ΑυτοδιοίκησηΡοή Ειδήσεων

ΠΕ Λευκάδας: Σύσκεψη για την επανεκτίμηση της κατάστασης στις σχολικές μονάδες

Αρνητικά όλα τα τεστ των δασκάλων του 1ου Δημοτικού Σχολείου

ΠΕ Λευκάδας: Σύσκεψη για την επανεκτίμηση της κατάστασης στις σχολικές μονάδες – Αρνητικά όλα τα τεστ των δασκάλων του 1ου Δημοτικού Σχολείου

Ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς, συγκάλεσε σήμερα (1/3/2021) το πρωί και νέα τηλεδιάσκεψη για την επανεκτίμηση της κατάστασης, στην οποία συμμετείχαν, οι Ιωάννης Μπάκαβος (Διοικητής Γενικού Νοσοκομείου Λευκάδας), Ιωάννης Σαρανταένας (Δ/ντης Παθολογικής Κλινικής ΓΝΛ & Υπεύθυνος ΕΟΔΥ Λευκάδας), Σταύρος Γρηγόρης (Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Λευκάδας), Ανδρέας Πολίτης (Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λευκάδας), Κωνσταντίνος Μπατσίλας (Διευθυντής Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Λευκάδας), καθώς και οι περιφερειακοί σύμβουλοι, Αντώνης Δουβίτσας και Ιωάννης Ροντογιάννης, σε συνέχεια της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε, την Παρασκευή (26/2/2021) για τα υγειονομικά θέματα στις σχολικές μονάδες που προκύπτουν από την πρόσφατη έξαρση κρουσμάτων στη Λευκάδα,

Κατά τη σύσκεψη εξετάστηκαν τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα και έγινε ξεκάθαρο ότι εφαρμόζονται επακριβώς τα ειδικά πρωτόκολλα, τα οποία, στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου, δεν προβλέπουν γενική αναστολή της δια ζώσης εκπαίδευσης για όλα τα σχολεία όλων των βαθμίδων.

«Η κατάσταση εξελίσσεται δυναμικά, οπότε απαιτείται συνεχής παρακολούθηση και επανεκτίμηση. Όλα εξαρτώνται από τα επιδημιολογικά δεδομένα. Η Πολιτεία μαζί με τους ειδικούς, αξιολογούν τα δεδομένα αυτά, λαμβάνουν τις απαραίτητες αποφάσεις, εκδίδουν τις σχετικές οδηγίες και πρωτόκολλα, και ενημερώνουν επίσημα.

Η διατήρηση της ψυχραιμίας, η ακριβής εφαρμογή των πρωτοκόλλων, και η πιστή τήρηση των μέτρων, είναι ο συντομότερος και ασφαλέστερος δρόμος να επιστρέψουμε σε χαμηλά επίπεδα» ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, έγινε γνωσόβότι ήταν αρνητικά όλα τα τεστ των δασκάλων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Λευκάδας, όπως ακριβώς συνέβη και με το 4ο Δημοτικό Σχολείο.

Ήδη, ένα μεγάλο μέρος των εκπαιδευτικών έχει υποβληθεί, σε εθελοντική βάση, σε προληπτικά test Covid-19.

Επίσης, έχουν προγραμματιστεί και πραγματοποιούνται διαγνωστικοί έλεγχοι και για τους υπόλοιπους δασκάλους και καθηγητές.

Τέλος, υπογραμμίστηκε, ότι πλέον επιτρέπεται και οι μαθητές να υποβάλλονται σε test, εφόσον το επιθυμούν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button