Δυτική Ελλάδα

Πειραματικούς αγρούς ποικιλιών καπνού θα χρηματοδοτήσει ο ΕΛΓΟ Δήμητρα

epi-kapnosΣτο πλαίσιο έργου με τίτλο «Διατήρηση γενετικού υλικού καπνού και διάθεση σπόρου των ποικιλιών καπνού που καλλιεργούνται στην Ελλάδα» το Ινστιτούτο Γενετικής Βελτίωσης και Φυτογενετικών Πόρων εγκρίνει τη διενέργεια προσκλήσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την καλλιέργεια πειραματικών αγρών ποικιλιών καπνού σε διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας και για τη σποροπαραγωγή δύο ποικιλιών καπνού.

Πιο συγκεκριμένα, η πρώτη απόφαση της διευθύντριας δρ. Ελένης Μαλούπα του Ινστιτούτου Γενετικής Βελτίωσης και Φυτογενετικών Πόρων στις 29 Ιανουαρίου εγκρίνει την πρόσκληση ενδιαφέροντος σχετικά με την εγκατάσταση 8 πειραματικών αγρών ποικιλιών καπνού με ύψος αμοιβής τα 1.700,00 ευρώ + ΦΠΑ 23% για κάθε πειραματικό αγρό (έκτασης περίπου 1 στρέμματος), συνολικού κόστους 16.728 ευρώ (με το ΦΠΑ).

 

Η δεύτερη, με την ίδια ημερομηνία δημοσίευσης, αφορά την επιλογή καπνοπαραγωγών που θα αναλάβουν τη σποροπαραγωγή δύο ποικιλιών καπνού, σε συνολική έκταση 27 στρεμμάτων και ανέρχεται στα 1.714,00€ ανά στρέμμα για ποικιλίες καπνού ανατολικού τύπου, για 60 κιλά ανά στρέμμα παραδοτέου καπνόσπορου, βλαστικότητας πάνω από 75%. Για ποσότητα μικρότερη των 60 κιλών ανά στρέμμα, θα αφαιρούνται 12 €/κιλό.

Τις δαπάνες των προγραμμάτων αναλαμβάνει με προηγούμενες αποφάσεις ο οργανισμός ΕΛΓΟ Δήμητρα.

Αναλυτικά απόφαση σχετικά με την εγκατάστση πειραματικών αγρών εδώ

η απόφαση σχετικά με τη σποροπαραγωγή εδώ

agronews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close