ΑτζένταΡοή ΕιδήσεωνΤέχνες

Περιφέρεια και δήμος Αγρινίου καλούν το Σάββατο στην παρουσίαση της «Ανάδυσης»

Ο Δήμος Αγρινίου και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας προσκαλούν στην εκδήλωση παρουσίασης της τοιχογραφίας με τίτλο «Ανάδυση» που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 26 Νοεμβρίου και ώρα 12 μ.μ. επί της οδού Καζαντζή.

Η τέχνη του Grafiti εφαρμοσμένη από μια εξαιρετική ομάδα «καλλιτεχνών του δρόμου», των αδελφών Αθανασίου και Δημήτρη Κρέτση, στολίζει τον τοίχο μιας πολυκατοικίας και ταυτόχρονα μια ολόκληρη γειτονιά, απεικονίζοντας σε μια τοιχογραφία πολιτισμού ένα σύμβολο της ψυχής του ανθρώπου που αναδύεται στο φως, ένα σύμβολο διαφυγής από κάθε πράξη που εγκλωβίζει και περιορίζει την ανθρώπινο πνεύμα και εξαφανίζει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και τον σεβασμό.


Η παρουσίαση της τοιχογραφίας θα εμπλουτιστεί από το μουσικό σύνολο «Ηχώ» υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Αθανασόπουλου, ενός σχήματος με εκλεπτυσμένες μουσικές επιλογές που πλαισιώνει και επενδύει καλλιτεχνικά όλα τα πολιτιστικά γεγονότα, προσδίδοντας φρεσκάδα με τις ποιοτικές του μελωδίες.

Ο Τομέας Πολιτισμού της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας –Π.Ε Αιτωλοακαρνανίας σε συνεργασίας με τον Δήμο Αγρινίου επιδιώκει με πρωτότυπες δράσεις να στηρίξει τις μοντέρνες τεχνικές στην καλλιτεχνική έκφραση και την «εικαστική τέχνη του δρόμου», δημιουργώντας μια υπόμνηση, μέσα στην καθημερινότητα, πολύτιμων μηνυμάτων που ενδυναμώνουν τις κοινωνικές και διαπροσωπικές σχέσεις και ολοκληρώνουν την σημασία του πολιτιστικής καλλιέργειας.

anadysi kazantsi

Τοπική Διαφήμιση
papathanasiou christmas2022 Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button