ΑυτοδιοίκησηΠολιτικήΠροτεινόμεναΡοή Ειδήσεων

Παρουσίασε την Οικονομική Ταυτότητα του Δημότη ο Δήμος Αγρινίου

Οι δημότες μπορούν ηλεκτρονικά να αναζητούν υπηρεσίες και να διεκπεραιώνουν χωρίς φυσική παρουσία Οικονομική Υπηρεσία

Στα σημαντικά οφέλη της  εφαρμογής της Οικονομικής Ταυτότητας του Δημότη αναφέρθηκε  ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου κατά τη διάρκεια παρουσίασης. 

Οι δημότες μπορούν από το site του Δήμου Αγρινίου agrinio.gov.gr στο e– οικονομική ταυτότητα δημότη να αναζητούν επτά υπηρεσίες που μπορούν να διεκπεραιώνουν χωρίς να προσέρχονται στην Οικονομική Υπηρεσία.


«Εκσυγχρονίζουμε ακόμη περισσότερο τις υπηρεσίες προς όφελος των πολιτών.  Δίνεται ακόμη ένα εργαλείο στους δημότες μας, ακόμη μία επιλογή να εξυπηρετηθούν  αποτελεσματικά, άμεσα και γρήγορα», ανέφερε ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου.

Η εφαρμογή είναι mobile ready οπότε μπορεί να χρησιμοποιηθεί οποιοσδήποτε browser από κινητό τηλέφωνο. Μπορούν να εξαχθούν αρχεία μορφής pdf και xls. Όλα τα δεδομένα εμφανίζονται σε πραγματικό χρόνο.

Ο δημότης ενημερώνεται στο μέιλ του για τις αιτήσεις του. Μπορεί να συνδεθεί και μέσω του κινητού του, με την εφαρμογή να λειτουργεί σε πραγματικό χρόνο. Το προσεχές διάστημα μάλιστα σχεδιάζεται η αναβάθμισή της με προσθήκες περαιτέρω υπηρεσιών. «Είναι μια εξαιρετική εφαρμογή για όλους, δημοτικές υπηρεσίες και δημότες» υπογράμμισε ο δήμαρχος. «Ακόμη και μεγάλοι άνθρωποι μπορεί να βγάλουν ότι χρειάζονται μέσω λογιστή καθώς χρησιμοποιούνται κωδικοί taxis. Είναι πολύ σημαντικό και για τους επαγγελματίες που χρειάζονται τη δημοτική ενημερότητα. Πάμε σε μια άλλη εποχή με μια εφαρμογή που δεν υπάρχει σε άλλο δήμο», προσέθεσε.

«Ήταν απαίτηση του Δημάρχου να  εκσυγχρονιστούν οι υπηρεσίες μας. Όλοι οι  υπόχρεοι μπορούν να κάνουν χρήση της συγκεκριμένης εφαρμογής. Ευχαριστούμε όλα τα στελέχη των υπηρεσιών μας», ανέφερε ο αντιδήμαρχος Βασίλης Φωτάκης, προσθέτοντας ότι πρόκειται για μια πάρα πολύ σημαντική εφαρμογή τόσο για τον δήμο και τις υπηρεσίες του όσο και για τους τους δημότες.

Η βάση δεδομένων της εφαρμογής είναι δομημένη στο κρατικό δίκτυο ΣΥΖΕΥΞΙΣ, το οποίο φιλοξενεί όλες τις βάσεις δεδομένων του κράτους. Ελέγχεται κεντρικά και ως εκ τούτου δεν ελλοχεύει κίνδυνος κενών ασφαλείας. Πάνω από δεκαπέντε χρόνια χρήσης του δικτύου δεν έχουν επιφέρει κάποια διαρροή στοιχείων.

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την Οικονομική Ταυτότητα Δημότη:

 

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button