Δυτική Ελλάδα

Πάτρα: Τους κατάσχεσαν τα 80 από τα 110 ευρώ που είχαν στον λογαριασμό!

epi-xrimata1Αντιμέτωπο με τη δυσάρεστη έκπληξη  της κατάσχεσης ποσού 80 ευρώ,  από τον κοινό λογαριασμό καταθέσεων που διατηρούσε και στον οποίο υπήρχαν μόλις 110 ευρώ , βρέθηκε ζευγάρι Πατρινών  πριν από λίγα εικοσιτετράωρα.

Το ποσό που αφαιρέθηκε από τον λογαριασμό, ο οποίος ήταν και  μισθοδοσίας της  γυναίκας,  αφορούσε σε οφειλή προς την εφορία για το τέλος ακίνητης περιουσίας.

Το ζευγάρι έκπληκτο διαπίστωσε πως από τα λίγα χρήματα που είχε στο λογαριασμό είχε «πετάξει» το μεγαλύτερο μέρος  και διαθέσιμα για ανάληψη ήταν μόνο 30 ευρώ!!!

Έρχεται μπόρα κατασχέσεων σε επιχειρήσεις

Τα πιο δύσκολα όπως αποκαλύπτουν κύκλοι από το χώρο των φοροτεχνικών στην περιοχή έρχονται το αμέσως επόμενο διάστημα καθώς περίπου 6.000 επαγγελματίες από την Πάτρα θα φλερτάρουν καθημερινά με την κατάσχεση.

Αιτία η εφαρμογή του νόμου σύμφωνα με τον οποίο για εξόφληση τιμολογίων πάνω από 500 ευρώ  ο πελάτης θα πρέπει να κάνει κατάθεση του ποσού στην τράπεζα ή να εκδίδει η επιταγή η οποία επίσης θα «περνάε&iota ;» μέσα από το λογαριασμό  της επιχείρησης που είναι να τα εισπράξει.

Αυτή η διαδικασία αυτομάτως θα δίνει τη δυνατότητα στην εφορία, να ενεργοποιεί τη διαδικασία κατάσχεσης των χρημάτων , σε βάρος  των επιχειρηματιών από την περιοχή ,που έχουν οφειλή στο Δημόσιο ή σε ασφαλιστικό φορέα.

Με δεδομένο το γεγονός πως το 80% και πλέον των εμπόρων και επαγγελματοβιοτεχνών της Πάτρας,  έχουν οφειλές  προς το δημόσιο και τον ΕΟΠΥΥ , αυτό συνεπάγεται πως έρχεται τσουνάμι κατασχέσεων χρημάτων από  τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

patrastimes.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button