ΑυτοδιοίκησηΡοή Ειδήσεων

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας: Διαβούλευση για την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του EASTMED

(ΜΠΕ) του έργου: Αγωγός Μεταφοράς Φυσικού Αερίου (ΑΦΑ) EASTMED-Ελληνικό Τμήμα

Στην έναρξη δημόσιας διαβούλευσης επί του περιεχομένου του φακέλου Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου: Αγωγός Μεταφοράς Φυσικού Αερίου (ΑΦΑ) EASTMED-Ελληνικό Τμήμα προχωρά και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Ο αγωγός Ανατολικής Μεσογείου ή απλώς EastMed είναι ένας σχεδιαζόμενος θαλάσσιος και χερσαίος αγωγός φυσικού αερίου ο οποίος θα συνδέει απευθείας τις ενεργειακές πηγές της Ανατολικής Μεσογείου με την ηπειρωτική Ελλάδα μέσω της Κύπρου και της Κρήτης. Ως γνωστόν ο αγωγός προγραμματίζεται να περνά και από την Αιτωλοακαρνανία.


Συγκεκριμένα, αναρτήθηκε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Διεύθυνση Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης (ΔΙ.Π.Α.), Τμήμα Γ’ (αρμόδια περιβαλλοντική αρχή) η υπ’ αρ. 93708/6413/16-09-2022 Μ.Π.Ε. του έργου του θέματος, σύμφωνα με την ΚΥΑ 1649/45/2014 (ΦΕΚ 45 Β’), στο Ηλεκτρονικό Περιβαλλοντικό Μητρώο (ΗΠΜ)https://eprm.ypen.gr/src/App/w1/1322.

Σύμφωνα με την ΚΥΑ 37674/10.08.2016 (ΦΕΚ 2471 Β’) το έργο κατατάσσεται κύρια στην 11η Ομάδα: Μεταφορά ενέργειας, καυσίμων και χημικών ουσιών / Αγωγοί καυσίµων εθνικής σηµασίας ή ενταγµένοι στα ευρωπαϊκά ή διεθνή δίκτυα και υποστηρικτικές τους εγκαταστάσεις, A/A 1, στην υποκατηγορία Α1.

Καλείται κάθε ενδιαφερόμενος, το οικείο Δημοτικό Συμβούλιο, καθώς και η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, το Συμβούλιο Τοπικής ή Δημοτικής Κοινότητας, να λάβει γνώση της παραπάνω ΜΠΕ και να εκφράσει την γνώμη του σύμφωνα με το έντυπο υπό στοιχεία Δ11 που περιλαμβάνεται στο Παράρτημα Α της ΚΥΑ 1649/45/2014 (ΦΕΚ 45 Β’), το οποίο θα πρέπει να αποστείλει στο Γραφείο Προέδρου Επιτροπής Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδος, στην ηλεκτρονική διεύθυνση dd.tso@pde.gov.gr

Οι γνωμοδοτήσεις των αρμόδιων υπηρεσιών θα διενεργούνται μέχρι 7/11/2022.

Δείτε περισσότερα εδώ.

Advertisements
farmakis banner Πολιτική Διαφήμιση
papanastasiou 600x338 Πολιτική Διαφήμιση
synthima pistioals 600x338 Πολιτική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button