Ροή ΕιδήσεωνΤέχνες

Η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Νίκου Μήτση για τους “Μαυρομματαίους” της Κατούνας (φωτο)

Σε μια εκδήλωση που ξεπέρασε κάθε προσδοκία σε προσέλευση κόσμου, έγινε χθες Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2018, στη Στοά του Βιβλίου (Αρσάκειο Μέγαρο) στην Αθήνα, η ζεστή παρουσίαση του νέου βιβλίου του Νικολάου Θεοδ. Μήτση με τίτλο: “ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΑΙΟΙ Προεστοί, Λόγιοι, Οπλαρχηγοί, Πολιτικοί”.

Έτσι, πολίτες, αλλά και ετεροδημότες από την Ακαρνανία, εκπρόσωποι του πολιτικού χώρου, του εκκλησιαστικού, του δικαστικού, των ΜΜΕ, των επιστημόνων, των συνδικαλιστικών οργανώσεων, της τοπικής αυτοδιοίκησης κλπ. έδωσαν βροντερό παρών προκειμένου να τιμήσουν τον συγγραφέα, για να ενημερωθούν εκτενώς για το περιεχόμενο του βιβλίου.

Πρόκειται για το δέκατο στη σειρά ιστορικό βιβλίο για την περιοχή της Ακαρνανίας, ένα βιβλίο μοναδικό, μια ιστορική μελέτη, αφού συγκεντρώνει, μετά από μακρόχρονη έρευνα σε πρωτογενείς αρχειακές πηγές των Γ.Α.Κ και των φακέλων των αγωνιστών στα Χειρόγραφα της Εθνικής βιβλιοθήκης, για πρώτη φορά στα εκδοτικά χρονικά, κορυφαίας ιστορικής σημασίας σπάνια ντοκουμέντα από το μεγαλείο της Ξηρομερίτικης ψυχής, γραμμένο από την πένα του ιστορικού – ερευνητή Νικολάου Θεοδ. Μήτση, που θεμελιώνει σε στέρεες ιστορικές βάσεις, άγνωστες πτυχές της ιστορίας μας.

Το βιβλίο αναφέρεται στην ιστορική οικογένεια των Μαυρομματαίων από την Κατούνα Ξηρομέρου, η οποία διαδραμάτισε σημαντικότατο ρόλο στα τεκταινόμενα, αναδεικνύοντας άνδρες με αρετές, προεστούς, Λόγιους, οπλαρχηγούς και πολιτικούς, που προσέφεραν στην πατρίδα μέγιστες υπηρεσίες σε κάθε εθνικό προσκλητήριο, αλλά και προσυπέγραψαν τίτλους τιμής για την Ακαρνανία κι όχι μόνον.
περισσότερα για την παρουσίαση στο xiromeronews.blogspot.com

Ετικέτες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close