Ροή Ειδήσεων

Παρουσίαση Α΄ φάσης ερευνητικού προγράμματος εΝΑF στη Ναύπακτο

epi-parousiasi-enaf (2)
Την Πέμπτη, 6/4/2017 παρουσιάστηκαν στο Φετιχέ Τζαμί τα  αποτελέσματα της α’ φάσης του ερευνητικού προγράμματος εNAF σχετικά με την Αναγνώριση, Τεκμηρίωση και Προτάσεις για την Ανάδειξη & Προστασία του Ιστορικού Οικισμού Ναυπάκτου.

Το πρόγραμμα εκπονήθηκε στα πλαίσια  Προγραμματικής Σύμβασης του Δήμου Ναυπακτίας με το Τμήμα Αρχιτεκτόνων του Πανεπιστημίου Πατρών υπό την επίβλεψη του ΥΠΠΟΑ.

Η έρευνα αποβλέπει στον προσδιορισμό των διαδοχικών φάσεων εξέλιξης του πολεοδομικού ιστού και των κινητήριων παραγόντων που διαμόρφωσαν τη σημερινή δομή της πόλης της Ναυπάκτου, προκειμένου να γίνει κατανοητή η δυναμική της, με απώτερο σκοπό έναν ουσιαστικό μελλοντικό σχεδιασμό, που θα εξασφαλίζει την αρμονική συνύπαρξη ανθρώπων και μνημείων.

Στην παρουσίαση μίλησαν ο Δήμαρχος Ναυπακτίας Παναγιώτης Λουκόπουλος, η Προισταμένη της ΛΣΤ΄ Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας  κ. Ολυμπία Βικάτου και ο Αναπληρωτής Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Σταύρος Μαμαλούκος.

Ο Δήμαρχος Παναγιώτης Λουκόπουλος επεσήμανε ότι “η αναβάθμιση των μνημείων και των κτιρίων είναι μεγάλης σημασίας, όταν μάλιστα αυτή προσβλέπει και στην αναβάθμιση της καθημερινής ζωής των πολιτών και επισκεπτών της πόλης μας. Η μελέτη επιπλέον αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο και για την επίλυση του οικιστικού προβλήματος, το οποίο ταλανίζει την πόλη μας πολλές δεκαετίες”.

epi-parousiasi-enaf (1)

epi-parousiasi-enaf (3)

epi-parousiasi-enaf (4)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button