ΑυτοδιοίκησηΠολιτικήΡοή Ειδήσεων

Ολοκληρώθηκαν εκπαιδευτικές δράσεις πολιτικής προστασίας της ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας

Με  επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι τρεις εκπαιδευτικές διαδικασίες που διοργάνωσε η ΠΕΔ Δυτ. Ελλάδας, με αντικείμενο την επικαιροποίηση και αξιολόγηση της λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας που έχει εγκατασταθεί στους Δήμους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας,  στα πλαίσια υλοποίησης του Προγράμματος  CI-PRO EFFECT,  το οποίο αφορούσε την Πολιτική Προστασία.

Στα πλαίσια  υλοποίησης του παραπάνω Προγράμματος, σχεδιάστηκε και εγκαταστάθηκε ένα ολοκληρωμένο σύστημα Πολ. Προστασίας,  στηριζόμενο στην “ψηφιακή πλατφόρμα” πουσυστηματοποιείτιςλειτουργίεςτωνΔήμων, αποτυπώνει και οργανώνει τα μέσα και τους διαθέσιμους πόρους τους (ανθρώπινο δυναμικό,  εθελοντικές οργανώσεις, οικονομικούς πόρους κλπ), βελτιώνειτιςσυνεργασίεςτουςμετουςάλλουςφορείς και αυξάνει την ετοιμότητα παρέμβασής τους και όλα αυτάμετηνχρήσητωνσύγχρονωντεχνολογιών.

Στα πλαίσια των τριών αυτών εκπαιδευτικών σεμιναρίων ,στο Αγρίνιο, στην Πάτρα και στον Πύργο, οι υπεύθυνοι Πολ. Προστασίας των Δήμων, συζήτησαν με τους επιστημονικούς συνεργάτες αλλά και τα στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που συμμετείχαν στην κατάρτιση, προτάσεις και ιδέες ώστε να επιτευχθεί ο καλύτεροςδυνατόςσυντονισμόςστηνκοινή “ επιχειρησιακή λειτουργία “ των εμπλεκομένων φορέων. .Όλες αυτές οι προτάσεις θα επεξεργασθούν και θα παρουσιασθούν από τον επιστημονικό συνεργάτη στο 6ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Δυτικής Ελλάδας,στις 6 Ιουλίου στον Πολυχώρο Royal στην Πάτρα, παρουσία υψηλών προσκεκλημένων όπως,  του Υπουργού Εσωτερικών κ. Σκουρλέτη, του Προέδρου της ΚΕΔΕ κ. Πατούλη, του Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας κ. Καπάκη, εκπροσώπων εμπλεκομένων φορέων, με συντονιστή τον Πρόεδρο της ΠΕΔ.ΔΕ  κ.  Γ. Παπαναστασίου-  Δήμαρχο Αγρινίου .

Θεωρούμεότιέτσι η συνεδριακήδιαδικασία θα επιστεγάσει και ολοκληρώσειένα πολύσημαντικόέργο πουυλοποιήθηκε και θα ολοκληρωθείμετην παρουσίασητωνσυμπερασμάτων, παρουσία όλωντωνεκπροσώπωνφορέωνΠολιτικήςΠροστασίας, Εθνικής, Περιφερειακής και Τοπικήςεμβέλειας, ώστε να αξιοποιηθούν πλήρωςοι προτάσεις και τα συμπεράσματα .

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button