοστά συμμετοχής που θα έχει η κάθε πλευρά, το μοίρασμα των τυχών κερδών κτλ. Η Λαϊκή Συσπείρωση στο συγκεκριμένο ζήτημα εκφράζει και άλλες ενστάσεις,  μετά από πληροφορίες ότι η συμπαραγωγή που πιθανότατα  να έχει το ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου με το ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας θα είναι ιδιαίτερα ακριβή, τη στιγμή που η χρηματοδότηση του ΔΗΠΕΘΕ είναι δεδομένη και πολύ χαμηλή.
Απαντώντας ο κ Μοσχολιός τόνισε πως υπάρχει ένα συνολικό ζήτημα με τα ΔΗΠΕΘΕ της χώρας και πως ο δήμος Αγρινίου πρωτοστατεί σε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, ώστε ο θεσμός να διασωθεί. Ανακοίνωσε ακόμη πως θα υπάρξει συνεργασία με το ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας, ενώ διαβεβαίωσε πως πρόθεση της Δημοτικής Αρχής είναι η διατήρηση και η ενίσχυση του ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου. Στην ίδια συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε, με την μείζονα αντιπολίτευση να απέχει, την αποδοχή της χρηματοδότησης του έργου της ανάπλασης των περιμετρικών δρόμων και δημόσιων χώρων του πάρκου.
Σύντομη περιγραφή του έργου έκανε ο κ. Μοσχολιός που αναφέρθηκε στις αναπλάσεις που θα γίνουν τόσο στους δρόμους αυτούς όσο και στα οικόπεδα που βρίσκονται απέναντι από το Μουσείο , καθώς και απέναντι από τον παιδικό σταθμό του γηπέδου του Παναιτωλικού. Ο δήμαρχος υπογράμμισε πως το συγκεκριμένο έργο μαζί με τη μεγάλη παρέμβαση της ανάπλασης του πάρκου (που έχει παγώσει προσωρινά λόγω προσφυγής κατοίκων στο ΣτΕ) θα δώσουν μια τελείως διαφορετική εικόνα στην συγκεκριμένη περιοχή του Αγρινίου , δημιουργώντας προϋποθέσεις ανάπτυξης και καλύτερης ποιότητας ζωής.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button