ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Πατέρας Αντώνιος: Καλείται ως ύποπτος για κακουργηματική ασέλγεια και σωματικές βλάβες παιδιών

Εκτός του παπά, καλούνται σε ανωμοτί εξηγήσεις για κακοποιητικές συμπεριφορές άλλοι επτά υπάλληλοι σε δομές της Κιβωτού-τρεις στην Αθήνα, δύο στον Βόλο και δύο στην Χίο

Εξηγήσεις για το κακούργημα της κατάχρησης ανηλίκων σε ασέλγεια κατά συρροή και κατ´ εξακολούθηση σε βάρος δύο φιλοξενούμενων σε δομές της Κιβωτού του Κόσμου καλείται να δώσει ο πατέρας Αντώνιος στους εισαγγελείς ανηλίκων. Πρόκειται για έναν 19χρονο, πρώην τρόφιμο, και έναν 15χρονο που ζει ακόμη σε δομή του Βόλου οι οποίοι μάλιστα έχουν ήδη καταθέσει μέσω των δικηγόρων τους παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας.

Ο ιδρυτής της Οργάνωσης καλείται επίσης ως ύποπτος και για το πλημμέλημα της ηθικής αυτουργίας σε σωματικές βλάβες παιδιών καθώς όπως προέκυψε μέσα από καταθέσεις φιλοξενούμενων και εργαζομένων, οι ξυλοδαρμοί, οι τιμωρίες και η καταναγκαστική εργασία ως μέσο σωφρονισμού των παιδιών ήταν κεντρική γραμμή με εντολή του πατρός Αντωνίου


Εκτός του παπά, καλούνται σε ανωμοτί εξηγήσεις για κακοποιητικές συμπεριφορές άλλοι επτά υπάλληλοι σε δομές της Κιβωτού-τρεις στην Αθήνα, δύο στον Βόλο και δύο στην Χίο. Οι έξι ως ύποπτοι για την πρόκληση σωματικών βλαβών σε παιδιά και μία υπάλληλος για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο καθώς φέρεται να μην μετέφερε σε γιατρό φιλοξενούμενο παιδί που είχε τραυματιστεί, ως όφειλε. Όλες οι πράξεις φέρονται να τελέστηκαν την 3ετία 2020-2022. Να σημειωθεί ότι μέχρι το 2019 και την ψήφιση του νέου Ποινικού Κώδικα, πράξεις σε βάρος ανηλίκων, όπως η απομόνωση και η καταναγκαστική εργασία, διώκονταν ως κακουργήματα. Από το 2019, είναι πλημμελήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλοι οι φερόμενοι ως ύποπτοι τέλεσης αξιόποινων πράξεων, έχουν κληθεί να εμφανιστούν ενώπιον των εισαγγελέων ανηλίκων μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα. Ωστόσο αναμένεται να ζητήσουν προθεσμία για να ενημερωθούν από τα στοιχεία της δικογραφίας.

reader.gr

Τοπική Διαφήμιση
papathnasio blue Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button