ΕκδηλώσειςΠολιτισμός

Παρουσίαση της "Προϊστορικής Αιτωλοακαρνανίας"

pol-vivlio-livitsanos3Παρουσίαση του βιβλίου του μέλους του Δ.Σ της Ιστορικής Αρχαιολογικής Εταιρίας Δυτικής Στερεάς Ελλάδος κ. Παναγιώτη Λιβιτσάνου πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στο ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας. Το πόνημα του κ. Λιβιτσάνου “προϊστορική Αιτωλοακαρνανία και Ομηρικά Έπη” έχει κινήσει το ενδιαφέρον από την ημέρα κιόλας της κυκλοφορίας του καθώς οι αναφορές του στην μυθιστορία του τόπου, αποτελούν μία αξιοσημείωτη πηγή γνώσης της Αιτωλοακαρανικής ιστορίας.

pol-biblio-livitsanos2

Την εκδήλωση άνοιξε ο κ. Νίκος Σκιαδάς, πρόεδρος της ΙΑΕΔΣΕ, ο οποίος και αναφέρθηκε στη δραστηριότητα του Παναγιώτη Λιβιτσάνου και στην έως τώρα πορεία του.

Χαιρετισμό απήυθηνε ο κ. Κώστας Ζήνας, πρόεδρος του RotaryClub, το οποίο μαζί με την Ιστορική Αρχαιολογική Εταιρία Δυτικής Στερεάς Ελλάδος διοργάνωσαν την αποψινή παρουσίαση. “Μακάρι να υπήρχαν κι άλλοι σαν κι εσένβα” είπε απευθυνόμενος στον κ. Λιβιτσάνο ο Κώστας Ζήνας και συμπλήρωσε: “Στην Αιτωλοακαρνανία έχουμε τον πλούτο, αλλά μας λείπει το έμψυχο υλικό. Και το χρειαζόμαστε γιατί το κράτος απουσιάζει…”

017

Στη συνέχεια, μίλησε ο ίδιος ο συγγραφέας και μεταξύ άλλων, σχολίασε πως η πλειοψηφία των Αιτωλοακαρνάνων δεν γνωρίζει την ιστορία του τόπου. “Με συγκινεί το κάθε τι που διαβάζω για τον τόπο μας” , σχολίασε ο ίδιος ευχαριστώντας παράλληλα όλους εκείνους που βοήθησαν στο να κυκλοφορήσει αυτό το βιβλίο αλλά και στη σημερινή παρουσίαση.

Ο Π. Λιβιτσάνος αφιέρωσε το βιβλίο στους Παναγιώτη Μοσχονά και Νίκος Καπώνη καθώς όπως και ο κύριος Λιβιτσάνος ανέφερε, η απώλεια τους ήταν πλήγμα για τον τόπο.

021

Ακολούθησε η παρουσίαση του βιβλίου από τον επίκουρο καθηγητή Λαογραφίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδος κ. Κωνστεντίνο Κονταξή, ενώ στη συνέχεια έγινε αναφορά στην προϊστορική Αιτωλοακαρνανία και τη συμβολή του βιβλίου από την Αρχαιολόγο-Μουσειολόγο και Γ.Γ της ΙΑΕΔΣΕ κα. Μόνικα Διαμαντή.

pol-biblio-livitsanos1

Για την ηλεκτρονική ανάγνωση ολόκληρου του βιβλίου κάντε κλικ ΕΔΩ

015

029

pol-biblio-livitsanos4

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button